Kostřičky z Březolup / Dočasky.cz

Organizace Dočasky.cz v červenci zachránila smečku 6 psů od nezodpovědné majitelky před vyhladověním!

Organizace se na nás obrátila s žádostí o materiální pomoc pro tyto zubožené psy.

V pátek 21.7.2017 jsme těmto pejskům darovali materiální pomoc v hodnotě 5.367,-Kč a osobně přivezli do sídla spolku. Paní Andrea Černá, předsedkyně spolku Dočasky.cz nám představila celou vyhublou smečku z Březolup a velmi znepokojující příběh týrání psů.

20233120_1392521094158715_4629996716512527169_o

“Takto zdevastovaná zvířata jsme už dlouho, některé z nás dokonce ještě nikdy, neviděly. 6 psů ve věku od 2,5 měsíce do sedmi let. Tři z nich tak, že mají jen kostru potaženou kůží. Všichni do jednoho byli totálně hladoví, žízniví, neskutečně zablešení a s přerostlými drápy, pojídali vlastní výkaly.”

O pomoc jsme požádaly zákazníky v rámci našeho projektu PRO ÚTULKY. Reakce nás velmi potěšila, kolika lidem osudy psů v nouzi nejsou lhostejné.

Ze srdce Vám za kostřičky z Březolup děkujeme!

• paní Martina L./ Brno
  • paní Jitka H./ Uherské Hradiště
  • paní Kateřina D./ Napajedla

Za zakoupená  materiální pomoc byla v hodnotě 2. 878,-Kč, kterou jsme zdarma útulku doručili.

20293150_854747381346516_5213297496730256819_n

Více o případu týraných psů naleznete na této adrese.
Materiální pomoc kterou psy potřebují naleznete v tomto odkazu.

Chcete-li psům pomoci finančně, je Vám k dispozici transparentní účet spolku Dočasky.cz ve Fio bance, číslo účtu 2700453368/2010.

Nadále případ vyhublých pejsků z Březolup budeme sledovat a pomáhat k jejich rychlému vrácení do běžného psího života.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Zvracení vs. regurgitace, aneb jak poznat rozdíl a co vlastně jde?

Zvrací Váš pejsek? Jedná se opravdu o zvracení? Jak rozeznáme zvracení od regurgitace a co je může způsobit?

Sbírka pomoci pro Broumov

Děkujeme, že pomáháte s námi. V dubnu jsme se rozhodli reagovat na prosbu o pomoc Městského útulku v Broumově. Pečlivě se starají o maximální počet pejsků a potřebují pro ně dostatek krmiva. Spojili jsme se s vámi a vyslyšeli jejich prosbu.

Vánoční balíček pro ForDogs z.s.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do prvního měsíce našeho projektu Vánoce pro pejsky z útulku. Díky Vám jsme začátkem týdne odeslali balíček do ForDogs, stanice, která ukrytý hluboko v lesích dělá pro pejsky maximum.