Mezinárodní výstava psů České Budějovice

Mezinárodní výstava psů všech plemen FCI v Českých Budějovicích proběhla ve dnech 23.-24.4.2016. Výstava byla zahájena v 9.00 po veterinární přejímce psů. Během sobotního dne jste se mohli těšit na plemena tříd I., III., IV., VI., VII., VIII. + neuznalá plemena FCI. V neděli se představili nejkrásnější zástupci plemen tříd II., V., IX., X.

Mezinárodní výstava

Ve dnech 23. a 24.4. proběhl na výstavišti v Českých Budějovicích další ročník Mezinárodní výstavy psů a Psí hvězda.cz nemohla chybět.

Naším hlavním cílem bylo představit náš nový unikátní projekt Psí hvězda.cz a informovat návštěvníky výstavy o všech aktivitách, které jsou s projektem spojeny. Rádi jsme si vyposlechli názory návštěvníků a zodpověděli veškeré dotazy. Kladný ohlas a podpora ze stran návštěvníků nás velmi potěšila. Pro čtyřnohé miláčky jsme měli překvapení v podobě pamlsku a pro děti jsme vyhlásili soutěž. Na výstavišti jsme se rádi seznámili i s některými vystavovateli, se kterými nebylo naše setkání určitě poslední.
Věříme, že naše účast na výstavě Českých Budějovicích byla i pro vás inspirující a zajímavá. Budeme rádi, když nám sdělíte i vaše zážitky z výstavy.

Děkujeme, že jsme mohli být součástí Mezinárodní výstavy psů a vidět spoustu krásných zástupců jednotlivých plemen.

Vanda Nováková

Máte doma všežravce? Krmení masem je nový trend

V poslední době je moderní se zajímat o to, co jíme, jestli je to zdravé a jestli je to výživné. Není proto divu, že si více všímáme i toho, co žerou naši miláčci. Pryč je doba krmení zbytky od stolu nebo levnými supermarketovými granulemi. Zajímá nás podíl masa v granulích, jestli obsahují obilí či jinou vlákninu, anebo i jaké doplňky můžeme přidávat pro lepší imunitu a zdraví. A tak přišel barf, neboli krmení přirozenou stravou. Více o něm se dozvíte v našem článku.

Nadváha, obezita a nutriční poruchy

Nadváha až obezita je charakterizována zvýšeným podílem tělesného tuku. Už samotná nadváha představuje nepříznivý faktor ovlivňující zdraví a život našich zvířecích přátel, proto bychom nad tímto problémem neměli jen tak mávnout rukou.

Deset kroků k procházce bez tahání

Možná si právě říkáte, že snad není vůbec možné psa odnaučit tahat na vodítku, že jste už zkoušeli snad všechno!? Ono to ale opravdu jde.