Pejsek na Vánoce? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem pod stromeček? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po svátcích? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na Vánoce?

brumik1Výběr nového společníka je náročné téma i v průběhu roku. Jaké plemeno? Fenku nebo psa? Odkud? Všechno je potřeba vzít do úvahy. A to opravdu důkladně. Vybíráte si přece parťáka na několik let, nejen na dva sváteční týdny.

Na Vánoce je to však ještě o něco jiné. Na Vánoce se častěji dokážeme zastavit a popřemýšlet, jak trochu přispět k zlepšení světa kolem nás. Jak někomu pomoct, jak zastavit utrpení. To ne, že po zbytek roku to tak není. Ale víme svoje. Svátky jednoduše k nezištnosti přímo vybízejí.

Proč tyhle dvě věci nespojit do jedné?

Adopcí pejska z útulku právě na Vánoce nejen, že dáte jedinečný dárek pro sebe a svou rodinu. Darujete tak mnohem víc někomu, kdo postrádá. Dárek největší: lásku a domov.

A taky teplý pelíšek!

Nejen, že se blíží Vánoce, ale je tady i zima. I psí bezdomovci sní ve studeném kotci o teple pod dekou, páníčkovi u nohou.

Přece jenom si nejste jistí, jestli to s psím kamarádem zvládnete i v lednu? Jednoduché řešení – dočasná péče! Pomůžete nejen zvířeti. Snížením množství zvířat v útulcích alespoň o svátcích možná dopřejete klidné svátky i jejich lidským pečovatelům. Protože, bohužel, jak víme – zrovna o svátcích mají pracovníci útulků nejvíc práce.

Přečtěte si o dočasné péči více v našem článku.

Vybírejte nejen srdcem, ale i s rozumem

Pes z útulku není jen tak nějaký vořech, je to nenapodobitelný originál. Za „málo peněz“ dostanete nejen spoustu muziky, ale především lásky a oddanosti.

Nebuďte právě vy tím, kdo po svátcích bude plnit útulky nechtěnými dárky. Raději si tam vyberte ten svůj jedinečný.

Mária Gambošová

Je studentka VFU, specializuje se na interní medicínu psů a koček. V době studia absolvovala praktické stáže v Norsku a Chorvatsku.

1466585535_Marketa_Misakova1

Velké setkání špagetek v Praze 18.6.2016

Pořádající Jezevčíci v nouzi z.s. s předsedkyní spolku paní Petrou Smolkovou připravili pro návštěvníky bohatý zábavný program, různé soutěže a psí karneval.

Základní měřitelné parametry u psa a u kočky

Teplota 37°C u psa ještě nemusí znamenat horečku, tak jak je tomu u lidí. Dnešní krátký článek poodhalí, co je pro tělo zvířete normální a co už ne.

bar_6317

Jak nebezpečné může být bodnutí hmyzem?

Léto je za námi, ale krásný podzim láká se společným výletům do přírody a mnoho dalších příjemných aktivit. V létě nás hmyz velmi obtěžoval, na podzim tomu bohužel není jinak. Dejte si na bodnutí pozor, může vám, ale i vašemu psímu kamarádovi, způsobit nemalé problémy.