img_6438

Hornický skanzen Mayrau přivítal Psí hvězdy na červeném koberci

Vinařice u Kladna v sobotu 8.října obsadili pejskové. Konala se zde 1. umisťovací výstava pejsků bez domovů s názvem Psí hvězdy 2016.
Na červeném koberci se předvedli zástupci celkem ze sedmi organizací a čtyři pejsci našli přímo na akci svůj domov.

Celebrity u Kladna

img_6314V sobotu brzy ráno vyrazil tým Psí hvězdy do vzdálených Vinařic u Kladna podpořit výjimečnou akci, kterou pořádala organizace Pes nejvěrnější přítel na pomoc pejskům bez domova. I přes velmi nepříznivé a deštivé počasí probíhala celá akce ve velmi dobré náladě a sešlo se na 200 milovníku zvířat. Psí hvězdy, hledající nový domov, se návštěvníkům krátce představili jako celebrity na červeném koberci a byli profesionálně nafoceny. A že bylo co obdivovat!

Hledáme domov…

O lásku svých nových páníčků bojovali pejsci různých velikostí, ras a věku. Akci přijela podpořit modelka, herečka a moderátorka Alice Bendová, která je sama velmi aktivní v pomoci zvířatům. Spolu s ní se akce účastnil také herec Václav Rašilov. Představil divákům pejska Pištu, který je momentálně v dočasné péči a také hledá nový domov. Zájemci o pejsky měli možnost adopce přímo na místě, adopční smlouvy a vše potřebné bylo připraveno. Kritéria pro nové páníčky jsou poměrně přísná, aby bylo zaručeno, že se pejsek dostane do dobrých rukou.

Pro návštěvníky byl připravený bohatý doprovodný program v podání ukázky práce s pejskem pomocí pozitivní metody výcviku, tzv. shapingu. Ivana Grešová se svou fenkou všem předvedla radost a ochotu pejska pracovat. Dále se předvedli psi ve výcviku vězeňské služby, kteří hledali drogy v určeném objektu. Pro pejsky a jejich páníčky byly připravené různé soutěže o zajímavé ceny. Hudební doprovod celé akci zajistil se svou kytarou Michal Koberstein.

Vše pro pejsky z útulku

img_6230Celá akce měla za cíl představit návštěvníkům pejsky z útulku a že se jich není potřeba bát. Jsou vychovaní, čistotní a potřebují milující domov. Jen neměli štěstí. Akce byla plná psích osudů se šťastným, ale i smutným koncem. Organizace, které mají v péči opuštěné pejsky, se na akci prezentovali svými stánky a bylo možné u nich pořídit upomínkové předměty a přispět tak daným sdružením. Po celou sobotu byla možnost zakoupit si domácí koláčky a další drobné občerstvení za dobrovolný příspěvek, který byl použit opět na pomoc pejskům.

A jaký měla akce úspěch?

Akci bohužel nepřálo počasí, které bylo už naplno podzimní. Přesto láska a touha pomáhat dala velké množství lidí dohromady. Čtyři pejsci našli svůj domov přímo na akci a na zbylé se našlo několik zájemců. Byla to velmi krásná akce a jsme rádi, že jsme mohli být její součástí. Děkujeme pořadatelům za pozvání a pejskům přejeme, ať brzo najdou všichni své milující domovy.

Tým redaktorů

Tým redaktorů Psí hvězdy pro vás píše články ze všech možných oblastí. Každého baví a zajímá něco jiného, spojili tedy své síly a dohromady připravují články, reportáže a zajímavosti.

puppy-training

Výživa štěněte a péče o něj

V předchozím díle Výchova a socializace jsme rozebrali základní informace jak vychovat vyrovnaného psa. V dalším díle se podíváme na péči a výživu štěněte, aby váš pejsek byl zdravý a spokojený.

Nový animal box, šance pro zraněná zvířata

První záchranný SOS animal box otevřeli na podzim tohoto roku v Karlovarském kraji. Jedná se o další způsob, jak zvířatům v nouzi pomáhat. Nebo je to jen další šance pro lidi, kam můžou odložit nechtěná zvířata?

Black labrador retreiver greyhound mix dog sitting outside  watching waiting alert looking happy excited while panting smiling and staring at camera

Starostlivost o psí důchodce II.

Navážeme na článek z minulého týdne a povíme si pár základních věcí o výživě psího důchodce.Kvalitná a adekvátna výživa môže významne pomôcť v prevencii najčastejších príčin smrti – nádorov, ochorení srdca a ochorení obličiek, ale tiež zlepšiť kvalitu života ovplyvnením napríklad degeneratívnych ochorení kĺbov.