Novoroční pomoc odeslána

Hned v úvodu nového roku jsme odeslali balíčky pomoci čtyřem partnerským útulkům. Radost jsme díky vám udělali pejskům v útulku v Táboře, Čtyřlístek pro hafany, Zastavme utrpení a Slezské Pavlovice. Děkujeme, že pomáháte s námi!

První balíček byl zaslán do útulku pro psy v Táboře

Paní Barbora J. zakoupila útulku konzervy, deky, pamlsky a lososový olej v hodnotě téměř 2000 korun.

Další dva balíčky jsme odeslali do útulku Čtyřlístek po hafany

Pan Pavel K. zakoupil útulku granule Brit Care v hodnotě přes 300 korun. Paní Marie S. zakoupila útulku pochoutky Naturo a dárkové poukázky v hodnotě přes 200 korun.

Třetí balíček odešel do spolku Zastavme utrpení

Paní Vladimíra B. zaslala útulku granule Calibra, konzervy a kapsičky v hodnotě přes 500 korun.

Čtvrtý balíček byl zaslán do útulku ve Slezských Pavlovicích

Paní Vladimíra B. zakoupila útulku konzervy Gran Carno a Calibra v hodnotě téměř 500 korun.

Máte také zájem pomáhat?

Ve spolupráci s Nadací na ochranu zvířat a útulky jsme pro Vás na našem e-shopu připravili wish-listy útulků. Vaši pomoc útulkům doručíme zdarma a přidáme něco navíc.

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Hmotné dary Jezevčíkům v nouzi a Štefánkovi

Jezevčíkům v nouzi pomáháme prakticky od začátku našeho projektu. Víme, že jednorázová pomoc je dobrá, ale často neřeší akutní situaci. Rozhodli jsme se proto podpořit Jezevčíky věcmi, které akutně potřebují.

Berete psovi věci od pusy? Co u něho tak podporujete?

Chcete jít na procházku a pes si kouše svoji oblíbenou kostičku. Rozhodnete se, že mu ji vezmete, aby si s odchodem pospíšil. Lidé někdy i schválně berou psovi věci od tlamy, prý aby si pes zvykal a neměl tendenci si tak věci bránit. Jenže je to právě naopak. Když mu budete věci brát, budete podporovat takové chování psa, kdy si bude jídlo a hračky chránit.

Lovecká plemena psů

Pes je přítel člověka už po několik století. Od počátku byli psi šlechtěni převážně k lovu, protože je k němu předurčují jejich vrozené instinkty a přirozené vlastnosti, zejména vynikající čich.