Kvídovo novoroční předsevzetí

Starý rok nám skončil a nový začal. Rozhodl jsem se, že si po vzoru svých páníčků a přátel z týmu Psí hvězdy vytvořím svoje vlastní psí novoroční předsevzetí, které budu poctivě dodržovat. Tak tady jsou!

Budu ke všem a všemu přátelský. Všechno nové přivítám s úsměvem a vrtěním ocásku, i když ještě nevím, co mi to přinese. Budu milý k cizím lidem i psům. I když se někteří hned kamarádit nechtějí, já vím, že si zasluhují, aby jsem k nim byl milý.

Své milované vždy s radostí přivítám doma, ač byli pryč jakkoliv dlouho.

Nezapomenu si denně hrát.

Budu si vychutnávat potěšení z jednoduchých věcí, jako je obyčejná procházka nebo odpočinek před televizí, protože v životě nemusí jít vždy o náročné a komplikované události.

Nebudu mít výčitky z dobrého jídla, protože jídlo je důležité. Ale samozřejmě, s mírou. Nadváha mi nesluší.

Budu dávat pozor na své zdraví a pravidelně navštěvovat veterináře.

Nebudu se bát veterináře.

A především budu pokračovat ve své práci Psí hvězdy. Budu pomáhat pejskům bez domova, pejskům nemocným a méně šťastným, protože vím, že oni si svůj osud nevybrali, a pomoc si zaslouží.

A i když jsou ti pejsci bez domova úžasní, tak si budu moc a moc přát, aby jich bylo míň a míň. Protože milující domov, kde si pes může dávat svá radostná předsevzetí, je ta největší pomoc, jakou můžeme zvířatům poskytnout.

A i když jsou má předsevzetí psí, možná by mohli inspirovat i vás.

Šťastný Nový rok vám přeje Kvído!

Autor: Psí hvězda

Yorkšírský teriér

Malý pejsek s velkým srdcem bojovníka. Tak by se dal popsat Yorkšírský teriér. Teriér svojí tvrdohlavou povahou a miláček rodiny svým malým vzrůstem. Ideální společník do bytu, ale také společenský psík milující pozornost.

Jak strávit Silvestr se psem?

Každý to známe. Každoroční nervozita u psů začíná už na Štědrý den, kdy lidé začínají odpalovat první petardy a rachejtle. S dalšími dny stoupá a na Silvestra se velké množství psů promění v klepající se uzlíky strachu. Přinášíme vám proto článek, který by vám mohl poradit, jak se o psa v dobách ohňostrojů postarat, a co byste určitě neměli zanedbat.

Vánoční balíček pro ForDogs z.s.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do prvního měsíce našeho projektu Vánoce pro pejsky z útulku. Díky Vám jsme začátkem týdne odeslali balíček do ForDogs, stanice, která ukrytý hluboko v lesích dělá pro pejsky maximum.