14055197_1094572020617692_8372923330452891322_n

Osud jednoho velikána, Maxipsa Fíka!

Každý pejsek, i ten velký a zanedbaný má právo na nový domov. Přečtěte si osud velikána Fíka, který jako vystřižený z animovaného českého večerníčku o Maxipsu Fíkovi a jeho Áje. A jak to dopadlo?

13880181_1094571887284372_8708405080412239444_nNemocný a unavený pan Pes

,,Fík se k nám dostal se svojí dcerou Charlie od majitele, který se o ně již nemohl a ani nezvládal starat. Po příchodu k nám byl Fík velmi zanedbaný – zablešený, na kost vyhublý, se zdredovatělou srstí, obrovským zánětem v uších a přerostlými drápy,” popisuje jeho přijetí organizace For Dogs z.s.

,,Při pokusu o úpravu srsti nám nezbylo nic jiného, než ho vzít strojkem do hola, čímž vynikla jeho podvýživa. U nás začal krásně přibírat na váze a po konzultaci s veterinářem podstoupil kastraci,” doplňují na svém Facebookovém profilu.

Hledáme Áju!

Fík se velmi rychle zotavil a byl připravený hledat novou rodinu, která by pro něj byla tou pravou a jedinou. Je velmi přátelský k lidem i dětem, ale svoji velikost nezapře. Reaguje na svoje jméno, přijde na zavolání a zvládá základní povely. Za pamlsky pro vás udělá vše moc rád. Moc rád by byl za velkou zahradu, ale spokojený bude také v prostorném bytě, hygienické návyky má naprosto v malíku.

Fík půjde do adopce očkovaný, kastrovaný, čipovaný a ošetření proti vnějším parazitům. Od září se intenzivně ve For Dogs, ale také po celé sociální síti, snažili lidé najít tomuto mazlíkovi domov.

Jsme velmi rádi, že má tento příběh Štastný konec. Fík svoji rodinu opravdu našel a od listopadu se seznamuje s novou rodinou. Jak se mu v novém domově líbí můžete sledovat na Facebookovém profilu organizace.

Děkujeme ForDogs z.s. za všechno, co pro pejsky dělají a máme radost, že můžeme sdílet i dobré zprávy.

Záchrana jednoho psa nezmění svět, ale pro toho jednoho psa se určitě svět změní navždy.
Pomáhejte s námi!

Tým redaktorů

Tým redaktorů Psí hvězdy pro vás píše články ze všech možných oblastí. Každého baví a zajímá něco jiného, spojili tedy své síly a dohromady připravují články, reportáže a zajímavosti.

1467288296_debby_titul

Jezevčice Debbie

Dostali jsme informaci, že jedna jezevčí slečna potřebuje pomoc se zákrokem. Neváhali jsme a pomohli uhradit veterinární výlohy.

fotofront69_xl

Německý ovčák

Právem patří německý ovčák mezi nejoblíbenější plemena u nás i po celé Evropě. Prakticky využitelný, snadno vycvičitelný a neuvěřitelně pracovitý pes. Nejen, že je najdeme v policejních řadách, mezi záchranáři nebo vodícími psy, ale také mezi ochránci rodin a milovníky domovů.

Purebred Golden Retriever dog outdoors on a sunny summer day.

Starostlivost o psího dôchodca I.

Doprajte psíkovi krásne starobe. Poradíme vám, ako sa starať o svojho psieho dôchodca a predĺžiť mu tak čo najviac aktívny život.