Pomáhejme s módou!

Že nejste zrovna příznivci módních doplňků? Nemusíte, stačí, pokud je fešák váš psí či kočičí parťák.
Psí hvězda dlouhodobě výtěžkem ze svého obchodu pomáhá mnoha útulkům. Stejný koncept má i značka FunkyDog, která z každého prodaného výrobku posílá část zvířatům v nouzi. Představujeme vám jejich sortiment, který můžete najít na našem e-shopu.

Nejznámější tváří celé značky FunkyDog jsou roztomilí motýlci.

Jednoduše je za suchý zip přilepíte k obojku a můžete vyrazit na procházku jako elegáni. Mašliček je v naší nabídce veliké množství, všech velikostí, barev a vzorů, tak se neváhejte odvázat.
Kromě motýlků na ozdobu, můžete také využít žlutě zabarvené mašle jako ukazatel, že se k vám nemají přibližovat psi. Tato univerzální pomůcka je ideální, pokud máte háravou fenku, nemocného pejska nebo třeba mazlíčka, který se ostatních psů bojí.
Z každého prodaného motýlku posíláme útulkům 55 korun, v případě řady exkluziv dokonce 85 korun!

Kdo má doma chlupáče, na kterém by motýlek nebyl vidět, může mu vybrat fešácký šátek na krk.

Oproti jiným běžně prodávaným šátkům jsou FunkyDog oboustranné, takže i když se vám přetočí, pořád jsou pěkné a barevné. Velikosti šátků jsou dostupné pro malá i velká plemena. Koupí jednoho šátků přispějete na psy v nouzi 75 korunami!

Líbí se vám kožené obojky?

Psům obvykle ohromně sluší a i proto jsou zařazeny v naší nabídce. Ale nenechte se zmást, není to pravá kůže. Protože projekt FunkyDog myslí především na dobro zvířat, jsou zcela veganské. To znamená, že pro jejich výrobu nezemřelo jediné zvíře. Materiál použitý na tvorbu rádoby kožených obojků se vyrábí z ananasových listů, přezky jsou mosazné.
Ze stejného materiálu tvoří také vlastní typ pamlskovníku, podle ananasu pojmenovaný „Piňamka“. Varianta je s jednou nebo se dvěma kapsičkami. Můžete do nich kromě dobrůtek pro psy dát třeba i sáčky nebo si odložit klíče. Navíc nádherně ladí s koženým obojkem. Z každého obojku, který koupíte, posíláte útulkům 90 korun. A z každého pamlskovníku Piňamka 80 korun.

Pokud byste nevěděli, co si do pamlskovníku dát, autorky projektu sepsaly kuchařku plnou receptů pro vaše psí parťáky. Mají zde tipy na pamlsky, narozeninové dorty pro psy nebo i obyčejné pečení pro radost. A 15% z výdělku knihy přispěje na útulky. Nad sepsáním knihy dozoroval i veterinář, takže se nemusíte bát, že byste pejskovi uškodili.
Jako poslední nabízíme něco, v čem si to od nás vše odnést. Plátěné tašky s motivy ladící k motýlkům a celé značce FunkyDog. Igelitovým taškám už dávno odzvonilo, kdo chce trochu pomoci přírodě, používá už jen látkové tašky. V tomto případě navíc přispějete ještě 40 korunami na pomoc psům v nouzi.

Kristýna Čermáková

Studuje žurnalistiku na Masarykově universitě v Brně. Společně se svou fenkou Easy se věnuje mnoha psím sportům a amatérsky fotografuje.

Lidské léky? Zvířatům nepatří!

Můj pejsek nebo kočka se necítí dobře, není ve své kůži. Možná ho něco bolí. Možná má i teplotu. Můžu mu dát léky z mé lékárničky?

Zimní procházky se psem

Vánoční svátky nekončí Štědrým dnem. Užívejte si klidu a pohody před koncem roku a vyrazte s chlupáči na výlet. Přinášíme vám několik tipů na výlety pro celou republiku.

Přehřátý pes

Protože se na internetu množí všemožné tipy a rady co se smí nebo nesmí dělat v případě přehřátí psa, ze kterých jsou majitelé spíše zmatení, rozhodli jsme se podat chovatelům praktická doporučení, která jsou účinná. Pojďme se na ně podívat.