Pejsek na Vánoce? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem pod stromeček? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po svátcích? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na Vánoce?

brumik1Výběr nového společníka je náročné téma i v průběhu roku. Jaké plemeno? Fenku nebo psa? Odkud? Všechno je potřeba vzít do úvahy. A to opravdu důkladně. Vybíráte si přece parťáka na několik let, nejen na dva sváteční týdny.

Na Vánoce je to však ještě o něco jiné. Na Vánoce se častěji dokážeme zastavit a popřemýšlet, jak trochu přispět k zlepšení světa kolem nás. Jak někomu pomoct, jak zastavit utrpení. To ne, že po zbytek roku to tak není. Ale víme svoje. Svátky jednoduše k nezištnosti přímo vybízejí.

Proč tyhle dvě věci nespojit do jedné?

Adopcí pejska z útulku právě na Vánoce nejen, že dáte jedinečný dárek pro sebe a svou rodinu. Darujete tak mnohem víc někomu, kdo postrádá. Dárek největší: lásku a domov.

A taky teplý pelíšek!

Nejen, že se blíží Vánoce, ale je tady i zima. I psí bezdomovci sní ve studeném kotci o teple pod dekou, páníčkovi u nohou.

Přece jenom si nejste jistí, jestli to s psím kamarádem zvládnete i v lednu? Jednoduché řešení – dočasná péče! Pomůžete nejen zvířeti. Snížením množství zvířat v útulcích alespoň o svátcích možná dopřejete klidné svátky i jejich lidským pečovatelům. Protože, bohužel, jak víme – zrovna o svátcích mají pracovníci útulků nejvíc práce.

Přečtěte si o dočasné péči více v našem článku.

Vybírejte nejen srdcem, ale i s rozumem

Pes z útulku není jen tak nějaký vořech, je to nenapodobitelný originál. Za „málo peněz“ dostanete nejen spoustu muziky, ale především lásky a oddanosti.

Nebuďte právě vy tím, kdo po svátcích bude plnit útulky nechtěnými dárky. Raději si tam vyberte ten svůj jedinečný.

Mária Gambošová

Je studentka VFU, specializuje se na interní medicínu psů a koček. V době studia absolvovala praktické stáže v Norsku a Chorvatsku.

cat-and-dog-eating

Nadváha, obezita a nutriční poruchy

Nadváha až obezita je charakterizována zvýšeným podílem tělesného tuku. Už samotná nadváha představuje nepříznivý faktor ovlivňující zdraví a život našich zvířecích přátel, proto bychom nad tímto problémem neměli jen tak mávnout rukou.

15288518_1098955036869025_7270906763252073127_o

Balíček pomoci pro Útulek v Táboře

Posíláme pomoc kam jen to jde. A jsme za to neskutečně rádi, navíc když se k nám přidáte i vy. Dnes vám přinášíme informaci o pomoci pro skvělou partu lidí, kteří dělají pro pejsky maximum. Na konci roku 2016 jsme odeslali balíček pomoci Útulku v Táboře a věříme, že pejskům udělal radost.

1470299670_moving_pets

Stěhování Jezevčíků v nouzi

V pátek 29. července 2016 jsme vzali pár chlapů, velkou dodávku a vyrazili stěhovat Jezevčíky v nouzi do nového domova.