Pejsek za vysvědčení? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem za vysvědčení? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po prázdninách? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na letní procházky?

Zastavme se a popřemýšlejme, jak trochu přispět ke zlepšení světa kolem nás. Jak někomu pomoct, jak zastavit smutek z opuštění.

Proč tyhle dvě věci nespojit do jedné?

Adopcí pejska z útulku, darujete naději na lepší život a mnohem víc někomu, kdo společnost postrádá. Darujete dar největší: lásku, domov a šanci na nový život.ELE60d3a1_shutterstock_103274846

Nejen, že se blíží letní prázdniny, kdy spousta dětí má jediné přání. “Za vysvědčení ve škole bych si přál/a pejska.”  I psí bezdomovci sní ve svém kotci o procházkách s novou rodinou a vlastním pelíšku.

Přece jenom si nejste jistí, jestli to s psím kamarádem zvládnete i po skončení letních prázdnit? Jednoduché řešení – dočasná péče! Pomůžete nejen zvířeti. Snížením množství zvířat v útulcích alespoň o letních prázdninách možná dopřejete krásné léto i jejich lidským pečovatelům. Protože, bohužel, jak víme – zrovna v letních měsících mají nejvíce práce.

Přečtěte si o dočasné péči více v našem článku.

Vybírejte nejen srdcem, ale i s rozumem

Pes z útulku není jen tak nějaký vořech, je to nenapodobitelný originál. Za „málo peněz“ dostanete nejen spoustu muziky, ale především lásky a oddanosti.

Nebuďte právě vy tím, kdo po prázdninách bude plnit útulky nechtěnými dárky za vysvědčení. Raději si tam vyberte ten svůj jedinečný.

Nekupujte, adoptujte!

Seznam útulků a kontakty na ně naleznete zde.

Čokoláda, sladký jed

Dnes už je stále větší povědomí mezi lidmi, že čokoláda pejskovi do žaludku nepatří. A je to dobře, neboť zvláště hořká čokoláda je velmi toxická a může vážně poškodit zdraví vašeho zvířete.

Péče o zuby vašeho psa

S onemocnění dutiny ústní a nepříjemný zápachem z úst našich miláčků se setkáváme bohužel velmi často. Trpí jím jím více než 80% populace psů v domácích chovech a častěji na tvorbu plaku a zubního kamene trpí psi malých a trpasličích plemen

Pomáhejte i vy s Psí hvězda.cz!

Tři… Dva… Jedna… Jedeme naplno!