Kostřičky z Březolup / Dočasky.cz

Organizace Dočasky.cz v červenci zachránila smečku 6 psů od nezodpovědné majitelky před vyhladověním!

Organizace se na nás obrátila s žádostí o materiální pomoc pro tyto zubožené psy.

V pátek 21.7.2017 jsme těmto pejskům darovali materiální pomoc v hodnotě 5.367,-Kč a osobně přivezli do sídla spolku. Paní Andrea Černá, předsedkyně spolku Dočasky.cz nám představila celou vyhublou smečku z Březolup a velmi znepokojující příběh týrání psů.

20233120_1392521094158715_4629996716512527169_o

“Takto zdevastovaná zvířata jsme už dlouho, některé z nás dokonce ještě nikdy, neviděly. 6 psů ve věku od 2,5 měsíce do sedmi let. Tři z nich tak, že mají jen kostru potaženou kůží. Všichni do jednoho byli totálně hladoví, žízniví, neskutečně zablešení a s přerostlými drápy, pojídali vlastní výkaly.”

O pomoc jsme požádaly zákazníky v rámci našeho projektu PRO ÚTULKY. Reakce nás velmi potěšila, kolika lidem osudy psů v nouzi nejsou lhostejné.

Ze srdce Vám za kostřičky z Březolup děkujeme!

• paní Martina L./ Brno
  • paní Jitka H./ Uherské Hradiště
  • paní Kateřina D./ Napajedla

Za zakoupená  materiální pomoc byla v hodnotě 2. 878,-Kč, kterou jsme zdarma útulku doručili.

20293150_854747381346516_5213297496730256819_n

Více o případu týraných psů naleznete na této adrese.
Materiální pomoc kterou psy potřebují naleznete v tomto odkazu.

Chcete-li psům pomoci finančně, je Vám k dispozici transparentní účet spolku Dočasky.cz ve Fio bance, číslo účtu 2700453368/2010.

Nadále případ vyhublých pejsků z Březolup budeme sledovat a pomáhat k jejich rychlému vrácení do běžného psího života.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Odběr krve u psů a koček

Malé množství krve může mnohé prozradit o zdravotním stavu Vašeho čtyřnohého miláčka. Jak a proč se odběr krve vlastně dělá, se dozvíte právě v tomto článku.

Rekord v počtu borderek na jednom místě

O víkendu 3.-5. června 2016 se při Mistrovství ČR border colií v agility se mimo závodění sešli všichni majitelé border colií a pokusili se o společný rekord – nejvíce psů tohoto plemena na jednom místě. Rekord je překonán!

Psí slečna, která letos neměla veselé Vánoce

Malá fenečka, s pracovním názvem Vánočka, se ocitla ve špatnou dobu na špatném místě. Psí holčička, kterou neznámý řidič srazil autem a nechal ji napospas osudu ležet na kraji silnice. Zraněnou, opuštěnou a pomalu se loučící se životem. Hodní lidé ji nenechali umřít na kraji silnice a začali bojovat o její život. Bohužel fenečka nehodou utrpěla vážná zranění…