19956974_1383135955097229_8859722935133835032_o

Kostřičky z Březolup / Dočasky.cz

Organizace Dočasky.cz v červenci zachránila smečku 6 psů od nezodpovědné majitelky před vyhladověním!

Organizace se na nás obrátila s žádostí o materiální pomoc pro tyto zubožené psy.

V pátek 21.7.2017 jsme těmto pejskům darovali materiální pomoc v hodnotě 5.367,-Kč a osobně přivezli do sídla spolku. Paní Andrea Černá, předsedkyně spolku Dočasky.cz nám představila celou vyhublou smečku z Březolup a velmi znepokojující příběh týrání psů.

20233120_1392521094158715_4629996716512527169_o

“Takto zdevastovaná zvířata jsme už dlouho, některé z nás dokonce ještě nikdy, neviděly. 6 psů ve věku od 2,5 měsíce do sedmi let. Tři z nich tak, že mají jen kostru potaženou kůží. Všichni do jednoho byli totálně hladoví, žízniví, neskutečně zablešení a s přerostlými drápy, pojídali vlastní výkaly.”

O pomoc jsme požádaly zákazníky v rámci našeho projektu PRO ÚTULKY. Reakce nás velmi potěšila, kolika lidem osudy psů v nouzi nejsou lhostejné.

Ze srdce Vám za kostřičky z Březolup děkujeme!

• paní Martina L./ Brno
  • paní Jitka H./ Uherské Hradiště
  • paní Kateřina D./ Napajedla

Za zakoupená  materiální pomoc byla v hodnotě 2. 878,-Kč, kterou jsme zdarma útulku doručili.

20293150_854747381346516_5213297496730256819_n

Více o případu týraných psů naleznete zde:

Materiální pomoc kterou psy potřebují naleznete zde:

Chcete-li psům pomoci finančně, je Vám k dispozici transparentní účet spolku Dočasky.cz ve Fio bance, číslo účtu 2700453368/2010.

Nadále případ vyhublých pejsků z Březolup budeme sledovat a pomáhat k jejich rychlému vrácení do běžného psího života.

17191132_1887709041507498_1031323794927081522_n

Najít znovu chuť a radost do života

Jmenuji se Amy a jsem na světe teprve pár měsíců. Pro mě je to ale jako věčnost. Všechno mě bolí a nemůžu se moc hýbat. Jeden den je jako druhý, moc tomu nerozumím. A nejvíc se bojím, že to bude ještě horší. Přijde mi, že mě nemá rád…

1468323435_psí_kamarádi_titul

Proč se vyplatí najít psovi psí kamarády

K tomu, aby pes vycházel s druhým psem, musí v komunikaci s ním používat svoji psí řeč. Očekávali byste od dospělého člověka, že se bude umět automaticky začlenit do společnosti lidí, pokud se v dosavadním životě včetně dětství nesetkal s dalšími lidmi nebo jen s omezeným počtem?

bigstock-Nice-dog-eating-109742114

Chci víc! Aneb co jsou holistická a hypoalergenní krmiva?

Jeden název jako druhý. Člověk by někdy na zvolení správné stravy musel studovat hodiny výrobní procesy jednotlivých druhů granulí a diskutovat s předními veterináři nebo výrobci krmiv. Jak ale svému psovi nebo kočce vybrat kvalitní stravu, pokud chci řešit poměr živin, kvalitu, stravitelnost a třeba taky nějaké ty minerální látky? Pojďme se dnes podívat na holistická a hypoalergenní krmiva trošku víc zblízka.