15192696_366811700334785_5575792609672082213_n

2. kolo jihomoravské ligy ve Zbraslavi

Dne 5. listopadu 2016 jsem se se svým psem Coudym z Kralické tiskárny zúčastnil druhého kola jihomoravské ligy ve Zbraslavi. Závod začal zhruba v 9 hodin a probíhal ve čtyřech kategoriích. Celkem se ho zúčastnilo dvacet psů.

Já s Coudym jsem závodil v kategorii ZVV1 což byla poslušnost a obrana. V naší kategorii se zúčastnili pouze 4 dvojice.  Na Poslušnosti jsme si vychodili 81 bodů ze 100 možných a zasloužili jsme si tak nejlepší poslušnost kategorie. Bohužel stále je tam dost chyb a máme na čem pracovat.

14715444_346824409000181_4225305275625133099_oNa obraně jsme si vykousali 85 bodů taktéž ze 100 možných. Hodně bodů jsme ztratili při ovladatelnosti během prohlídky figuranta. Celkově jsme získali 166 bodů. Bohužel, první místo nám uteklo o jeden jediný bod a tak jsme obsadili krásné druhé místo.

Po závodě mě kamarád upozornil na mé chyby a také na to, že jsem hodně bodů poztrácel psovi já sám. Počasí na závodě vyšlo pěkně, i když byla poněkud zima. Pořadatelé měli závod výborně naplánovaný a v kantýně bylo nachystáno teplé i studené občerstvení. Závod se mi celkově moc líbil a už se těším na další kolo jihomoravské ligy.

Více o Coudym naleznete zde. Fotografie jsou z osobního archivu autora.

Patrik Svoboda

Studuje kynologii v Humpolci a věnuje se sportovní kynologii. Má rád florbal a všechna zvířata. Příští rok by rád nastoupit k policii ČR.

images

PROČ SE NĚKTEŘÍ PSI BOJÍ BOUŘKY?

Bouřky k létu neodmyslitelně patří. Náš Cooper se bouřek bojí. Jeho nedávná schovávačka v koupelně a vykukování škvírou mezi dveřmi, zda už to cosi, co dělá děsný hluk a svit, je pryč, mne přimělo k otázce, proč se psi vlastně bouřky tak bojí? A proč se schovávají zrovna v koupelně? Napadlo mě vysvětlení, že je naše koupelna celkem temná, a tak tam má klid. Ovšem pravda je úplně jiná.

Pomoc pejskům z množírny v Kojetíně

Množírny jsou třetím nejvýnosnějším byznysem nejen u nás, ale na celém světě. Nejhůře jsou na tom ale samotná zvířata, která jsou pro takové majitele pouze strojem na rození mláďat. Před čtyřicet takových pejsků se povedlo organizaci Russell Rescue zachránit.