Mistrovství ČR Bordel Colií v agility 2016

Třebíč hostila ve dnech 3. – 5.června 2016 Mezinárodní mistrovství ČR border colií v agility a Psíhvězda.cz nemohla chybět!

Akce plná pohybu

bar_6509Jsme rádi, že jsme mohli být součástí této skvělé akce. Psíhvězda.cz všem soutěžícím fandila a vítězům kategorií osobně poblahopřála a předala ceny. Byli jste úžasní! Děkujeme všem závodníkům i návštěvníkům, kteří navštívili náš stánek a podpořili tak projekt Psíhvězda.cz.

Psovodi se svými psy soutěžili v několika kategoriích na tratích, které stavěli mezinárodní rozhodčí: Anthony Clarke (UK), Slávka Podmolová (ČR) a Mikhail Kirillov (Rusko).

Cílem soutěže agility je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Na trase závodu pes přeskakuje překážky, probíhá tunelem a slalomovou dráhou, musí zvládnout i kladinu i houpačku. Závod je rychlý, border colie je velmi temperamentní zvíře, které má viditelnou radost z pohybu a ze závodění.

Sraz Border Collie

Součástí programu Mistrovství byl SRAZ BORDER COLIÍ v ČR – kde padl nový český rekord – 175 border colií na jednom místě, který je zapsán v České knize rekordů. Počítání se zúčastnil a počet potvrdil Luboš Rafaj z pelhřimovské agentury Dobrý den.

Speciálním hostem byla Patricie Solaříková, herečka ze seriálu Ulice, která přijela závodníkům fandit a vítězům kategorií osobně předat hodnotné ceny.

Všem vítězům ještě jednou za tým Psíhvězda.cz gratulujeme. Děkujeme pořadatelům Border colie club Czech Republic, speciálně paní Věře Janatové, za skvělou organizaci a pozvání. Již teď se těšíme na další ročník.

Vanda Nováková

Problém separace – odstraňte strach ze samoty

Pořídili jste si domů nového psího kamaráda z útulku nebo profesionálního chovu a vše je v pořádku do chvíle než odejdete z domu? Pokud je s vámi pejsek klidný, spokojený a kamarádský, ale jen co zamknete dveře od bytu, stává se z něj tornádo, vše ukazuje na separační úzkost a strach ze samoty.

Americký stafordšírský teriér

Ochránce a obranář, který potřebuje důslednou výchovu a pevnou ruku vyzrálého chovatele. Aktivní pes, který s vámi půjde do všeho po hlavě a zároveň plemeno milující děti a rodinu, které bojuje s nálepkou nebezpečného psa.

Pomoc odesíláme i v novém roce!

Děkujeme všem zákazníkům Psí hvězdy, že na pejsky a kočičky myslí i v novém roce. V průběhu ledna a začátku února jsme do našich partnerským útulků odeslali celkem 11 balíčků.