Dětský den se psy v Račicích 31.7.2016

Poslední červencovou neděli jsme se vydali podívat a podpořit Dětský den s pejsky, který pořádalo sdružení Dreams From the Darkness.

Zábava i ponaučení pro všechny

Někteří nevidí, někteří neslyší. Ale všichni mají obrovské srdce plné lásky. Sami jsme se o tom přesvědčili v neděli 31. července 2016. Dětský den byl pořádaný pro děti od pěti do třinácti let a zároveň pro všechny, kteří milují pejsky a chtěli s nimi zažít nevšední odpoledne.

Pro děti byla připravená stezka s úkoly, kterou absolvovali s půjčeným pejskem právě ze stanice Dreams From the Darkness. Mazlící a čumáčkovací dozor prováděli slepá Zorka, slepý Larus, hluchý Cézar, naše třínožky, sladká Vanilka, Dagi, Biba a další, kteří zde přechodně tráví svůj čas, než najdou nové rodiny. Na konci cesty na děti čekala odměna v podobě sladkostí a věcných předmětů.

Nás tým Psí hvězdy dorazil i s dětským účastníkem. Bohužel nás zastihl déšť a museli jsme se schovat k pejskům, jinak by na nás nezůstala nitka suchá. Viděli jsme opět krásné pejsky ve svém domově a předali jim dárky z jejich wish listu.

Návštěva pro nás byla opět velmi silným zážitkem a těšíme se na další setkání.

Vanda Nováková

Co obnáší vzít si psa z útulku

Tak a je tady další den. Další den bez páníčka, bez teplého pelíšku, bez pořádné procházky. Smutně koukám přes mříže kotce, i když moc toho nevidím. Víte, já už přes ten zákal špatně vidím, to tak chodí, když zestárnete. Ale nebylo tomu vždycky tak. I já jsem býval mladý, krásný a běhal jsem za míčkem, co mi páníček tak rád házel. I když jsem běhal už trochu pomaleji, ještě pořád to byla ohromná zábava.

Rekord v počtu borderek na jednom místě

O víkendu 3.-5. června 2016 se při Mistrovství ČR border colií v agility se mimo závodění sešli všichni majitelé border colií a pokusili se o společný rekord – nejvíce psů tohoto plemena na jednom místě. Rekord je překonán!

Brněnské psí dny 2016

Víkend plný zábavy pro pejsky a jejich páníčky. Ve dnech 16. a 17. července 2016 se v areálu u Brněnského Antroposu uskutečnil šestý ročník oblíbené akce.