6. ročník Memoriálu Ivo Hermana v Kuřimi 2016

Dne 8. Října 2016 se konal v Kuřimi závod v poslušnosti a obraně, který se započítává do jihomoravské ligy. Závod probíhal v kategoriích ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.

Více jak dvacítka pejsků soutěžila ve čtyřech kategoriích

dsc_7436Kynologický klub Kuřim pořádal letos již 6. ročník Memoriálu Ivo Hermana, který přivítal více jak 25 pejsků. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a to ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.  První na řadu šla kategorie ZZO, ve které se zúčastnilo 12 závodníků. V této kategorii se dělala pouze poslušnost. Zvítězila slečna Kristýna Nováková s fenečkou Keysi a měli celkem 58 bodů z 60 možných.

V kategorii ZVV1 a IPO1  se dělala taktéž poslušnost, ale i obrana, kde šlo především o to aby pes správně označil figuranta  a na povel psovoda ihned zadržel. Zvítězila paní Štipčáková Eva s fenkou Debbie se 187 body z 200 možných. Předvedla nejhezčí obranu závodu. V nejtěžší kategorii IPO3 zvítězil pan Miroslav Odvářka s Německým ovčákem Arnem. Dohromady měli 178 bodů taktéž z 200 možných.

Já sám jsem závodil se svým psem Coudym v kategorii ZVV1/IPO1. S Coudym jsme předvedli nejhezčí poslušnost kategorie a dostali jsme 91 bodů ze 100. Na obraně jsme udělali pár chyb a to nás bohužel stálo první místo. Celkově jsme skončili druzí se 183 body.

Na závod vyšlo pěkné počasí a nepršelo. Pořadatelé měli přichystané super občerstvení a závod probíhal hladce a v klidu. Konec akce byl po 15 hodině.

Více info o kynologickém klubu najdete zde.

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Proč štěně s průkazem původu?

PP, průkaz původu, nebo prostě jen „papíry“. Co to vlastně je a hlavně – k čemu mi to je? Já přece na výstavy chodit nechci!

Spojme síly pro Jezevčíky v nouzi!

Jezevčíci v nouzi se na nás obrátili s prosbou o pomoc. Aktuálně pro pejsky potřebují nejen pravidelné krmení, ale také několik dalších věcí. Pomůžeme jim?

Respektujme pocity cizího psa

O krásném a slunečném víkendu jsem byla svědkem zoufalé situace jedné starší paní s menším pejskem-, ke kterým přiběhl osamocený pastevecký pes. Byl asi čtyřikrát větší než ten menší. Z jeho očí vyzařovala potřeba být se psy.