15. Královopolský závod Brno 2016

Dne 11. června 2016 se uskutečnil v Brně Králově poli závod poslušnosti pro všechna plemena dle zkoušek ZOP, ZPU1 a ZPU2.

Královopolský závod

Krpole-zavod-1162016-04Kynologický klub Brno Královo pole pořádal letos již 15. ročník tradičního Královopolského závodu. V pořádajícím kynologickém klubu působí přes 40 členů a patří k největším kynologickým klubům u nás. Pravidelně pořádají zkoušky z výkonu dle platných zkušebních řádů, ale také sportovní výcvik všech plemen psů.

Přinášíme Vám fotogalerii z akce a co nejdříve doplníme kompletní výsledky. Všichni účastníci předvedli skvělé výkony a ukázali přítomným divákům, že je poslušnost baví a dokáží se plně soustředit i ve stresových podmínkách závodu.

Více info o KK Brno – Královo pole zde.

Vanda Nováková

Výživa psího sportovce

Sportovně a pracovně vytížení psí pomocníci mají jiné energetické nároky než mazlíčkové držení doma na gauči. Zvýšená potřeba energie u psů s vysokou fyzickou zátěží nemůže být řešena pouhým zvýšením denní krmné dávky. Vyšší příjem energie je totiž dosahován změnou složení v krmné dávce, typu krmiva s vyšší stravitelností, lepším energetickým zhodnocením podstatných živin a jejich správným poměrem.

Víte čím krmit na cestách?

Je léto, teplo, a většina z nás už plánuje letní dovolenou. Jako správní milovníci psů samozřejmě nenecháme svého čtyřnohého parťáka doma. Ať už jedete na výlet autem nebo pěšky, nejčastěji řešeným problémem na cestách je krmení psa.

Užívejte s pejsky Štědrý den, ale pozor na otravu!

Vánoce jsou svátky míru, lásky, radosti a hlavně klidu. Proto si najděte chvilku v tomto Vánočním shonu k přečtení krátkého článku o případných rizicích podávání pochutin od Vánočního stolu Vašemu pejskovi. Na štědrovečerní tabuli a před Vánočním stromečkem se nachází spousty nebezpečných látek pro Vašeho pejska. Pojďme si o nich říci něco blíže.