I. Voříškiáda Němčičky 2016

V sobotu 23. července 2016 se konala Voříškiáda v Němčičkách. První ročník této akce proběhl na podporu útulku Lukavice.

Jeden krasavec vedle druhého

Němčičky u Břeclavi ožily v prázdninovou sobotu štěkotem a radostí účastníků i diváků. První ročník této akce přilákal celkem 94 účastníků a bylo se na co koukat. Pejsci a jejich páníčci soutěžili v kategoriích kříženci, pokračovali pejsci bez PP a celou výstavu uzavřeli pejsci s PP. Na závěr se vyhlásil absolutní vítěz voříšků a psů bez PP.

Posuzovatelka, paní Hana Tylová, pečlivě vybírala ty nejkrásnější jedince v každé kategorii. Nejvíce jí dali zabrat voříšci, každý pejsek zde byl jedinečný a nejkrásnější. Po pečlivém zvážení vybrala první tři pejsky a všem v kruhu pečlivě vysvětlila proč vybírá zrovna toho konkrétního jedince. U pejsků bez PP a s PP měla tento výběr jednodušší díky přesně danému standardu plemene.

Krásný letní den plný zábavy

Pro návštěvníky byly připraveny lákavé doplňkové soutěže Pejsek šikula, Dítě a pes, Psí duo a Podoba pána a psa. V průběhu výstavy se návštěvníci mohli svést na koni z místního ranče.

Výtěžek z akce 4 280,- Kč a věcné dary putovali pro útulek Lukavice.

Psí hvěda.cz vyrazila na akci podpořit dobrou věc, podívat se na psí šampiony krásy a představit projekt. Setkali jsme se opět s milými lidmi, kteří chtějí pomáhat s námi. Náš eshop jede na plné obrátky a z každého nákupu putuje část na pomoc pejskům. Každým nákupem u nás pomáháte! Sami se do Lukavic v nejbližších dnech chystáme a vezeme jim krmení značky Calibra.

Více o voříškiádě zde. Děkujeme pořadatelce paní Nikole Navrátilové za pozvání a moc se těšíme na další ročník.

Vanda Nováková

Český fousek

Je národní lovecké plemeno většího vzrůstu. Je milý a aktivní pes vhodný do rodin. Především miluje aporty jak na souši, tak ve vodě. Potřebuje výcvik bez násilí a dokáže být dominantní.

Artróza aneb když pohyb bolí

Zamyslete se nad tím, proč váš pejsek nechce vstát z pelíšku a řešte problém včas. Za neochotou se může skrývat velká bolest, která se časem stále zhoršuje. Osteoartróza se nedá vyléčit a s věkem se stále zhoršuje. Nabaluje se na problémy z mládí a stará zranění. Nečekejte a řešte bolest vašeho pejska!

Coursing – rychlost a obratnost

Atraktivní a dynamický sport pro psí milovníky lovu. Coursingu se dnes opět vrací popularita a věnují se mu majitelé psů v závodní i amatérské rovině. Honění za střapcem na členité trati prokazuje lovecké schopnosti jednotlivého psa.