15192696_366811700334785_5575792609672082213_n

2. kolo jihomoravské ligy ve Zbraslavi

Dne 5. listopadu 2016 jsem se se svým psem Coudym z Kralické tiskárny zúčastnil druhého kola jihomoravské ligy ve Zbraslavi. Závod začal zhruba v 9 hodin a probíhal ve čtyřech kategoriích. Celkem se ho zúčastnilo dvacet psů.

Já s Coudym jsem závodil v kategorii ZVV1 což byla poslušnost a obrana. V naší kategorii se zúčastnili pouze 4 dvojice.  Na Poslušnosti jsme si vychodili 81 bodů ze 100 možných a zasloužili jsme si tak nejlepší poslušnost kategorie. Bohužel stále je tam dost chyb a máme na čem pracovat.

14715444_346824409000181_4225305275625133099_oNa obraně jsme si vykousali 85 bodů taktéž ze 100 možných. Hodně bodů jsme ztratili při ovladatelnosti během prohlídky figuranta. Celkově jsme získali 166 bodů. Bohužel, první místo nám uteklo o jeden jediný bod a tak jsme obsadili krásné druhé místo.

Po závodě mě kamarád upozornil na mé chyby a také na to, že jsem hodně bodů poztrácel psovi já sám. Počasí na závodě vyšlo pěkně, i když byla poněkud zima. Pořadatelé měli závod výborně naplánovaný a v kantýně bylo nachystáno teplé i studené občerstvení. Závod se mi celkově moc líbil a už se těším na další kolo jihomoravské ligy.

Více o Coudym naleznete zde. Fotografie jsou z osobního archivu autora.

Patrik Svoboda

Studuje kynologii v Humpolci a věnuje se sportovní kynologii. Má rád florbal a všechna zvířata. Příští rok by rád nastoupit k policii ČR.

35-50-secrets-pets-chewing-shoes

Jak změnit to, co jsme psa naučili?

Není pochyb o tom, že pes potřebuje naši pozornost, když jsme s ním. Pozor však na to, jakému chování psa ji věnujeme.

16442820_10207938980287621_100244173_o

Vyzkoušej, ochutnej! Aneb test tří značek granulí

Víme, co prodáváme a chceme, aby granule kromě všech důležitých složek měly také výbornou chuť. Rozhodli jsme se tedy otestovat tři nejznámější značky granulí a podělit se s vámi o výsledky. Jak chutnaly naší fence? Je to totiž psí slečna, která moc dobře ví, co je nejlepší. Jdeme na to!

Co to znamená narodit se v množírně?

Pejsci narozeni v množírnách si s sebou do života odnáší plno strastí, jak zdravotních tak i duševních. Vše plyne ze zcela nevhodných podmínek a vedení chovu, které překračují nejen meze etické, ale mnohdy i právní. Podívejme se s jakými problémy se pejsci musí potýkat. A vy jako majitelé následně také.