Jaká jsou TOP plemena v Česku?

Plemen psů je nespočet. Jedni jsou menší, druzí jsou větší, třetí zase ušatí. Každý pejsek je bez ohledu na plemeno jedinečný a pro svého páníčka ten nejlepší. Která plemena se u nás těší oblibě a která jsou naopak méně oblíbená?

Místo desáté – Americký stafordšírský teriér

Stafordi jsou skokani roku. Plemeno, které je s přídavkem bojové, je stále více oblíbené mezi chovateli a majiteli pejsků. Staford vás překvapí milující povahou k rodině, s tímto psem získáte nejen nejlepšího přítele, ale také ideálního ochránce vaší rodiny.

Místo deváté – Německý špic

Středně velké plemeno z Německa je elegantní a temperamentní pes, se kterým se dá výborně sportovat, ale také je ideálním společníkem do rodiny. Velmi staré plemeno, kterého obliba stále stoupá!

Místo osmé – Zlatý retrívr

Klidný, vyrovnaný a přátelský pejsek. Jasný zlatouš, jak je nazývají sami majitelé. Pes velké obliby, který miluje vodu, sport, práci a rodinu. Jedná se o správného lovce, který potěší i sportovně založené chovatele. Ideální pejsek také k velké rodině!

Místo sedmé – Border kolie

Sedmá příčka patří vytrvalému ovčáckému plemeni. Border kolie vynikají nadšením pro práci, aktivitou a elegantním pohybem. S tímto psem se nebudete nikdy nudit. Rády a rychle se učí a splní vám vše, co je v jejich silách. Jedná se o jedny z nejinteligentnějších psů!

Místo šesté – Stafordšírský bulteriér

Anglické plemeno pejska opět s lehkou nálepkou bojového psa. Přitom tento středně velký krátkosrstý pes je největší milovník dětí a ochránce rodiny. Obětavý a oddaný pes, který je často svéhlavý ale učenlivý. Na rozdíl od příbuzného amerického stafordšírského teriéra je menší a tedy vhodnější k rodině do bytu.

Místo páté – Labradorský retrívr

Další ze zástupců oblíbených rodinných psů. Labíci jsou opět oddaní a velmi pracovití psy. Anglické plemeno, které je velmi společenské, přátelské a využívá se v canisterapii nebo jako slepečtí psy. V labíkovi najdete ideálního pomocníka a přítele!

Místo čtvrté – Yorkširský teriér

Jdeme pomalu do finále! Bramborou příčku obsadili společenští a veselí yorkšírci. Plemeno malé vzrůstem, ale velké srdíčkem. Milují rodinu, děti, jsou nenároční na prostor, čistotní a velmi oddaní. Jsou ovšem tvrdohlaví a mají svoji hlavu!

Místo třetí – Čivava

Třetí příčka patří nejmenšímu plemenu psů na světe. Čivava dosahuje váhy maximálně tři kila a je opravdu malým milým společníkem. Nejedná se pouze o pejska do kabelky, jak se často lidé domnívají. Tito pejsci jsou také velkými sportovci a milují například agility. Při výběru štěňátka ale dejte pozor na dědičná onemocnění!

Místo druhé – Jezevčík

Jezevčíci jsou oddané a svéhlavé plemeno, které bezmezně miluje svého pána. Každý majitel tohoto pejska nám dá za pravdu, že jsou na lidech opravdu závislí. Jezevčíci mají několik druhů srsti, ale prakticky se jedná o jednoho pejska v několika verzích. Milovníci rodiny v delším provedení!

Místo první – Německý ovčák

Vítězem mezi všemi je ovčák. Obliba tohoto pracovního psa je dlouholetá a to nejen v Čechách. Pracovní pes, který je perfektním záchranářem, přítelem, policejním psem, vodícím psem a hlídačem domů. Ovčák je inteligentní a dobře vycvičitelný pes, který Vám udělá samou radost. Klasika opět vítězí a stojí za to!

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Akutní pomoc pro Jezevčíky v nouzi

Našim hlavním cílem je pomáhat pejskům, kteří to potřebují. Víme, že se k nám chcete přidat a že chcete pomáhat s námi. Díky našemu E-shopu můžete zakoupit potřebné věci pejskům z útulku a my jim je zdarma zašleme. Pokud nám organizace sama napíše, že potřebují věci akutně, nečekáme a odesíláme jim balíček hned. Třeba hned ze začátku nového roku JVN.

Máte doma všežravce? Krmení masem je nový trend

V poslední době je moderní se zajímat o to, co jíme, jestli je to zdravé a jestli je to výživné. Není proto divu, že si více všímáme i toho, co žerou naši miláčci. Pryč je doba krmení zbytky od stolu nebo levnými supermarketovými granulemi. Zajímá nás podíl masa v granulích, jestli obsahují obilí či jinou vlákninu, anebo i jaké doplňky můžeme přidávat pro lepší imunitu a zdraví. A tak přišel barf, neboli krmení přirozenou stravou. Více o něm se dozvíte v našem článku.

Kvídovy poukázky pomáhají

V průběhu měsíce dubna jsme do našich partnerských útulků odeslali první várku Kvídových poukázek zakoupených našimi zákazníky. Útulky mohou tyto poukázky využít na nákup jakéhokoliv zboží v našem eshopu, dle jejich aktuálních potřeb. Děkujeme našim zákazníkům, že pomáhají s námi!