Mistrovství ČR Bordel Colií v agility 2016

Třebíč hostila ve dnech 3. – 5.června 2016 Mezinárodní mistrovství ČR border colií v agility a Psíhvězda.cz nemohla chybět!

Akce plná pohybu

bar_6509Jsme rádi, že jsme mohli být součástí této skvělé akce. Psíhvězda.cz všem soutěžícím fandila a vítězům kategorií osobně poblahopřála a předala ceny. Byli jste úžasní! Děkujeme všem závodníkům i návštěvníkům, kteří navštívili náš stánek a podpořili tak projekt Psíhvězda.cz.

Psovodi se svými psy soutěžili v několika kategoriích na tratích, které stavěli mezinárodní rozhodčí: Anthony Clarke (UK), Slávka Podmolová (ČR) a Mikhail Kirillov (Rusko).

Cílem soutěže agility je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Na trase závodu pes přeskakuje překážky, probíhá tunelem a slalomovou dráhou, musí zvládnout i kladinu i houpačku. Závod je rychlý, border colie je velmi temperamentní zvíře, které má viditelnou radost z pohybu a ze závodění.

Sraz Border Collie

Součástí programu Mistrovství byl SRAZ BORDER COLIÍ v ČR – kde padl nový český rekord – 175 border colií na jednom místě, který je zapsán v České knize rekordů. Počítání se zúčastnil a počet potvrdil Luboš Rafaj z pelhřimovské agentury Dobrý den.

Speciálním hostem byla Patricie Solaříková, herečka ze seriálu Ulice, která přijela závodníkům fandit a vítězům kategorií osobně předat hodnotné ceny.

Všem vítězům ještě jednou za tým Psíhvězda.cz gratulujeme. Děkujeme pořadatelům Border colie club Czech Republic, speciálně paní Věře Janatové, za skvělou organizaci a pozvání. Již teď se těšíme na další ročník.

Deset kroků k procházce bez tahání

Možná si právě říkáte, že snad není vůbec možné psa odnaučit tahat na vodítku, že jste už zkoušeli snad všechno!? Ono to ale opravdu jde.

INTERCANIS – CACIB FCI 2016

O víkendu 18. – 19. června proběhl 50. ročník Mezinárodní výstavy psů. Do Brna se sjelo bezmála tři tisíce psích krasavců všech plemen, včetně těch neuznaných kynologickou federací.

Předcházejte vzniku zubního kamene

Pečujte o zuby svého psa pravidelně a předcházejte zubnímu plaku. Stačí pár minut denně a váš pes bude mít zdravý a čistý chrup.