15319220_1137477526371294_1922372731037770175_n

Každý den s obrovskými bolestmi, Theo a jeho příběh

Ani ne roční pejsek si za svůj život prošel už mnohým. Každý krok je pro něj bolestivý, ale přesto má neuvěřitelnou radost ze života. Nyní v Dreams from the Darkness v Račicích bojuje za svůj další život. Aktuálně má za sebou náročnou operaci zlomené zadní nožky a doufá, že ho čekají Vánoce v teple domova. Nyní potřebuje finanční podporu na uhrazení operace.

Jaký je skutečný stav malého pejska?

15220052_1137477993037914_6198023610634564148_n„V neděli 27. listopadu 2016 k nám přijel Theo,” popisují na svém profilu Dreams from the Darkness. „Jednu zadní pacičku tahá za sebou, druhá mu skáče do stran, brzy ho čeká návštěva ortopeda, poté budeme vědět více. Mezi tím také běžná veterinární diagnostika.” U veterináře absolvoval rozbory krve, sono a čekalo ho podrobné zkoumání jeho problému. „Jako u každého psa je ale pro nás prioritou zajistit veškerá možná veterinární vyšetření i zákroky v co nejkratší možné době a poté hledat novou rodinu,” doplňuje Linda z Dreamsu.

Postaveni před realitu

V pátek 2. prosince se vydali Thea ukázat na ortopedii. Bohužel diagnóza zněla mnohem hůř, než všichni doufali. Vícečetné zlomeniny pánve a pravé kosti stehenní se ukázali již staršího data. Možná byla i zlomeninu kyčelní jamky. To se ovšem ukážou až rtg snímky v celkové anestezii. „Theo je statečný a naučil se s obrovskými bolestmi žít, běhat, skákat a nadšeně usmívat každý den. Operabilní je zlomenina stehenní kosti, což mu zlepší výrazně chůzi a zbaví ho bolestí, s ostatními špatně srostlými zlomeninami už bohužel asi nelze nic dělat,” komentují situaci z Dreamsu. „Vzhledem k situaci je zákrok naplánován už na tento čtvrtek 8. 12. 2016 na 11.00,” dodávají na svém profilu.

Operace je za námi!

Theova páteční operace začala později než bylo původně plánováno a první zprávy z kliniky byly dobré. Je to sice “relativní” pojem, ale mohlo být daleko hůř. „Theo má nyní 2 hřeby v kolenním kloubu. Zlomenina byla těsně nad kolenem, konce kostí už byly volně spojené a obalené vazivem. Musely se otevřít dřenové dutiny, aby se tam dostaly cévy a vše se začalo hojit, což je pro něj velmi bolestivé. Zlomeniny pánve bohužel už natolik srostlé, že na jakýkoliv zásah je pozdě,” popisuje stav paní Linda.

RTG snímek Theových zranění

S druhou nohou musí podstoupit ještě resekci hlavice kosti stehenní. Tento zákrok by se měl provést za cca 3-4 měsíce současně s vyndáním hřebů a zahojením první operované nožky.

Theo měl navíc také utržený ocásek od křížové kosti. Byla přerušena inervace a ocásek mu byl amputovaný. „Theo má obrovské štěstí, protože většina zvířat s takto blízko porušeným ocáskem není schopná udržet moč a stolici, naštěstí u něj vše funguje,” dodává Linda. Rovnou mu byl také odstraněn paspárek a 2 mléčné zuby, které zapomněly samy už dávno vypadnout. „Musel zůstat přes noc na klinice, dnes se vrací k nám. A už bude nedočkavě vyhlížet novou rodinu,” popisují v Dreams form the Darkness.

Bez Vás by to nešlo!

Theova operace byla velmi finančně nákladná. Aktuální předpokládané výdaje jsou minimálně 15 tisíc korun. Psí hvězda.cz podpořila  Theovu léčbu a odeslala finanční dar na transparentní účet. Děkujeme, že pomáháte s námi!

• Číslo účtu pro pomoc Theovi je: 11188811/2010 – do zprávy pro příjemce “Theo”.
  • Číslo účtu v mezinárodním formátu: IBAN: CZ4520100000000011188811 BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX Fio banka, a.s. Millennium Plaza, V Celnici 10 117 21 Praha 1

Theovi můžete poslat také potřebné věci u nás na E-shopu Psí hvězda.cz. Zvolte možnost Doprava pro pejsky v útulku ZDARMA a my vše zabalíme a Vašim jménem zdarma doručíme do Dreams from the Darkness. Děkujeme, pomáhejte s námi!

Thea můžete navštívit každou neděli v Dreams from the Darkness v Račicích. Více o sdružení se dočtete zde.

Vanda Nováková

Redaktorka a produktová manažerka, která miluje všechna zvířata. Sama je majitelkou fenky amerického pitbullteriéra a koně. Aktivně se věnuje kynologii jako koníčku a velmi ráda píše o všem možném.

kalendar_titulka_moje

Hledáme Psí hvězdy pro rok 2017!

Přidejte se do naší soutěže, která probíhá na našich Facebookových stránkách. Ještě 13 dní budeme soutěžit o lákavé ceny. Přidejte fotku vašeho miláčka a získejte co nejvíce hlasů! Na jaké výhry se můžete těšit?

Marketa_Misakova1

Štefánek

Rok a půl letý pejsek je natrvalo v péči Jezevčíci v nouzi z. s. Praha.

daryJVN4

Dary do tomboly

Psí hvězda věnovala dary do tomboly na Velké setkání špagetek v Praze 18. června 2016 – masové dorty a další potřebné věci pro pejsky.