20100904-is3y2369

Bavorský barvář

Tento velmi málo štěkající pejsek je doma velmi klidný, přátelský a poslušný. Je to velice citlivý pes silně závislý na rodině a svém pánovi – život v kotci je pro něj nesnesitelný.

Historie

20100904-is3y2505Bavorský barvář vznikl zkřížením Hannoverského barváře a Německého brakýře v Bavorských alpách. Vždy to byl lovecký pes, jehož úkolem bylo ulovenou či poraněnou zvěř vystopovat, unavit nebo rovnou donést lovci. Dnes se k tomuto účelu stále hojně využívá. S jejich pomocí je lovena převážně vysoká zvěř a až donedávna s nimi byli na Slovensku naháněni medvědi.

Patří do VI. Skupiny FCI – honiči, barváři a plemena příbuzná.

Chování

Pokud si Bavorský barvář navykne, snese s ostatními psy i jinými zvířaty. K dětem a cizím lidem je velice nedůvěřivý. Je to sebejistý, poslušný a nebojácný pes, není plachý, ani agresivní. Bavorský horský barvář potřebuje pracovat v těsné blízkosti svého majitele a maximálně projevit svoje lovecké schopnosti.

Vzhled

U fen je výška 44-48 cm a u psů 47-52 cm. Váha se pohybuje od 39 do 50 kg. Je to lehký, velmi pohyblivý a svalnatý pes. Zbarvení je od všech odstínů hnědé od žluté až po temně červenohnědou barvu. Z dalších barev je povolen pouze malý bílý znak na hrudi. Základní zbarvení je nejintenzivnější na hřbetě, čenich a uši jsou černé. Srst je rovná a přiléhavá, středně drsná a málo lesklá. Na uších je jemnější. Barvář je postaven na ne příliš vysokých nohách. Ocas je nesený vodorovně nebo šikmo spuštěný k zádi.

Využití

Dnes je využíván jako lovecký pes a společník. Také se využívá na dosled spárkaté zvěře, kdy vyhledávají postřelenou či ulovenou zvěř jako třeba jelena, daňka, srnce nebo divokého kance.

medication

Lidské léky? Zvířatům nepatří!

Můj pejsek nebo kočka se necítí dobře, není ve své kůži. Možná ho něco bolí. Možná má i teplotu. Můžu mu dát léky z mé lékárničky?

1465340391_lezici-ctverec

Vakcinace psů

Naše čtyřnohé miláčky je potřeba pravidelně očkovat. Poradíme vám jak, kdy a proti čemu správně očkovat.

1920x1080-animals_dog_beagle-17913

Bígl

Je lovecké plemeno menšího vzrůstu a hnědobílé barvy vhodné do rodin i na jakékoliv sporty. Je těžké ho vychovat, protože má na všechno svoji hlavu. Temperamentní pejsek, který potřebuje pohyb a pevnou ruku.