I. Voříškiáda Němčičky 2016

V sobotu 23. července 2016 se konala Voříškiáda v Němčičkách. První ročník této akce proběhl na podporu útulku Lukavice.

Jeden krasavec vedle druhého

Němčičky u Břeclavi ožily v prázdninovou sobotu štěkotem a radostí účastníků i diváků. První ročník této akce přilákal celkem 94 účastníků a bylo se na co koukat. Pejsci a jejich páníčci soutěžili v kategoriích kříženci, pokračovali pejsci bez PP a celou výstavu uzavřeli pejsci s PP. Na závěr se vyhlásil absolutní vítěz voříšků a psů bez PP.

Posuzovatelka, paní Hana Tylová, pečlivě vybírala ty nejkrásnější jedince v každé kategorii. Nejvíce jí dali zabrat voříšci, každý pejsek zde byl jedinečný a nejkrásnější. Po pečlivém zvážení vybrala první tři pejsky a všem v kruhu pečlivě vysvětlila proč vybírá zrovna toho konkrétního jedince. U pejsků bez PP a s PP měla tento výběr jednodušší díky přesně danému standardu plemene.

Krásný letní den plný zábavy

Pro návštěvníky byly připraveny lákavé doplňkové soutěže Pejsek šikula, Dítě a pes, Psí duo a Podoba pána a psa. V průběhu výstavy se návštěvníci mohli svést na koni z místního ranče.

Výtěžek z akce 4 280,- Kč a věcné dary putovali pro útulek Lukavice.

Psí hvěda.cz vyrazila na akci podpořit dobrou věc, podívat se na psí šampiony krásy a představit projekt. Setkali jsme se opět s milými lidmi, kteří chtějí pomáhat s námi. Náš eshop jede na plné obrátky a z každého nákupu putuje část na pomoc pejskům. Každým nákupem u nás pomáháte! Sami se do Lukavic v nejbližších dnech chystáme a vezeme jim krmení značky Calibra.

Více o voříškiádě zde. Děkujeme pořadatelce paní Nikole Navrátilové za pozvání a moc se těšíme na další ročník.

Vanda Nováková

Máte doma psa plného strachu. Co mu pomůže?

Možnost volby je jedna z věcí, která ho určitě naprosto podpoří v jeho důvěře v sebe. Psům příliš kontrolujeme život, mluvíme jim do všeho, kdy půjdou na procházku, co budou jíst, kde budou spát, jestli se setkají s psími kamarády, kdy se půjdou vyprázdnit… Je toho dost.

Výchova a socializace – start života vašeho štěněte

A je tu prosinec, čas vánoční, čas nového zrození, naděje a lásky. Je to i čas rozhodování o tom, čím obdarovat své blízké. Pokud je chcete obdarovat malým štěňátkem, měli byste vědět, jaký život vy nebo vaši blízcí nabídnete psovi. Je to totiž stejně důležité jako to, jak pes obohatí váš život. Přeberete totiž roli „rodičů“ psa a je vaší odpovědností, aby váš pes měl dobrý život.

Hmotné dary Jezevčíkům v nouzi a Štefánkovi

Jezevčíkům v nouzi pomáháme prakticky od začátku našeho projektu. Víme, že jednorázová pomoc je dobrá, ale často neřeší akutní situaci. Rozhodli jsme se proto podpořit Jezevčíky věcmi, které akutně potřebují.