15192696_366811700334785_5575792609672082213_n

2. kolo jihomoravské ligy ve Zbraslavi

Dne 5. listopadu 2016 jsem se se svým psem Coudym z Kralické tiskárny zúčastnil druhého kola jihomoravské ligy ve Zbraslavi. Závod začal zhruba v 9 hodin a probíhal ve čtyřech kategoriích. Celkem se ho zúčastnilo dvacet psů.

Já s Coudym jsem závodil v kategorii ZVV1 což byla poslušnost a obrana. V naší kategorii se zúčastnili pouze 4 dvojice.  Na Poslušnosti jsme si vychodili 81 bodů ze 100 možných a zasloužili jsme si tak nejlepší poslušnost kategorie. Bohužel stále je tam dost chyb a máme na čem pracovat.

14715444_346824409000181_4225305275625133099_oNa obraně jsme si vykousali 85 bodů taktéž ze 100 možných. Hodně bodů jsme ztratili při ovladatelnosti během prohlídky figuranta. Celkově jsme získali 166 bodů. Bohužel, první místo nám uteklo o jeden jediný bod a tak jsme obsadili krásné druhé místo.

Po závodě mě kamarád upozornil na mé chyby a také na to, že jsem hodně bodů poztrácel psovi já sám. Počasí na závodě vyšlo pěkně, i když byla poněkud zima. Pořadatelé měli závod výborně naplánovaný a v kantýně bylo nachystáno teplé i studené občerstvení. Závod se mi celkově moc líbil a už se těším na další kolo jihomoravské ligy.

Více o Coudym naleznete zde. Fotografie jsou z osobního archivu autora.

18620005_1898479887030866_3606663226500985420_n

FUNKY DOG – MÓDA PRO PEJSKY I PÁNIČKY

FUNKY DOG je stylová značka, která pomáhá zvířatům v nouzi. Hlavním produktem jsou motýlky pro psy, kteří jsou styloví, elegantní a zároveň podporují útulky – 30% z prodeje darují útulkům a dalším organizacím, které se věnují záchraně zvířat.

Bulldog-Breed-Profile-2

Bezmála tisícovka buldoků na jednom místě vytvořila světový rekord

Mexico City ožilo anglickými buldoky. Celkem se zde sešlo 951 psů tohoto plemene a byl tak vytvořen nový světový rekord. Majitelé pejsků se snažili přiblížit lidem toto přátelské plemeno.

images

PROČ SE NĚKTEŘÍ PSI BOJÍ BOUŘKY?

Bouřky k létu neodmyslitelně patří. Náš Cooper se bouřek bojí. Jeho nedávná schovávačka v koupelně a vykukování škvírou mezi dveřmi, zda už to cosi, co dělá děsný hluk a svit, je pryč, mne přimělo k otázce, proč se psi vlastně bouřky tak bojí? A proč se schovávají zrovna v koupelně? Napadlo mě vysvětlení, že je naše koupelna celkem temná, a tak tam má klid. Ovšem pravda je úplně jiná.