Mistrovství ČR Bordel Colií v agility 2016

Třebíč hostila ve dnech 3. – 5.června 2016 Mezinárodní mistrovství ČR border colií v agility a Psíhvězda.cz nemohla chybět!

Akce plná pohybu

bar_6509Jsme rádi, že jsme mohli být součástí této skvělé akce. Psíhvězda.cz všem soutěžícím fandila a vítězům kategorií osobně poblahopřála a předala ceny. Byli jste úžasní! Děkujeme všem závodníkům i návštěvníkům, kteří navštívili náš stánek a podpořili tak projekt Psíhvězda.cz.

Psovodi se svými psy soutěžili v několika kategoriích na tratích, které stavěli mezinárodní rozhodčí: Anthony Clarke (UK), Slávka Podmolová (ČR) a Mikhail Kirillov (Rusko).

Cílem soutěže agility je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Na trase závodu pes přeskakuje překážky, probíhá tunelem a slalomovou dráhou, musí zvládnout i kladinu i houpačku. Závod je rychlý, border colie je velmi temperamentní zvíře, které má viditelnou radost z pohybu a ze závodění.

Sraz Border Collie

Součástí programu Mistrovství byl SRAZ BORDER COLIÍ v ČR – kde padl nový český rekord – 175 border colií na jednom místě, který je zapsán v České knize rekordů. Počítání se zúčastnil a počet potvrdil Luboš Rafaj z pelhřimovské agentury Dobrý den.

Speciálním hostem byla Patricie Solaříková, herečka ze seriálu Ulice, která přijela závodníkům fandit a vítězům kategorií osobně předat hodnotné ceny.

Všem vítězům ještě jednou za tým Psíhvězda.cz gratulujeme. Děkujeme pořadatelům Border colie club Czech Republic, speciálně paní Věře Janatové, za skvělou organizaci a pozvání. Již teď se těšíme na další ročník.

Yorkšírský teriér

Malý pejsek s velkým srdcem bojovníka. Tak by se dal popsat Yorkšírský teriér. Teriér svojí tvrdohlavou povahou a miláček rodiny svým malým vzrůstem. Ideální společník do bytu, ale také společenský psík milující pozornost.

Německý ovčák

Právem patří německý ovčák mezi nejoblíbenější plemena u nás i po celé Evropě. Prakticky využitelný, snadno vycvičitelný a neuvěřitelně pracovitý pes. Nejen, že je najdeme v policejních řadách, mezi záchranáři nebo vodícími psy, ale také mezi ochránci rodin a milovníky domovů.

Já, Kvído…

Jsem malý, černý a nosím červený obojek. Jsem jeden z nich a stále hledám. Co? To, co moji kamarádi. To, co všichni pejsci. Svoji milující rodinu, která mě bude chránit a která se mnou bude pomáhat. Kdo jsem? Přece Kvído…