Pomoc pejskům z kamenické množírny

Reagovali jsme na prosby našich partnerských útulků, které nutně potřebovaly krmení a hygienické potřeby pro pejsky zachráněné z množírny v Kamenici nad Lipou. V množírně bylo v otřesných podmínkách nalezeno přes 200 zanedbaných psů moderních a malých plemen.

Všichni pejskové byli z množírny odvezeni a péči o ně si rozdělilo více než deset útulků a sdružení. Mezi nimi i šest našich partnerských útulků.

Depozitum Beruška přijalo nejvíce pejsků, celkem 43. Velkou část tvořila štěnata a kojné feny. Náš tým proto rychle zareagoval a poslal Beruškám štěněcí granule Calibra, probiotika a hygienické podložky v celkové hodnotě 3200 korun.

O.S. Russel Rescue přijalo celkem 6 fen, 4 z nich jsou březí. Sdružení trpělo nedostatkem hygienickým podložek, které jsme zajistili a začátkem týdne odeslali. Hodnota balíčku byla 804 korun.

Hospic Dejte nám šanci přijal do péče celkem 10 pejsků. Sedm fen a tři psy. Všechna zvířata byla základně vyšetřena na klinice Animed v Brně, se kterou hospic pravidelně spolupracuje. U žádné s fen nebyla prozatím potvrzena březost. Pejsci měli problémy s očima, ušima a kůží.

O.S. Buldočí naděje pečuje o 17 pejsků. Jedná se o křížence čivav, buldočků a mopsů. Jsou zablešení, mají rozsáhlé kožní problémy a silně znečištěné zuby.

Spolek Dočasky.cz poskytnul prozatímní domov a péči celkem 16 psům. Jejich stav je podobně vážný.

Všechny zachráněné psy čeká nezbytná a zdlouhavá léčba. Odblešení, očkování, odčervení a následně i kastrace. Po fyzické a psychické rekonvalescenci budou nabízeni k adopci.

Máte zájem o adopci některého z “Kameňáčků” ?

Kontaktujte prosím konkrétní spolek nebo útulek. Na FB a webových stránkách najdete podrobné informace i s fotkami.

Chcete také pomoci?

Ve spolupráci s Nadací na ochranu zvířat a útulky jsme pro Vás na našem e-shopu připravili wish-listy útulků. Vaši pomoc útulkům doručíme zdarma a přidáme něco navíc.

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Každý den s obrovskými bolestmi, Theo a jeho příběh

Ani ne roční pejsek si za svůj život prošel už mnohým. Každý krok je pro něj bolestivý, ale přesto má neuvěřitelnou radost ze života. Nyní v Dreams from the Darkness v Račicích bojuje za svůj další život. Aktuálně má za sebou náročnou operaci zlomené zadní nožky a doufá, že ho čekají Vánoce v teple domova. Nyní potřebuje finanční podporu na uhrazení operace.

Mikulášská pomoc je na cestě

Koncem listopadu jsme vyhlásili předvánoční sbírku a požádali vás o pomoc zvířátkům v útulcích. Letošní zima má být dlouhá a mrazivá a zvířátka ve venkovních kotcích ji špatně snáší. Díky vám jsme dnes odeslali první 4 balíčky pomoci.

Říjnová pomoc pro útulek Přerov

Děkujeme za celý tým Psí hvězdy naší milé zákaznici paní Dagmar F. za zakoupení krmiv pro pejsky v přerovském útulku. S radostí jsme krmivo a konzervy zabalili a zdarma odeslali na adresu útulku. Věříme, že balíček udělá pejskům i kočičkám velkou radost.