INTERCANIS – CACIB FCI 2016

O víkendu 18. – 19. června proběhl 50. ročník Mezinárodní výstavy psů. Do Brna se sjelo bezmála tři tisíce psích krasavců všech plemen, včetně těch neuznaných kynologickou federací.

BAR_6524V sobotu se představila lovecká, pastevecká, chrti a národní plemena, dosud neuznaná Mezinárodní kynologickou federací. V neděli pak měla svůj prostor ostatní plemena. Organizátorem této výstavy byla Českomoravská kynologická jednota Praha.

Psí hvězda nemohla na výstavišti v Brně chybět!

Na našem stánku jsme přivítali mnoho milých lidí, kteří s námi mají chuť pomáhat a náš projekt je oslovil. Zároveň jsme navázali cenné kontakty na zajímavé dodavatele a upevnili vzájemné vztahy z minulých akcí.

Veterinární poradna pro návštěvníky zdarma

V sobotu i v neděli jsme nabízeli pro návštěvníky zdarma veterinární poradnu paní doktorky Jitky Zimkové z kliniky Animed v Brně. Návštěvníci se ptali na různé dotazy a paní veterinářka na vše ochotně odpovídala.

Jsme rádi, že s námi na výstavišti byla, velmi si spolupráce s klinikou vážíme a těšíme se na další spolupráci.

Vanda Nováková

Jak si vybrat vhodné plemeno psa

Pejska si pořizujete na celou řadu let a měl by být pro vás ideálním společníkem. Ne každý pejsek může sednout vašemu životnímu stylu, nárokům, velikostí nebo svou povahou.Čím pečlivěji si nového kamaráda vyberete, tím vás čeká veselejší společný život. Zodpovíme si tři základní otázky, které by vám měly projít hlavou, než si pro štěňátko pojedete.

Vánoční balíček pro ForDogs z.s.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do prvního měsíce našeho projektu Vánoce pro pejsky z útulku. Díky Vám jsme začátkem týdne odeslali balíček do ForDogs, stanice, která ukrytý hluboko v lesích dělá pro pejsky maximum.

Příběhy se šťastným koncem, aneb dostali druhou životní šanci!

Útulek by měl být pro pejska pouze přechodnou stanicí, než najde nový domov. První měsíce s novým pejskem z útulku nemusí být vůbec snadné, často vyžadují více než jen velké množství lásky a tolerance. Ale stojí to za to! Dnes pro vás máme tři osudy pejsků, kteří se dočkali svého milovaného domova.