I. Voříškiáda Němčičky 2016

V sobotu 23. července 2016 se konala Voříškiáda v Němčičkách. První ročník této akce proběhl na podporu útulku Lukavice.

Jeden krasavec vedle druhého

Němčičky u Břeclavi ožily v prázdninovou sobotu štěkotem a radostí účastníků i diváků. První ročník této akce přilákal celkem 94 účastníků a bylo se na co koukat. Pejsci a jejich páníčci soutěžili v kategoriích kříženci, pokračovali pejsci bez PP a celou výstavu uzavřeli pejsci s PP. Na závěr se vyhlásil absolutní vítěz voříšků a psů bez PP.

Posuzovatelka, paní Hana Tylová, pečlivě vybírala ty nejkrásnější jedince v každé kategorii. Nejvíce jí dali zabrat voříšci, každý pejsek zde byl jedinečný a nejkrásnější. Po pečlivém zvážení vybrala první tři pejsky a všem v kruhu pečlivě vysvětlila proč vybírá zrovna toho konkrétního jedince. U pejsků bez PP a s PP měla tento výběr jednodušší díky přesně danému standardu plemene.

Krásný letní den plný zábavy

Pro návštěvníky byly připraveny lákavé doplňkové soutěže Pejsek šikula, Dítě a pes, Psí duo a Podoba pána a psa. V průběhu výstavy se návštěvníci mohli svést na koni z místního ranče.

Výtěžek z akce 4 280,- Kč a věcné dary putovali pro útulek Lukavice.

Psí hvěda.cz vyrazila na akci podpořit dobrou věc, podívat se na psí šampiony krásy a představit projekt. Setkali jsme se opět s milými lidmi, kteří chtějí pomáhat s námi. Náš eshop jede na plné obrátky a z každého nákupu putuje část na pomoc pejskům. Každým nákupem u nás pomáháte! Sami se do Lukavic v nejbližších dnech chystáme a vezeme jim krmení značky Calibra.

Více o voříškiádě zde. Děkujeme pořadatelce paní Nikole Navrátilové za pozvání a moc se těšíme na další ročník.

Vanda Nováková

Kvídovo novoroční předsevzetí

Starý rok nám skončil a nový začal. Rozhodl jsem se, že si po vzoru svých páníčků a přátel z týmu Psí hvězdy vytvořím svoje vlastní psí novoroční předsevzetí, které budu poctivě dodržovat. Tak tady jsou!

6. ročník Memoriálu Ivo Hermana v Kuřimi 2016

Dne 8. Října 2016 se konal v Kuřimi závod v poslušnosti a obraně, který se započítává do jihomoravské ligy. Závod probíhal v kategoriích ZZO, ZVV1, IPO1 a IPO3.

Pozor na obezitu

Méně se hýbeme, sedíme v zaměstnání, jíme ve stresu a nemáme na nic čas. Z toho pak tloustneme. Obezita není problém, který trápí jen nás. Odrazem našeho životního stylu je i styl našeho čtyřnohého kamaráda. Nejde jen o estetický problém, ale převážně zdravotní.