Mistrovství ČR Bordel Colií v agility 2016

Třebíč hostila ve dnech 3. – 5.června 2016 Mezinárodní mistrovství ČR border colií v agility a Psíhvězda.cz nemohla chybět!

Akce plná pohybu

bar_6509Jsme rádi, že jsme mohli být součástí této skvělé akce. Psíhvězda.cz všem soutěžícím fandila a vítězům kategorií osobně poblahopřála a předala ceny. Byli jste úžasní! Děkujeme všem závodníkům i návštěvníkům, kteří navštívili náš stánek a podpořili tak projekt Psíhvězda.cz.

Psovodi se svými psy soutěžili v několika kategoriích na tratích, které stavěli mezinárodní rozhodčí: Anthony Clarke (UK), Slávka Podmolová (ČR) a Mikhail Kirillov (Rusko).

Cílem soutěže agility je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Na trase závodu pes přeskakuje překážky, probíhá tunelem a slalomovou dráhou, musí zvládnout i kladinu i houpačku. Závod je rychlý, border colie je velmi temperamentní zvíře, které má viditelnou radost z pohybu a ze závodění.

Sraz Border Collie

Součástí programu Mistrovství byl SRAZ BORDER COLIÍ v ČR – kde padl nový český rekord – 175 border colií na jednom místě, který je zapsán v České knize rekordů. Počítání se zúčastnil a počet potvrdil Luboš Rafaj z pelhřimovské agentury Dobrý den.

Speciálním hostem byla Patricie Solaříková, herečka ze seriálu Ulice, která přijela závodníkům fandit a vítězům kategorií osobně předat hodnotné ceny.

Všem vítězům ještě jednou za tým Psíhvězda.cz gratulujeme. Děkujeme pořadatelům Border colie club Czech Republic, speciálně paní Věře Janatové, za skvělou organizaci a pozvání. Již teď se těšíme na další ročník.

Vanda Nováková

Kalendáře Psí hvězdy 2017 pomáhají!

Koncem roku 2016 jsme vyhlásili soutěž o umístění fotečky v našem prvním kalendáři Psí hvězdy 2017. Zájem byl velký a my jsme moc rádi, že díky vám všem jsme mohli zaplnit kalendář tolika krásnými fotografiemi. Nákupem kalendáře navíc pomáháte, z každého prodaného kusu věnujeme 50 Kč na pomoc pejskům v nouzi. A to vše díky vám!

Máte doma všežravce? Krmení masem je nový trend

V poslední době je moderní se zajímat o to, co jíme, jestli je to zdravé a jestli je to výživné. Není proto divu, že si více všímáme i toho, co žerou naši miláčci. Pryč je doba krmení zbytky od stolu nebo levnými supermarketovými granulemi. Zajímá nás podíl masa v granulích, jestli obsahují obilí či jinou vlákninu, anebo i jaké doplňky můžeme přidávat pro lepší imunitu a zdraví. A tak přišel barf, neboli krmení přirozenou stravou. Více o něm se dozvíte v našem článku.

Štefánek

Rok a půl letý pejsek je natrvalo v péči Jezevčíci v nouzi z. s. Praha.