Osud jednoho velikána, Maxipsa Fíka!

Každý pejsek, i ten velký a zanedbaný má právo na nový domov. Přečtěte si osud velikána Fíka, který jako vystřižený z animovaného českého večerníčku o Maxipsu Fíkovi a jeho Áje. A jak to dopadlo?

13880181_1094571887284372_8708405080412239444_nNemocný a unavený pan Pes

,,Fík se k nám dostal se svojí dcerou Charlie od majitele, který se o ně již nemohl a ani nezvládal starat. Po příchodu k nám byl Fík velmi zanedbaný – zablešený, na kost vyhublý, se zdredovatělou srstí, obrovským zánětem v uších a přerostlými drápy,” popisuje jeho přijetí organizace For Dogs z.s.

,,Při pokusu o úpravu srsti nám nezbylo nic jiného, než ho vzít strojkem do hola, čímž vynikla jeho podvýživa. U nás začal krásně přibírat na váze a po konzultaci s veterinářem podstoupil kastraci,” doplňují na svém Facebookovém profilu.

Hledáme Áju!

Fík se velmi rychle zotavil a byl připravený hledat novou rodinu, která by pro něj byla tou pravou a jedinou. Je velmi přátelský k lidem i dětem, ale svoji velikost nezapře. Reaguje na svoje jméno, přijde na zavolání a zvládá základní povely. Za pamlsky pro vás udělá vše moc rád. Moc rád by byl za velkou zahradu, ale spokojený bude také v prostorném bytě, hygienické návyky má naprosto v malíku.

Fík půjde do adopce očkovaný, kastrovaný, čipovaný a ošetření proti vnějším parazitům. Od září se intenzivně ve For Dogs, ale také po celé sociální síti, snažili lidé najít tomuto mazlíkovi domov.

Jsme velmi rádi, že má tento příběh Štastný konec. Fík svoji rodinu opravdu našel a od listopadu se seznamuje s novou rodinou. Jak se mu v novém domově líbí můžete sledovat na Facebookovém profilu organizace.

Děkujeme ForDogs z.s. za všechno, co pro pejsky dělají a máme radost, že můžeme sdílet i dobré zprávy.

Záchrana jednoho psa nezmění svět, ale pro toho jednoho psa se určitě svět změní navždy.
Pomáhejte s námi!

Dary do tomboly

Psí hvězda věnovala dary do tomboly na Velké setkání špagetek v Praze 18. června 2016 – masové dorty a další potřebné věci pro pejsky.

Vánoční balíček pro ForDogs z.s.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do prvního měsíce našeho projektu Vánoce pro pejsky z útulku. Díky Vám jsme začátkem týdne odeslali balíček do ForDogs, stanice, která ukrytý hluboko v lesích dělá pro pejsky maximum.

Problém separace – odstraňte strach ze samoty

Pořídili jste si domů nového psího kamaráda z útulku nebo profesionálního chovu a vše je v pořádku do chvíle než odejdete z domu? Pokud je s vámi pejsek klidný, spokojený a kamarádský, ale jen co zamknete dveře od bytu, stává se z něj tornádo, vše ukazuje na separační úzkost a strach ze samoty.