20100904-is3y2369

Bavorský barvář

Tento velmi málo štěkající pejsek je doma velmi klidný, přátelský a poslušný. Je to velice citlivý pes silně závislý na rodině a svém pánovi – život v kotci je pro něj nesnesitelný.

Historie

20100904-is3y2505Bavorský barvář vznikl zkřížením Hannoverského barváře a Německého brakýře v Bavorských alpách. Vždy to byl lovecký pes, jehož úkolem bylo ulovenou či poraněnou zvěř vystopovat, unavit nebo rovnou donést lovci. Dnes se k tomuto účelu stále hojně využívá. S jejich pomocí je lovena převážně vysoká zvěř a až donedávna s nimi byli na Slovensku naháněni medvědi.

Patří do VI. Skupiny FCI – honiči, barváři a plemena příbuzná.

Chování

Pokud si Bavorský barvář navykne, snese s ostatními psy i jinými zvířaty. K dětem a cizím lidem je velice nedůvěřivý. Je to sebejistý, poslušný a nebojácný pes, není plachý, ani agresivní. Bavorský horský barvář potřebuje pracovat v těsné blízkosti svého majitele a maximálně projevit svoje lovecké schopnosti.

Vzhled

U fen je výška 44-48 cm a u psů 47-52 cm. Váha se pohybuje od 39 do 50 kg. Je to lehký, velmi pohyblivý a svalnatý pes. Zbarvení je od všech odstínů hnědé od žluté až po temně červenohnědou barvu. Z dalších barev je povolen pouze malý bílý znak na hrudi. Základní zbarvení je nejintenzivnější na hřbetě, čenich a uši jsou černé. Srst je rovná a přiléhavá, středně drsná a málo lesklá. Na uších je jemnější. Barvář je postaven na ne příliš vysokých nohách. Ocas je nesený vodorovně nebo šikmo spuštěný k zádi.

Využití

Dnes je využíván jako lovecký pes a společník. Také se využívá na dosled spárkaté zvěře, kdy vyhledávají postřelenou či ulovenou zvěř jako třeba jelena, daňka, srnce nebo divokého kance.

medication

Lidské léky? Zvířatům nepatří!

Můj pejsek nebo kočka se necítí dobře, není ve své kůži. Možná ho něco bolí. Možná má i teplotu. Můžu mu dát léky z mé lékárničky?

15319220_1137477526371294_1922372731037770175_n

Každý den s obrovskými bolestmi, Theo a jeho příběh

Ani ne roční pejsek si za svůj život prošel už mnohým. Každý krok je pro něj bolestivý, ale přesto má neuvěřitelnou radost ze života. Nyní v Dreams from the Darkness v Račicích bojuje za svůj další život. Aktuálně má za sebou náročnou operaci zlomené zadní nožky a doufá, že ho čekají Vánoce v teple domova. Nyní potřebuje finanční podporu na uhrazení operace.

1471957722_drevo

Palivové dřevo pro Dreams From the Darkness

Ve čtvrtek 18. srpna 2016 jsme zajistili palivové dřevo pro Dreams From the Darkness. Děkujeme všem zúčastněným!