dsc_7842

6. ročník Memoriálu Ivo Hermana v Kuřimi 2016

Dne 8. Října 2016 se konal v Kuřimi závod v poslušnosti a obraně, který se započítává do jihomoravské ligy. Závod probíhal v kategoriích ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.

Více jak dvacítka pejsků soutěžila ve čtyřech kategoriích

dsc_7436Kynologický klub Kuřim pořádal letos již 6. ročník Memoriálu Ivo Hermana, který přivítal více jak 25 pejsků. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a to ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.  První na řadu šla kategorie ZZO, ve které se zúčastnilo 12 závodníků. V této kategorii se dělala pouze poslušnost. Zvítězila slečna Kristýna Nováková s fenečkou Keysi a měli celkem 58 bodů z 60 možných.

V kategorii ZVV1 a IPO1  se dělala taktéž poslušnost, ale i obrana, kde šlo především o to aby pes správně označil figuranta  a na povel psovoda ihned zadržel. Zvítězila paní Štipčáková Eva s fenkou Debbie se 187 body z 200 možných. Předvedla nejhezčí obranu závodu. V nejtěžší kategorii IPO3 zvítězil pan Miroslav Odvářka s Německým ovčákem Arnem. Dohromady měli 178 bodů taktéž z 200 možných.

Já sám jsem závodil se svým psem Coudym v kategorii ZVV1/IPO1. S Coudym jsme předvedli nejhezčí poslušnost kategorie a dostali jsme 91 bodů ze 100. Na obraně jsme udělali pár chyb a to nás bohužel stálo první místo. Celkově jsme skončili druzí se 183 body.

Na závod vyšlo pěkné počasí a nepršelo. Pořadatelé měli přichystané super občerstvení a závod probíhal hladce a v klidu. Konec akce byl po 15 hodině.

Více info o kynologickém klubu najdete zde.

7037423_l

Život s epilepsií

Záchvaty, nekontrolovatelný třes, pěna u tlamy i nevědomí. Začátek problému, který veterinář označí jedním nemilosrdným slovem – epilepsie. Nepodceňujte ani drobné příznaky.

1526887_l

Problém separace – odstraňte strach ze samoty

Pořídili jste si domů nového psího kamaráda z útulku nebo profesionálního chovu a vše je v pořádku do chvíle než odejdete z domu? Pokud je s vámi pejsek klidný, spokojený a kamarádský, ale jen co zamknete dveře od bytu, stává se z něj tornádo, vše ukazuje na separační úzkost a strach ze samoty.

a97c4a1614b53d6f55ae2464b06ba6aa

Kašle Vám pejsek? Pozor na psincový kašel!

Akutní infekční onemocnění dýchacích cest u psů. Jak onemocnění poznám a jak mu můžu předcházet?