bar_8409

Kvídovo novoroční předsevzetí

Jeden rok nám končí a další začíná. Můj páníček o tom pořád a pořád mluví. Já bych to jinak ani neřešil, ale tolik jsem slyšel o novoročních předsevzetích, až jsem si předsevzal, že si letos taky nějaké předsevzetí vytvořím.

Přemýšlel jsem nad tím celé svátky. Co bych tak chtěl změnit, co bych chtěl dělat jinak?

A pak jsem pochopil, že já vlastně nic měnit nechci. My psi máme báječnou vlastnost – těšit se ze všeho ihned a naplno, a všechno prožívat, jak to jen jde. Takže pro mne je tenhle seznam pouze potvrzením, že v tom chci pokračovat dál.

Tak se teď o svá předsevzetí podělím i s vámi. Tady jsou!

Budu ke všem a všemu přátelský. Všechno nové přivítám s úsměvem a vrtěním ocásku, i když ještě nevím, co mi to přinese. Budu milý k cizím lidem i psům. I když se někteří hned kamarádit nechtějí, já vím, že si zasluhují, aby jsem k nim byl milý.

Své milované vždy s radostí přivítám doma, ač byli pryč jakkoliv dlouho.

Nezapomenu si denně hrát.

Budu si vychutnávat potěšení z jednoduchých věcí, jako je obyčejná procházka nebo odpočinek před televizí, protože v životě nemusí jít vždy o náročné a komplikované události.

Nebudu mít výčitky z dobrého jídla, protože jídlo je důležité. Ale samozřejmě, s mírou. Nadváha mi nesluší.

Budu dávat pozor na své zdraví a pravidelně navštěvovat veterináře.

Nebudu se bát veterináře.

Budu pokračovat ve své práci Psí hvězdy. Budu pomáhat pejskům bez domova, pejskům nemocným a méně šťastným, protože vím, že oni si svůj osud nevybrali, a pomoc si zaslouží.

A i když jsou ti pejsci bez domova úžasní, tak si budu moc a moc přát, aby jich bylo míň a míň. Protože milující domov, kde si pes může dávat svá radostná předsevzetí, je ta největší pomoc, jakou můžeme zvířatům poskytnout.

A i když jsou má předsevzetí psí, možná by mohli inspirovat i vás.

Šťastný Nový rok vám přeje Kvído!

Tým redaktorů

Tým redaktorů Psí hvězdy pro vás píše články ze všech možných oblastí. Každého baví a zajímá něco jiného, spojili tedy své síly a dohromady připravují články, reportáže a zajímavosti.

fox3

Tipy na péči o klouby a o zuby vašeho psa

Přinášíme vám několik tipů na podporu organismu vašich miláčků. Pečujte o zdraví svého psa dříve, než nastane akutní problém a pes bude trpět bolestí.

img_7872

Nesolte nám chodníky!

Mrzne a zima je v plném proudu. Silnice i chodníky pěkně kloužou a je potřeba je nejen odhrnovat, ale také solit. Je to jediná varianta? Víte, co všechno sůl udělá s přírodou a jak bolestivý je pohyb po ní pro vaše pejsky?

Animals_Dogs_Sleeping_dog_on_floor_020830_

Zvířata nám bolest nedokážou říct, jak ji ale poznat?

Bolest nás trápí často, někoho víc, někoho míň. Vezmeme si prášek, jdeme si lehnout, nebo jdeme k doktorovi. Ale co když něco bolí našeho zvířecího miláčka? Snaží se nám to říct, ale my to nevidíme a nutíme ho běhat za míčkem, nebo soutěžit? Jak poznat, že vašeho psa nebo kočku něco bolí? Pár tipů vám řekneme v našem článku.