6. ročník Memoriálu Ivo Hermana v Kuřimi 2016

Dne 8. Října 2016 se konal v Kuřimi závod v poslušnosti a obraně, který se započítává do jihomoravské ligy. Závod probíhal v kategoriích ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.

Více jak dvacítka pejsků soutěžila ve čtyřech kategoriích

dsc_7436Kynologický klub Kuřim pořádal letos již 6. ročník Memoriálu Ivo Hermana, který přivítal více jak 25 pejsků. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a to ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.  První na řadu šla kategorie ZZO, ve které se zúčastnilo 12 závodníků. V této kategorii se dělala pouze poslušnost. Zvítězila slečna Kristýna Nováková s fenečkou Keysi a měli celkem 58 bodů z 60 možných.

V kategorii ZVV1 a IPO1  se dělala taktéž poslušnost, ale i obrana, kde šlo především o to aby pes správně označil figuranta  a na povel psovoda ihned zadržel. Zvítězila paní Štipčáková Eva s fenkou Debbie se 187 body z 200 možných. Předvedla nejhezčí obranu závodu. V nejtěžší kategorii IPO3 zvítězil pan Miroslav Odvářka s Německým ovčákem Arnem. Dohromady měli 178 bodů taktéž z 200 možných.

Já sám jsem závodil se svým psem Coudym v kategorii ZVV1/IPO1. S Coudym jsme předvedli nejhezčí poslušnost kategorie a dostali jsme 91 bodů ze 100. Na obraně jsme udělali pár chyb a to nás bohužel stálo první místo. Celkově jsme skončili druzí se 183 body.

Na závod vyšlo pěkné počasí a nepršelo. Pořadatelé měli přichystané super občerstvení a závod probíhal hladce a v klidu. Konec akce byl po 15 hodině.

Více info o kynologickém klubu najdete zde.

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Společně zahříváme zvířátka v útulcích!

V lednu jsme vás požádali o pomoc. Letošní zima byla opravdu velmi dlouhá a náročná. Hlavně pro ty, kteří jsou celý den venku – pro zvířátka v útulcích. Ještě v průběhu února jste k nám nosili deky, povlečení a také dřevitou vlnu. Poslední únorový týden jsme odeslali poslední dary, které jsme u nás měli.

Mikulášská pomoc je na cestě

Koncem listopadu jsme vyhlásili předvánoční sbírku a požádali vás o pomoc zvířátkům v útulcích. Letošní zima má být dlouhá a mrazivá a zvířátka ve venkovních kotcích ji špatně snáší. Díky vám jsme dnes odeslali první 4 balíčky pomoci.

Pomoc pejskům z množírny v Kojetíně

Množírny jsou třetím nejvýnosnějším byznysem nejen u nás, ale na celém světě. Nejhůře jsou na tom ale samotná zvířata, která jsou pro takové majitele pouze strojem na rození mláďat. Před čtyřicet takových pejsků se povedlo organizaci Russell Rescue zachránit.