14055197_1094572020617692_8372923330452891322_n

Osud jednoho velikána, Maxipsa Fíka!

Každý pejsek, i ten velký a zanedbaný má právo na nový domov. Přečtěte si osud velikána Fíka, který jako vystřižený z animovaného českého večerníčku o Maxipsu Fíkovi a jeho Áje. A jak to dopadlo?

13880181_1094571887284372_8708405080412239444_nNemocný a unavený pan Pes

,,Fík se k nám dostal se svojí dcerou Charlie od majitele, který se o ně již nemohl a ani nezvládal starat. Po příchodu k nám byl Fík velmi zanedbaný – zablešený, na kost vyhublý, se zdredovatělou srstí, obrovským zánětem v uších a přerostlými drápy,” popisuje jeho přijetí organizace For Dogs z.s.

,,Při pokusu o úpravu srsti nám nezbylo nic jiného, než ho vzít strojkem do hola, čímž vynikla jeho podvýživa. U nás začal krásně přibírat na váze a po konzultaci s veterinářem podstoupil kastraci,” doplňují na svém Facebookovém profilu.

Hledáme Áju!

Fík se velmi rychle zotavil a byl připravený hledat novou rodinu, která by pro něj byla tou pravou a jedinou. Je velmi přátelský k lidem i dětem, ale svoji velikost nezapře. Reaguje na svoje jméno, přijde na zavolání a zvládá základní povely. Za pamlsky pro vás udělá vše moc rád. Moc rád by byl za velkou zahradu, ale spokojený bude také v prostorném bytě, hygienické návyky má naprosto v malíku.

Fík půjde do adopce očkovaný, kastrovaný, čipovaný a ošetření proti vnějším parazitům. Od září se intenzivně ve For Dogs, ale také po celé sociální síti, snažili lidé najít tomuto mazlíkovi domov.

Jsme velmi rádi, že má tento příběh Štastný konec. Fík svoji rodinu opravdu našel a od listopadu se seznamuje s novou rodinou. Jak se mu v novém domově líbí můžete sledovat na Facebookovém profilu organizace.

Děkujeme ForDogs z.s. za všechno, co pro pejsky dělají a máme radost, že můžeme sdílet i dobré zprávy.

Záchrana jednoho psa nezmění svět, ale pro toho jednoho psa se určitě svět změní navždy.
Pomáhejte s námi!

Tým redaktorů

Tým redaktorů Psí hvězdy pro vás píše články ze všech možných oblastí. Každého baví a zajímá něco jiného, spojili tedy své síly a dohromady připravují články, reportáže a zajímavosti.

bigstock-Nice-dog-eating-109742114

Chci víc! Aneb co jsou holistická a hypoalergenní krmiva?

Jeden název jako druhý. Člověk by někdy na zvolení správné stravy musel studovat hodiny výrobní procesy jednotlivých druhů granulí a diskutovat s předními veterináři nebo výrobci krmiv. Jak ale svému psovi nebo kočce vybrat kvalitní stravu, pokud chci řešit poměr živin, kvalitu, stravitelnost a třeba taky nějaké ty minerální látky? Pojďme se dnes podívat na holistická a hypoalergenní krmiva trošku víc zblízka.

15288518_1098955036869025_7270906763252073127_o

Balíček pomoci pro Útulek v Táboře

Posíláme pomoc kam jen to jde. A jsme za to neskutečně rádi, navíc když se k nám přidáte i vy. Dnes vám přinášíme informaci o pomoci pro skvělou partu lidí, kteří dělají pro pejsky maximum. Na konci roku 2016 jsme odeslali balíček pomoci Útulku v Táboře a věříme, že pejskům udělal radost.

14055197_1094572020617692_8372923330452891322_n

Osud jednoho velikána, Maxipsa Fíka!