Kvídovo novoroční předsevzetí

Starý rok nám skončil a nový začal. Rozhodl jsem se, že si po vzoru svých páníčků a přátel z týmu Psí hvězdy vytvořím svoje vlastní psí novoroční předsevzetí, které budu poctivě dodržovat. Tak tady jsou!

Budu ke všem a všemu přátelský. Všechno nové přivítám s úsměvem a vrtěním ocásku, i když ještě nevím, co mi to přinese. Budu milý k cizím lidem i psům. I když se někteří hned kamarádit nechtějí, já vím, že si zasluhují, aby jsem k nim byl milý.

Své milované vždy s radostí přivítám doma, ač byli pryč jakkoliv dlouho.

Nezapomenu si denně hrát.

Budu si vychutnávat potěšení z jednoduchých věcí, jako je obyčejná procházka nebo odpočinek před televizí, protože v životě nemusí jít vždy o náročné a komplikované události.

Nebudu mít výčitky z dobrého jídla, protože jídlo je důležité. Ale samozřejmě, s mírou. Nadváha mi nesluší.

Budu dávat pozor na své zdraví a pravidelně navštěvovat veterináře.

Nebudu se bát veterináře.

A především budu pokračovat ve své práci Psí hvězdy. Budu pomáhat pejskům bez domova, pejskům nemocným a méně šťastným, protože vím, že oni si svůj osud nevybrali, a pomoc si zaslouží.

A i když jsou ti pejsci bez domova úžasní, tak si budu moc a moc přát, aby jich bylo míň a míň. Protože milující domov, kde si pes může dávat svá radostná předsevzetí, je ta největší pomoc, jakou můžeme zvířatům poskytnout.

A i když jsou má předsevzetí psí, možná by mohli inspirovat i vás.

Šťastný Nový rok vám přeje Kvído!

Autor: Psí hvězda

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Pomáhejte i vy s Psí hvězda.cz!

Tři… Dva… Jedna… Jedeme naplno!

Fena a nutnost březosti

„A pane doktore, slyšela jsem, že fena by měla mít alespoň jedenkrát za život štěňata, je to pravda?“ Přinášíme vám názor veterinárního lékaře na toto ožehavé téma…

Rozhovor s MVDr. Jakubem Pfeiferem o veterinární onkologii

Stále častěji se s tímto tématem a bohužel i onemocněním setkáváme. Při diagnóze onkologického onemocnění u zvířete většinu majitelů napadne mnoho otázek. V našem rozhovoru se pokusíme na většinu z nich odpovědět. Navštívili jsme vedoucího lékaře pro onkologii MVDr. Jakuba Pfeifra, který působí na Veterinární klinice ANIMED v Brně a zeptali jsme se ho na toto aktuální téma, aby nám přiblížil jak probíhá léčba, zda se bát zahájit léčbu a také jestli nějak trpí zvířata při chemoterapii.