Kostřičky z Březolup / Dočasky.cz

Organizace Dočasky.cz v červenci zachránila smečku 6 psů od nezodpovědné majitelky před vyhladověním!

Organizace se na nás obrátila s žádostí o materiální pomoc pro tyto zubožené psy.

V pátek 21.7.2017 jsme těmto pejskům darovali materiální pomoc v hodnotě 5.367,-Kč a osobně přivezli do sídla spolku. Paní Andrea Černá, předsedkyně spolku Dočasky.cz nám představila celou vyhublou smečku z Březolup a velmi znepokojující příběh týrání psů.

20233120_1392521094158715_4629996716512527169_o

“Takto zdevastovaná zvířata jsme už dlouho, některé z nás dokonce ještě nikdy, neviděly. 6 psů ve věku od 2,5 měsíce do sedmi let. Tři z nich tak, že mají jen kostru potaženou kůží. Všichni do jednoho byli totálně hladoví, žízniví, neskutečně zablešení a s přerostlými drápy, pojídali vlastní výkaly.”

O pomoc jsme požádaly zákazníky v rámci našeho projektu PRO ÚTULKY. Reakce nás velmi potěšila, kolika lidem osudy psů v nouzi nejsou lhostejné.

Ze srdce Vám za kostřičky z Březolup děkujeme!

• paní Martina L./ Brno
  • paní Jitka H./ Uherské Hradiště
  • paní Kateřina D./ Napajedla

Za zakoupená  materiální pomoc byla v hodnotě 2. 878,-Kč, kterou jsme zdarma útulku doručili.

20293150_854747381346516_5213297496730256819_n

Více o případu týraných psů naleznete na této adrese.
Materiální pomoc kterou psy potřebují naleznete v tomto odkazu.

Chcete-li psům pomoci finančně, je Vám k dispozici transparentní účet spolku Dočasky.cz ve Fio bance, číslo účtu 2700453368/2010.

Nadále případ vyhublých pejsků z Březolup budeme sledovat a pomáhat k jejich rychlému vrácení do běžného psího života.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Charitativní dražba obrazu a představení nových luxusních šperků, s S Gallery Brno

Ve středu 19. října 2016 se Psí hvězda stala součástí nevšední akce plné luxusních šperků, krásných dam, dokonalých masáží, nádherných obrazů a milovníků zvířat, kteří společně s námi chtějí pomáhat.

Proč se vyplatí najít psovi psí kamarády

K tomu, aby pes vycházel s druhým psem, musí v komunikaci s ním používat svoji psí řeč. Očekávali byste od dospělého člověka, že se bude umět automaticky začlenit do společnosti lidí, pokud se v dosavadním životě včetně dětství nesetkal s dalšími lidmi nebo jen s omezeným počtem?

Výchova a socializace – start života vašeho štěněte

A je tu prosinec, čas vánoční, čas nového zrození, naděje a lásky. Je to i čas rozhodování o tom, čím obdarovat své blízké. Pokud je chcete obdarovat malým štěňátkem, měli byste vědět, jaký život vy nebo vaši blízcí nabídnete psovi. Je to totiž stejně důležité jako to, jak pes obohatí váš život. Přeberete totiž roli „rodičů“ psa a je vaší odpovědností, aby váš pes měl dobrý život.