Německý špic

Velice energický, ostražitý, hravý a mimořádně učenlivý pejsek. Je nedůvěřivý k jiným lidem, a proto je ideálním hlídačem do domů a zahrad.

Historie

Německý špic je nejstarší plemeno ve střední Evropě a jeho předkem je pes rašelinný, který pochází z doby kamenné. Koncem 19. století se začalo s čistokrevným chovem špiců. Klub pro německé špice vznikl v roce 1910 v Německu. Zpočátku se rozlišovaly jen dva rázy – malý a velký špic, ale nyní se rozdělují na více kategorií.

Chování

Typický špic je milý a temperamentní a to až do nejvyššího věku. Je stále ochotný si hrát, mazlit se a samozřejmě také hlídat. Uštěkanost je snad jediná vlastnost, která by mohla případným zájemcům o štěňátko vadit. S dětmi, ostatními psy a domácími zvířaty vychází špic dobře, nikdy neublíží (i když je s radostí prožene). Říká se, že neloví, ale najdou se i špicové, kteří si rádi chytnou myšku. Přestože je u špice lovecký pud maximálně potlačen, stále je to jen pes, to znamená se vším všudy, se všemi reflexy a instinkty.

Vzhled

Nejnápadnější na špicech je bohatá srst – dlouhé, rovné, odstávající pesíky a krátká, hustá, vatovitá podsada, díky které srst odstává od těla. Má hustě a krátce osrstěné nohy, hrudník, uši a hlavu, zbytek těla je porostlý dlouhou a hustou srstí. Kolem krku má mohutný chlupatý límec a nad hřbetem má nesený zatočený osrstěný ocas.

Špice dělíme na: vlčí špic, velký špic, střední špic, malý špic a pomeranian. Každá velikostní varianta německého špice má mít hmotnost odpovídající její výšce.

Využití

Hodí se na jakýkoli sport, protože je velice temperamentní. Trpasličí špicové vyhrávají agility závody, větší špicové se věnují záchranářství a coursingu. Nejraději dělá to, co jeho pán, takže může být jen společníkem v běžném životě.

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Vakcíny pro “Kameňáčky”

Další pomoc pro týrané a nemocné pejsky z kamenické množírny jsme zajistili ve spolupráci s firmou Bioveta a.s, která je jedním z největších výrobců a dodavatelů veterinárních léčiv.

Sibiřský husky

Severský pes, který miluje sníh, sport a celé roky byl veden k tažení saní po ledových pláních. Husky je přátelský a velmi oddaný pes. Jedná se o středně velkého psa, kterého mnoho lidí zná s různou barvou očí a huňatou srstí. Dominantní vůdce smečky, který má svou hlavu a jeho výchova není úplně snadná.

Květnová pomoc pro Františka, Dejte nám šanci a Rusell Rescue

Květnové balíčky s pomocí od našich milých zákazníků putují do Psí cesta František , Dejte nám šanci a Russell Rescue .