Kostřičky z Březolup / Dočasky.cz

Organizace Dočasky.cz v červenci zachránila smečku 6 psů od nezodpovědné majitelky před vyhladověním!

Organizace se na nás obrátila s žádostí o materiální pomoc pro tyto zubožené psy.

V pátek 21.7.2017 jsme těmto pejskům darovali materiální pomoc v hodnotě 5.367,-Kč a osobně přivezli do sídla spolku. Paní Andrea Černá, předsedkyně spolku Dočasky.cz nám představila celou vyhublou smečku z Březolup a velmi znepokojující příběh týrání psů.

20233120_1392521094158715_4629996716512527169_o

“Takto zdevastovaná zvířata jsme už dlouho, některé z nás dokonce ještě nikdy, neviděly. 6 psů ve věku od 2,5 měsíce do sedmi let. Tři z nich tak, že mají jen kostru potaženou kůží. Všichni do jednoho byli totálně hladoví, žízniví, neskutečně zablešení a s přerostlými drápy, pojídali vlastní výkaly.”

O pomoc jsme požádaly zákazníky v rámci našeho projektu PRO ÚTULKY. Reakce nás velmi potěšila, kolika lidem osudy psů v nouzi nejsou lhostejné.

Ze srdce Vám za kostřičky z Březolup děkujeme!

• paní Martina L./ Brno
  • paní Jitka H./ Uherské Hradiště
  • paní Kateřina D./ Napajedla

Za zakoupená  materiální pomoc byla v hodnotě 2. 878,-Kč, kterou jsme zdarma útulku doručili.

20293150_854747381346516_5213297496730256819_n

Více o případu týraných psů naleznete na této adrese.
Materiální pomoc kterou psy potřebují naleznete v tomto odkazu.

Chcete-li psům pomoci finančně, je Vám k dispozici transparentní účet spolku Dočasky.cz ve Fio bance, číslo účtu 2700453368/2010.

Nadále případ vyhublých pejsků z Březolup budeme sledovat a pomáhat k jejich rychlému vrácení do běžného psího života.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Psí hvězda na semináři VFU Brno 24. září 2016

V sobotu 24.9 2016 se část týmu Psí hvězdy zúčastnila odborného semináře pořádaného MVDr. Jiřím Žákem na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně.

Nenechme pejsky mrznout!

Zima udeřila ve své celé síle. Teploty jsou už několik dní pod nulou a i přes den se nad nulu nedostanou. Rozhodli jsme se spojit síly a pomoc pejskům a dalším zvířátkům, kteří jsou v těchto mrazech venku.

Labradorský retrívr

Lovecký pes a milovaný člen celé řady domácností. Plemeno povahou kamarádské, bystré a oddané rodině, které zvládnou i méně zkušení chovatelé. Zároveň vynikající sportovec, kterého od vody prakticky nejde odtrhnout.