Chystáme se na Intercanis 2016

Ve dnech 18.-19. června 2016 se uskuteční v Brně mezinárodní výstava psů Intercanis 2016. Psí hvězda nebude chybět!

Na co se můžete těšit?

V sobotu se představí lovecká plemena, pastevecká plemena, chrti a národní plemena, dosud neuznaná Mezinárodní kynologickou federací. V neděli pak přijdou na řadu ostatní plemena FCI.

Kde nás najdete?

Psí hvězda.cz Vás přivítá v našem stanu č. 33 před pavilonem A2 na venkovní ploše vyhrazené chovatelským potřebám. Rádi si s Vámi popovídáme a povíme Vám o našem unikátním projektu. Přijďte k nám a dozvíte se víc!

V sobotu od 14.00 – 16.00 můžete využít veterinární poradenství kliniky Animed Vinohrady Brno, kde pro Vás bude k dispozici pro Vaše dotazy MVDr. Jitka Zimková.

Vstup na akci je 100,- Kč, zlevněná 50,- Kč.

Vanda Nováková

Rozhovor s MVDr. Jakubem Pfeiferem o veterinární onkologii

Stále častěji se s tímto tématem a bohužel i onemocněním setkáváme. Při diagnóze onkologického onemocnění u zvířete většinu majitelů napadne mnoho otázek. V našem rozhovoru se pokusíme na většinu z nich odpovědět. Navštívili jsme vedoucího lékaře pro onkologii MVDr. Jakuba Pfeifra, který působí na Veterinární klinice ANIMED v Brně a zeptali jsme se ho na toto aktuální téma, aby nám přiblížil jak probíhá léčba, zda se bát zahájit léčbu a také jestli nějak trpí zvířata při chemoterapii.

Respektujme pocity cizího psa

O krásném a slunečném víkendu jsem byla svědkem zoufalé situace jedné starší paní s menším pejskem-, ke kterým přiběhl osamocený pastevecký pes. Byl asi čtyřikrát větší než ten menší. Z jeho očí vyzařovala potřeba být se psy.

Kastrace – pro a proti

Kastrace našich domácích miláčků je často diskutované téma mezi chovateli. Jaký je pohled veterináře a jaká jsou zdravotní rizika?