Pejsek na Vánoce? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem pod stromeček? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po svátcích? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na Vánoce?

brumik1Výběr nového společníka je náročné téma i v průběhu roku. Jaké plemeno? Fenku nebo psa? Odkud? Všechno je potřeba vzít do úvahy. A to opravdu důkladně. Vybíráte si přece parťáka na několik let, nejen na dva sváteční týdny.

Na Vánoce je to však ještě o něco jiné. Na Vánoce se častěji dokážeme zastavit a popřemýšlet, jak trochu přispět k zlepšení světa kolem nás. Jak někomu pomoct, jak zastavit utrpení. To ne, že po zbytek roku to tak není. Ale víme svoje. Svátky jednoduše k nezištnosti přímo vybízejí.

Proč tyhle dvě věci nespojit do jedné?

Adopcí pejska z útulku právě na Vánoce nejen, že dáte jedinečný dárek pro sebe a svou rodinu. Darujete tak mnohem víc někomu, kdo postrádá. Dárek největší: lásku a domov.

A taky teplý pelíšek!

Nejen, že se blíží Vánoce, ale je tady i zima. I psí bezdomovci sní ve studeném kotci o teple pod dekou, páníčkovi u nohou.

Přece jenom si nejste jistí, jestli to s psím kamarádem zvládnete i v lednu? Jednoduché řešení – dočasná péče! Pomůžete nejen zvířeti. Snížením množství zvířat v útulcích alespoň o svátcích možná dopřejete klidné svátky i jejich lidským pečovatelům. Protože, bohužel, jak víme – zrovna o svátcích mají pracovníci útulků nejvíc práce.

Přečtěte si o dočasné péči více v našem článku.

Vybírejte nejen srdcem, ale i s rozumem

Pes z útulku není jen tak nějaký vořech, je to nenapodobitelný originál. Za „málo peněz“ dostanete nejen spoustu muziky, ale především lásky a oddanosti.

Nebuďte právě vy tím, kdo po svátcích bude plnit útulky nechtěnými dárky. Raději si tam vyberte ten svůj jedinečný.

Mária Gambošová

Je studentka VFU, specializuje se na interní medicínu psů a koček. V době studia absolvovala praktické stáže v Norsku a Chorvatsku.

15877747_10207724979457734_588982620_o

Akutní pomoc pro Jezevčíky v nouzi

Našim hlavním cílem je pomáhat pejskům, kteří to potřebují. Víme, že se k nám chcete přidat a že chcete pomáhat s námi. Díky našemu E-shopu můžete zakoupit potřebné věci pejskům z útulku a my jim je zdarma zašleme. Pokud nám organizace sama napíše, že potřebují věci akutně, nečekáme a odesíláme jim balíček hned. Třeba hned ze začátku nového roku JVN.

Dalmatian dog eating dry food from a bowl

Pozor na obezitu

Méně se hýbeme, sedíme v zaměstnání, jíme ve stresu a nemáme na nic čas. Z toho pak tloustneme. Obezita není problém, který trápí jen nás. Odrazem našeho životního stylu je i styl našeho čtyřnohého kamaráda. Nejde jen o estetický problém, ale převážně zdravotní.

1465369931_husky_hlava

Sibiřský husky

Severský pes, který miluje sníh, sport a celé roky byl veden k tažení saní po ledových pláních. Husky je přátelský a velmi oddaný pes. Jedná se o středně velkého psa, kterého mnoho lidí zná s různou barvou očí a huňatou srstí. Dominantní vůdce smečky, který má svou hlavu a jeho výchova není úplně snadná.