Pejsek za vysvědčení? Jedině z útulku!

Je zvíře vhodným dárkem za vysvědčení? O tom si můžeme povídat celé hodiny, a taky si o tom povídat budeme, ale jinde. Ale co když jste už všechno odpovědně zvážili, promysleli, prodiskutovali s rodinou? Co když opravdu víte, že na zvíře budete mít čas i po prázdninách? Proč by si opravdu zodpovědný budoucí majitel nemohl dopřát společníka zrovna na letní procházky?

Zastavme se a popřemýšlejme, jak trochu přispět ke zlepšení světa kolem nás. Jak někomu pomoct, jak zastavit smutek z opuštění.

Proč tyhle dvě věci nespojit do jedné?

Adopcí pejska z útulku, darujete naději na lepší život a mnohem víc někomu, kdo společnost postrádá. Darujete dar největší: lásku, domov a šanci na nový život.ELE60d3a1_shutterstock_103274846

Nejen, že se blíží letní prázdniny, kdy spousta dětí má jediné přání. “Za vysvědčení ve škole bych si přál/a pejska.”  I psí bezdomovci sní ve svém kotci o procházkách s novou rodinou a vlastním pelíšku.

Přece jenom si nejste jistí, jestli to s psím kamarádem zvládnete i po skončení letních prázdnit? Jednoduché řešení – dočasná péče! Pomůžete nejen zvířeti. Snížením množství zvířat v útulcích alespoň o letních prázdninách možná dopřejete krásné léto i jejich lidským pečovatelům. Protože, bohužel, jak víme – zrovna v letních měsících mají nejvíce práce.

Přečtěte si o dočasné péči více v našem článku.

Vybírejte nejen srdcem, ale i s rozumem

Pes z útulku není jen tak nějaký vořech, je to nenapodobitelný originál. Za „málo peněz“ dostanete nejen spoustu muziky, ale především lásky a oddanosti.

Nebuďte právě vy tím, kdo po prázdninách bude plnit útulky nechtěnými dárky za vysvědčení. Raději si tam vyberte ten svůj jedinečný.

Nekupujte, adoptujte!

Seznam útulků a kontakty na ně naleznete zde.

Vanda Nováková

Pomoc pejskům z množírny v Kojetíně

Množírny jsou třetím nejvýnosnějším byznysem nejen u nás, ale na celém světě. Nejhůře jsou na tom ale samotná zvířata, která jsou pro takové majitele pouze strojem na rození mláďat. Před čtyřicet takových pejsků se povedlo organizaci Russell Rescue zachránit.

Máte doma všežravce? Krmení masem je nový trend

V poslední době je moderní se zajímat o to, co jíme, jestli je to zdravé a jestli je to výživné. Není proto divu, že si více všímáme i toho, co žerou naši miláčci. Pryč je doba krmení zbytky od stolu nebo levnými supermarketovými granulemi. Zajímá nás podíl masa v granulích, jestli obsahují obilí či jinou vlákninu, anebo i jaké doplňky můžeme přidávat pro lepší imunitu a zdraví. A tak přišel barf, neboli krmení přirozenou stravou. Více o něm se dozvíte v našem článku.

Najít znovu chuť a radost do života

Jmenuji se Amy a jsem na světe teprve pár měsíců. Pro mě je to ale jako věčnost. Všechno mě bolí a nemůžu se moc hýbat. Jeden den je jako druhý, moc tomu nerozumím. A nejvíc se bojím, že to bude ještě horší. Přijde mi, že mě nemá rád…