Kvídovo novoroční předsevzetí

Starý rok nám skončil a nový začal. Rozhodl jsem se, že si po vzoru svých páníčků a přátel z týmu Psí hvězdy vytvořím svoje vlastní psí novoroční předsevzetí, které budu poctivě dodržovat. Tak tady jsou!

Budu ke všem a všemu přátelský. Všechno nové přivítám s úsměvem a vrtěním ocásku, i když ještě nevím, co mi to přinese. Budu milý k cizím lidem i psům. I když se někteří hned kamarádit nechtějí, já vím, že si zasluhují, aby jsem k nim byl milý.

Své milované vždy s radostí přivítám doma, ač byli pryč jakkoliv dlouho.

Nezapomenu si denně hrát.

Budu si vychutnávat potěšení z jednoduchých věcí, jako je obyčejná procházka nebo odpočinek před televizí, protože v životě nemusí jít vždy o náročné a komplikované události.

Nebudu mít výčitky z dobrého jídla, protože jídlo je důležité. Ale samozřejmě, s mírou. Nadváha mi nesluší.

Budu dávat pozor na své zdraví a pravidelně navštěvovat veterináře.

Nebudu se bát veterináře.

A především budu pokračovat ve své práci Psí hvězdy. Budu pomáhat pejskům bez domova, pejskům nemocným a méně šťastným, protože vím, že oni si svůj osud nevybrali, a pomoc si zaslouží.

A i když jsou ti pejsci bez domova úžasní, tak si budu moc a moc přát, aby jich bylo míň a míň. Protože milující domov, kde si pes může dávat svá radostná předsevzetí, je ta největší pomoc, jakou můžeme zvířatům poskytnout.

A i když jsou má předsevzetí psí, možná by mohli inspirovat i vás.

Šťastný Nový rok vám přeje Kvído!

Autor: Psí hvězda

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Lovecká plemena psů

Pes je přítel člověka už po několik století. Od počátku byli psi šlechtěni převážně k lovu, protože je k němu předurčují jejich vrozené instinkty a přirozené vlastnosti, zejména vynikající čich.

Broumov – květnová vlna pomoci

S útulkem v Broumově začala naše spolupráce vlastně úplně náhodou. Při lednové sbírce textilu jsme jim chtěli odeslat vlnu pomoci. Setkali jsme se s tak milým a vřelým přístupem, že jsme jim deky a přikrývky poslali hned několikrát. Od té doby jsme s nimi v kontaktu a pomáháme jim dále společně s vámi.

Materiální pomoc pro útulek Tibet

Psí hvězda věnovala 29.10.2107 pejskům a kočičkám z Útulku Tibet hmotné dary v hodnotě 1 668 Kč. Děkujeme všem zákazníkům Psí hvězdy. Jen díky Vám můžeme dál pomáhat všem, kteří to potřebují!