Pejsek za vysvědčení? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem za vysvědčení? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po prázdninách? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na letní procházky?

Zastavme se a popřemýšlejme, jak trochu přispět ke zlepšení světa kolem nás. Jak někomu pomoct, jak zastavit smutek z opuštění.

Proč tyhle dvě věci nespojit do jedné?

Adopcí pejska z útulku, darujete naději na lepší život a mnohem víc někomu, kdo společnost postrádá. Darujete dar největší: lásku, domov a šanci na nový život.ELE60d3a1_shutterstock_103274846

Nejen, že se blíží letní prázdniny, kdy spousta dětí má jediné přání. “Za vysvědčení ve škole bych si přál/a pejska.”  I psí bezdomovci sní ve svém kotci o procházkách s novou rodinou a vlastním pelíšku.

Přece jenom si nejste jistí, jestli to s psím kamarádem zvládnete i po skončení letních prázdnit? Jednoduché řešení – dočasná péče! Pomůžete nejen zvířeti. Snížením množství zvířat v útulcích alespoň o letních prázdninách možná dopřejete krásné léto i jejich lidským pečovatelům. Protože, bohužel, jak víme – zrovna v letních měsících mají nejvíce práce.

Přečtěte si o dočasné péči více v našem článku.

Vybírejte nejen srdcem, ale i s rozumem

Pes z útulku není jen tak nějaký vořech, je to nenapodobitelný originál. Za „málo peněz“ dostanete nejen spoustu muziky, ale především lásky a oddanosti.

Nebuďte právě vy tím, kdo po prázdninách bude plnit útulky nechtěnými dárky za vysvědčení. Raději si tam vyberte ten svůj jedinečný.

Nekupujte, adoptujte!

Seznam útulků a kontakty na ně naleznete zde.

Vanda Nováková

Bezpečné cestování se psem v autě

Jezdíte se svým psem často autem? Berte ohled nejen na své, ale také na jeho bezpečí. Poradíme vám, jak se vyhnout pokutě a dovést psa i sebe vždy v pořádku do cíle.

Kvalita za příznivou cenu – vsaďte na prémiová krmiva!

Označení krmiva jako prémiové vám zaručí určitý standart kvality granulí. Přesto je potřeba sledovat poměr masa a dalších důležitých látek. Prémiová krmiva jsou vhodnou alternativou pro ty, kteří mají psa nebo kočku bez zdravotních problémů, standardní zátěže a chtějí něco málo ušetřit.

Život psích bezdomovců na Srí Lance

Život na Srí Lance je krásný, ale tato exotické země je také plná chudoby. Jak se žije opuštěným psům a kočkám na druhé části zeměkoule zjišťovala naše redaktorka Veronika Albrechtová.