15192696_366811700334785_5575792609672082213_n

2. kolo jihomoravské ligy ve Zbraslavi

Dne 5. listopadu 2016 jsem se se svým psem Coudym z Kralické tiskárny zúčastnil druhého kola jihomoravské ligy ve Zbraslavi. Závod začal zhruba v 9 hodin a probíhal ve čtyřech kategoriích. Celkem se ho zúčastnilo dvacet psů.

Já s Coudym jsem závodil v kategorii ZVV1 což byla poslušnost a obrana. V naší kategorii se zúčastnili pouze 4 dvojice.  Na Poslušnosti jsme si vychodili 81 bodů ze 100 možných a zasloužili jsme si tak nejlepší poslušnost kategorie. Bohužel stále je tam dost chyb a máme na čem pracovat.

14715444_346824409000181_4225305275625133099_oNa obraně jsme si vykousali 85 bodů taktéž ze 100 možných. Hodně bodů jsme ztratili při ovladatelnosti během prohlídky figuranta. Celkově jsme získali 166 bodů. Bohužel, první místo nám uteklo o jeden jediný bod a tak jsme obsadili krásné druhé místo.

Po závodě mě kamarád upozornil na mé chyby a také na to, že jsem hodně bodů poztrácel psovi já sám. Počasí na závodě vyšlo pěkně, i když byla poněkud zima. Pořadatelé měli závod výborně naplánovaný a v kantýně bylo nachystáno teplé i studené občerstvení. Závod se mi celkově moc líbil a už se těším na další kolo jihomoravské ligy.

Více o Coudym naleznete zde. Fotografie jsou z osobního archivu autora.

Patrik Svoboda

Studuje kynologii v Humpolci a věnuje se sportovní kynologii. Má rád florbal a všechna zvířata. Příští rok by rád nastoupit k policii ČR.

17092462_10208139292575303_750020921_n

Společně zahříváme zvířátka v útulcích!

V lednu jsme vás požádali o pomoc. Letošní zima byla opravdu velmi dlouhá a náročná. Hlavně pro ty, kteří jsou celý den venku – pro zvířátka v útulcích. Ještě v průběhu února jste k nám nosili deky, povlečení a také dřevitou vlnu. Poslední únorový týden jsme odeslali poslední dary, které jsme u nás měli.

Rhodéský ridgeback

Oddaný přítel rodiny, který je schopný řešit problémy po svém a pamatovat si spoustu věcí. Mimořádně silný pes, který vás ochrání a bude vám navždy věrný.

Pejsek na Vánoce? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem pod stromeček? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po svátcích? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na Vánoce?