lisacek2

Malý velký bojovník, Lišáček

Na kost vyhublý, bez energie, bez naděje na další den a bez kapky pomoci. Takový byl do včerejšího dne osud malého Lišáčka, kterého na poslední chvíli zachránila organizace ForDogs z. s. Přečtete si jeho příběh, který bohužel nemá šťastný konec. Dne 7. listopadu 2016 jeho srdíčko tlouklo naposledy…

lisacek1

Jeho naděje na další život začala 30. října 2016

„Včera večer jsme přijali do péče pejska v katastrofálním stavu, na kost podvyživený (pouhých 3 kg) se záňety po celém těle,” popisují příjem pejska na Facebookové stránce ForDogs.  „Má uhnilé zuby a zraněné nohy. Nalezen byl na silnici u obce Mořina, úplně zmatený a dezorientovaný. Dle zranění to vypadá, že ho nejspíš někdo z auta vyhodil a několik dní se toulal po lesích nebo se zaběhl a srazilo ho auto. Jeho stav je vážný a bojujeme o jeho život, tak mu prosím držte vše co máte, bude to potřebovat.” doplňují první informace o přijatém pejskovi do péče.

Pejskův stav se po prvním ošetření nepovedlo výrazně zlepšit. Díky silné dehydrataci mu nešlo napíchnout kanylu a jeho zavodnění bylo velmi komplikované. Sám nedokázal jíst ani pít. Veterinární lékař odhadl jeho věk na přibližně 12 let. Všichni jsme věřili v zázrak a to, že se dožije rána.

Bojovník se nevzdává!

Lišáček je pejsek s velikým srdcem a rozhodl se svůj boj jen tak neprohrát. Jeho stav je i další den velmi vážný, ale povedlo se mu po celém dnu zavodňování píchnout kanylu a napojit ho na kapačky. Projevila se u něj i chuť k jídlu, sám se malinko najedl a popošel venku. „Před sebou má ještě veliký kus cesty a zdaleka není vyhráno, ale jako první krok k jeho záchraně je to krok veliký. Děkujeme všem moc!” uvedli na svém Facebooku ForDogs 1. listopadu.

Lišáček tráví dny doma a přes den dochází do veterinární ordinace na kapačky. O jeho dalším stavu vás budeme pravidelně informovat a článek budeme aktualizovat.

Veterinární výlohy na Lišáčkovu léčbu jsou velké, pokud by jste chtěli přispět na jeho záchranu můžete na náš transparentní účet 3500035000/2010. O možnosti koupit materiální darech vás budeme co nejdříve informovat.

2.11.2016

Lišáček strávil celý včerejší den na klinice a večer byl propuštěný do domácího léčení. Jeho stav je stále stejný. K jídlu má celkem chuť, ale bohužel mu zahnisaná a bolavá tlamička nedovolí jíst běžnou stravu. Je krmený stříkačkou a to mu vyhovuje. Včera podstoupil převaz levé zadní nožičky, která je na tom hůř. Má na ní velkou zahnisanou ránu, která vyžaduje časté ošetřování. Lišáček stále balancuje na hranici života a smrti, ale každý další den je velká výhra!

Lišáček tráví dnešní den opět na klinice a je z něj poctivý pacient. O dalších průběhu vás budeme informovat.

5.11.2016

Přinášíme vám novinky o malém bojovníkovi. Každý den tráví Lišáček opět na veterině, k snídani měl dvě stříkačky konzervy s pastou. V noci se měl poprvé snahu otáčet z jedné strany na druhou a od neděle přibral čtyři kila! Skvělá zpráva 🙂 Postupují i Lišáčkovi rány, jeho zastrupovaná tlamička se otevřela a vyteklo zní spousta hnisu. Nyní se rána může líp čistit a rychleji hojit. Proběhl také převaz zadní nožičky. Po vyloupnutí strupu se bohužel ukázala, že rána je velmi hluboká a sahá až na kost. Po náročném dni na veterině si dal doma tři stříkačky konzervy a byl rád, že může odpočívat.

6.11.2016

Lišáček se vydává na krátké venčící procházky po okolí a je aktuálně bez kapaček. Baští a pije. Objevil se ovšem neurologický problém, který nutí Lišáčka pořád chodit. Nechtěl být v pelíšku v klidu a uspat se ho povedlo až kolem páté ráno. Bohužel Lišáčkovo chování nebylo jen tak samo sebou a bylo předzvěstí něčeho s čím už nechtěl dál bojovat.

7.11.2016 Lišáček svůj prohrává…

14993391_1183754645032762_5392451956031662324_n„Je nám moc lito,ze nepřinášíme dobré zprávy, bohužel Lišáčkův stav se brzy ráno začal dramaticky zhoršovat,” uvedli v pondělí odpoledne na svém Facebookovém profilu For Dogs z.s. „Byl úplně mimo, pořád chodil, do všeho narážel, na nic nereagoval a odmítal jídlo. Dostat do něj léky bylo téměř nemožné, i když se to nakonec podařilo. Bohužel ale nebylo možné ho nijak zastavit, omezeni prostoru nepomáhalo, byl schopný se umlátit, navíc začal hrozně naříkat. Vyrazili jsme na veterinu, cestou se ještě zhoršil a po příjezdu tam už naříkal opravdu hodně a mel křeče v celém těle, navíc se stále snažil “někam” odejít… Jsme přesvědčení, že věděl, že je to konec a chtěl odejít právě tam, kde je teď, kde už je mu dobře,” zněl závěr smutného příběhu jednoho malého pejska.

Moc nás všechny mrzí, že jsme nedokázali tvůj život zachránit, malý bojovníku. Omlouváme se za všechny lidi, kteří ti způsobili nejedno trápení a tvůj život musel takto skončit. Tvoje hvězdička už svítí na nebi a my ti přejeme, ať už tě nic nebolí, nic tě netrápí a užíváš si s dalšími kamarády věčné štěstí. Nikdy na Tebe nezapomeneme!

Děkujeme všem z ForDogs z. s., že pejsek jako on dostal šanci žít svůj život co nejlépe a svůj život skončil v láskyplné náruči. Přejeme jim hodně sil do boje s osudem dalších pejsků. Děkujeme za vše.

Vanda Nováková

Redaktorka a produktová manažerka, která miluje všechna zvířata. Sama je majitelkou fenky amerického pitbullteriéra a koně. Aktivně se věnuje kynologii jako koníčku a velmi ráda píše o všem možném.

Lovecká sezóna je v plném proudu, myslete na bezpečnost!

Jako každý rok přichází s podzimem neodmyslitelně spojená lovecká sezóna. Pořádají se hony a nejrůznější akce spojené s myslivostí. Jaké zásady bychom měli v honitbě dodržovat?

Americký stafordšírský teriér

Ochránce a obranář, který potřebuje důslednou výchovu a pevnou ruku vyzrálého chovatele. Aktivní pes, který s vámi půjde do všeho po hlavě a zároveň plemeno milující děti a rodinu, které bojuje s nálepkou nebezpečného psa.

štefánek

Hmotné dary Jezevčíkům v nouzi a Štefánkovi

Jezevčíkům v nouzi pomáháme prakticky od začátku našeho projektu. Víme, že jednorázová pomoc je dobrá, ale často neřeší akutní situaci. Rozhodli jsme se proto podpořit Jezevčíky věcmi, které akutně potřebují.