Hornický skanzen Mayrau přivítal Psí hvězdy na červeném koberci

Vinařice u Kladna v sobotu 8.října obsadili pejskové. Konala se zde 1. umisťovací výstava pejsků bez domovů s názvem Psí hvězdy 2016.
Na červeném koberci se předvedli zástupci celkem ze sedmi organizací a čtyři pejsci našli přímo na akci svůj domov.

Celebrity u Kladna

img_6314V sobotu brzy ráno vyrazil tým Psí hvězdy do vzdálených Vinařic u Kladna podpořit výjimečnou akci, kterou pořádala organizace Pes nejvěrnější přítel na pomoc pejskům bez domova. I přes velmi nepříznivé a deštivé počasí probíhala celá akce ve velmi dobré náladě a sešlo se na 200 milovníku zvířat. Psí hvězdy, hledající nový domov, se návštěvníkům krátce představili jako celebrity na červeném koberci a byli profesionálně nafoceny. A že bylo co obdivovat!

Hledáme domov…

O lásku svých nových páníčků bojovali pejsci různých velikostí, ras a věku. Akci přijela podpořit modelka, herečka a moderátorka Alice Bendová, která je sama velmi aktivní v pomoci zvířatům. Spolu s ní se akce účastnil také herec Václav Rašilov. Představil divákům pejska Pištu, který je momentálně v dočasné péči a také hledá nový domov. Zájemci o pejsky měli možnost adopce přímo na místě, adopční smlouvy a vše potřebné bylo připraveno. Kritéria pro nové páníčky jsou poměrně přísná, aby bylo zaručeno, že se pejsek dostane do dobrých rukou.

Pro návštěvníky byl připravený bohatý doprovodný program v podání ukázky práce s pejskem pomocí pozitivní metody výcviku, tzv. shapingu. Ivana Grešová se svou fenkou všem předvedla radost a ochotu pejska pracovat. Dále se předvedli psi ve výcviku vězeňské služby, kteří hledali drogy v určeném objektu. Pro pejsky a jejich páníčky byly připravené různé soutěže o zajímavé ceny. Hudební doprovod celé akci zajistil se svou kytarou Michal Koberstein.

Vše pro pejsky z útulku

img_6230Celá akce měla za cíl představit návštěvníkům pejsky z útulku a že se jich není potřeba bát. Jsou vychovaní, čistotní a potřebují milující domov. Jen neměli štěstí. Akce byla plná psích osudů se šťastným, ale i smutným koncem. Organizace, které mají v péči opuštěné pejsky, se na akci prezentovali svými stánky a bylo možné u nich pořídit upomínkové předměty a přispět tak daným sdružením. Po celou sobotu byla možnost zakoupit si domácí koláčky a další drobné občerstvení za dobrovolný příspěvek, který byl použit opět na pomoc pejskům.

A jaký měla akce úspěch?

Akci bohužel nepřálo počasí, které bylo už naplno podzimní. Přesto láska a touha pomáhat dala velké množství lidí dohromady. Čtyři pejsci našli svůj domov přímo na akci a na zbylé se našlo několik zájemců. Byla to velmi krásná akce a jsme rádi, že jsme mohli být její součástí. Děkujeme pořadatelům za pozvání a pejskům přejeme, ať brzo najdou všichni své milující domovy.

Vanda Nováková

Americký stafordšírský teriér

Ochránce a obranář, který potřebuje důslednou výchovu a pevnou ruku vyzrálého chovatele. Aktivní pes, který s vámi půjde do všeho po hlavě a zároveň plemeno milující děti a rodinu, které bojuje s nálepkou nebezpečného psa.

Výchova a socializace – start života vašeho štěněte

A je tu prosinec, čas vánoční, čas nového zrození, naděje a lásky. Je to i čas rozhodování o tom, čím obdarovat své blízké. Pokud je chcete obdarovat malým štěňátkem, měli byste vědět, jaký život vy nebo vaši blízcí nabídnete psovi. Je to totiž stejně důležité jako to, jak pes obohatí váš život. Přeberete totiž roli „rodičů“ psa a je vaší odpovědností, aby váš pes měl dobrý život.

Jak nebezpečné může být bodnutí hmyzem?

Léto je za námi, ale krásný podzim láká se společným výletům do přírody a mnoho dalších příjemných aktivit. V létě nás hmyz velmi obtěžoval, na podzim tomu bohužel není jinak. Dejte si na bodnutí pozor, může vám, ale i vašemu psímu kamarádovi, způsobit nemalé problémy.