Pomoc pejskům z kamenické množírny

Reagovali jsme na prosby našich partnerských útulků, které nutně potřebovaly krmení a hygienické potřeby pro pejsky zachráněné z množírny v Kamenici nad Lipou. V množírně bylo v otřesných podmínkách nalezeno přes 200 zanedbaných psů moderních a malých plemen.

Všichni pejskové byli z množírny odvezeni a péči o ně si rozdělilo více než deset útulků a sdružení. Mezi nimi i šest našich partnerských útulků.

Depozitum Beruška přijalo nejvíce pejsků, celkem 43. Velkou část tvořila štěnata a kojné feny. Náš tým proto rychle zareagoval a poslal Beruškám štěněcí granule Calibra, probiotika a hygienické podložky v celkové hodnotě 3200 korun.

O.S. Russel Rescue přijalo celkem 6 fen, 4 z nich jsou březí. Sdružení trpělo nedostatkem hygienickým podložek, které jsme zajistili a začátkem týdne odeslali. Hodnota balíčku byla 804 korun.

Hospic Dejte nám šanci přijal do péče celkem 10 pejsků. Sedm fen a tři psy. Všechna zvířata byla základně vyšetřena na klinice Animed v Brně, se kterou hospic pravidelně spolupracuje. U žádné s fen nebyla prozatím potvrzena březost. Pejsci měli problémy s očima, ušima a kůží.

O.S. Buldočí naděje pečuje o 17 pejsků. Jedná se o křížence čivav, buldočků a mopsů. Jsou zablešení, mají rozsáhlé kožní problémy a silně znečištěné zuby.

Spolek Dočasky.cz poskytnul prozatímní domov a péči celkem 16 psům. Jejich stav je podobně vážný.

Všechny zachráněné psy čeká nezbytná a zdlouhavá léčba. Odblešení, očkování, odčervení a následně i kastrace. Po fyzické a psychické rekonvalescenci budou nabízeni k adopci.

Máte zájem o adopci některého z “Kameňáčků” ?

Kontaktujte prosím konkrétní spolek nebo útulek. Na FB a webových stránkách najdete podrobné informace i s fotkami.

Chcete také pomoci?

Ve spolupráci s Nadací na ochranu zvířat a útulky jsme pro Vás na našem e-shopu připravili wish-listy útulků. Vaši pomoc útulkům doručíme zdarma a přidáme něco navíc.

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Zveme Vás do Prahy na Festival zvířat!

Skvělá akce pro všechny milovníky zvířat proběhne již tento víkend 1.-2. října na výstavišti v Praze – Holešovivích a my si ji nenecháme ujít. Přidejte se i Vy! Na co se můžete těšit?  Po celý víkend bude připraven opravdu pestrý program.

Šaratický voříšek 2016

Šaratice letos opět přivítaly nejkrásnější křížené pejsky z celé České republiky. Jako sponzoři akce jsme nemohli chybět! Jihomoravská vesnička se v sobotu 7. května 2016 rozštěkala více jak 135 pejsky.

Pomáháte s námi! Tentokrát pomoc letí do útulku Jimlín

Děkujeme Psí park Brno, paní Petře Marečkové za uspořádání sbírky pro útulky. Děkujeme všem, kteří přinesli textil, hračky něco dobrého pro pejsky na zub a jiné potřebné věci. Dále děkujeme zákazníkovi z naší kamenné prodejny v Brně Juliánově, který 12.6.2017 zakoupil krmivo pro psy z útulku v hodnotě 800,- korun.