img_6438

Hornický skanzen Mayrau přivítal Psí hvězdy na červeném koberci

Vinařice u Kladna v sobotu 8.října obsadili pejskové. Konala se zde 1. umisťovací výstava pejsků bez domovů s názvem Psí hvězdy 2016.
Na červeném koberci se předvedli zástupci celkem ze sedmi organizací a čtyři pejsci našli přímo na akci svůj domov.

Celebrity u Kladna

img_6314V sobotu brzy ráno vyrazil tým Psí hvězdy do vzdálených Vinařic u Kladna podpořit výjimečnou akci, kterou pořádala organizace Pes nejvěrnější přítel na pomoc pejskům bez domova. I přes velmi nepříznivé a deštivé počasí probíhala celá akce ve velmi dobré náladě a sešlo se na 200 milovníku zvířat. Psí hvězdy, hledající nový domov, se návštěvníkům krátce představili jako celebrity na červeném koberci a byli profesionálně nafoceny. A že bylo co obdivovat!

Hledáme domov…

O lásku svých nových páníčků bojovali pejsci různých velikostí, ras a věku. Akci přijela podpořit modelka, herečka a moderátorka Alice Bendová, která je sama velmi aktivní v pomoci zvířatům. Spolu s ní se akce účastnil také herec Václav Rašilov. Představil divákům pejska Pištu, který je momentálně v dočasné péči a také hledá nový domov. Zájemci o pejsky měli možnost adopce přímo na místě, adopční smlouvy a vše potřebné bylo připraveno. Kritéria pro nové páníčky jsou poměrně přísná, aby bylo zaručeno, že se pejsek dostane do dobrých rukou.

Pro návštěvníky byl připravený bohatý doprovodný program v podání ukázky práce s pejskem pomocí pozitivní metody výcviku, tzv. shapingu. Ivana Grešová se svou fenkou všem předvedla radost a ochotu pejska pracovat. Dále se předvedli psi ve výcviku vězeňské služby, kteří hledali drogy v určeném objektu. Pro pejsky a jejich páníčky byly připravené různé soutěže o zajímavé ceny. Hudební doprovod celé akci zajistil se svou kytarou Michal Koberstein.

Vše pro pejsky z útulku

img_6230Celá akce měla za cíl představit návštěvníkům pejsky z útulku a že se jich není potřeba bát. Jsou vychovaní, čistotní a potřebují milující domov. Jen neměli štěstí. Akce byla plná psích osudů se šťastným, ale i smutným koncem. Organizace, které mají v péči opuštěné pejsky, se na akci prezentovali svými stánky a bylo možné u nich pořídit upomínkové předměty a přispět tak daným sdružením. Po celou sobotu byla možnost zakoupit si domácí koláčky a další drobné občerstvení za dobrovolný příspěvek, který byl použit opět na pomoc pejskům.

A jaký měla akce úspěch?

Akci bohužel nepřálo počasí, které bylo už naplno podzimní. Přesto láska a touha pomáhat dala velké množství lidí dohromady. Čtyři pejsci našli svůj domov přímo na akci a na zbylé se našlo několik zájemců. Byla to velmi krásná akce a jsme rádi, že jsme mohli být její součástí. Děkujeme pořadatelům za pozvání a pejskům přejeme, ať brzo najdou všichni své milující domovy.

Tým redaktorů

Tým redaktorů Psí hvězdy pro vás píše články ze všech možných oblastí. Každého baví a zajímá něco jiného, spojili tedy své síly a dohromady připravují články, reportáže a zajímavosti.

1470819172_BAR_7389_titul

Staffy Day 6.-7.8.2016

První srpnový víkend se v Brně uskutečnil Staffí den spolu s I. ročníkem Karen Ford memoriálu. Staffbullíci s PP se vydali soutěžit v kráse, sportu a čekalo toho na všechny mnohem víc.

bar_8409

Kvídovo novoroční předsevzetí

Jeden rok nám končí a další začíná. Můj páníček o tom pořád a pořád mluví. Já bych to jinak ani neřešil, ale tolik jsem slyšel o novoročních předsevzetích, až jsem si předsevzal, že si letos taky nějaké předsevzetí vytvořím.

French bulldog is cute kissing girl. She carry on a dog.

Deset otázek pro budoucího majitele psa

Uvažujete o koupi pejska? Přemýšlejte dopředu! Máme pro vás odpovědi na deset otázek, které vás budou zajímat.