2. kolo jihomoravské ligy ve Zbraslavi

Dne 5. listopadu 2016 jsem se se svým psem Coudym z Kralické tiskárny zúčastnil druhého kola jihomoravské ligy ve Zbraslavi. Závod začal zhruba v 9 hodin a probíhal ve čtyřech kategoriích. Celkem se ho zúčastnilo dvacet psů.

Já s Coudym jsem závodil v kategorii ZVV1 což byla poslušnost a obrana. V naší kategorii se zúčastnili pouze 4 dvojice.  Na Poslušnosti jsme si vychodili 81 bodů ze 100 možných a zasloužili jsme si tak nejlepší poslušnost kategorie. Bohužel stále je tam dost chyb a máme na čem pracovat.

14715444_346824409000181_4225305275625133099_oNa obraně jsme si vykousali 85 bodů taktéž ze 100 možných. Hodně bodů jsme ztratili při ovladatelnosti během prohlídky figuranta. Celkově jsme získali 166 bodů. Bohužel, první místo nám uteklo o jeden jediný bod a tak jsme obsadili krásné druhé místo.

Po závodě mě kamarád upozornil na mé chyby a také na to, že jsem hodně bodů poztrácel psovi já sám. Počasí na závodě vyšlo pěkně, i když byla poněkud zima. Pořadatelé měli závod výborně naplánovaný a v kantýně bylo nachystáno teplé i studené občerstvení. Závod se mi celkově moc líbil a už se těším na další kolo jihomoravské ligy.

Více o Coudym naleznete zde. Fotografie jsou z osobního archivu autora.

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Anglický kokršpaněl

Původně lovecký slídič je dnes populárním domácím malíčkem v Evropě a ve všech zemích Britského společenství.

Štědré Vánoce pro útulky

Díky vám jsme odeslali další vlnu pomoci do osmi partnerských útulků. Děkujeme, že pomáháte dopřát zvířatům v útulku bohatého Ježíška!

Mikulášská pomoc je na cestě

Koncem listopadu jsme vyhlásili předvánoční sbírku a požádali vás o pomoc zvířátkům v útulcích. Letošní zima má být dlouhá a mrazivá a zvířátka ve venkovních kotcích ji špatně snáší. Díky vám jsme dnes odeslali první 4 balíčky pomoci.