Pomoc pejskům z kamenické množírny

Reagovali jsme na prosby našich partnerských útulků, které nutně potřebovaly krmení a hygienické potřeby pro pejsky zachráněné z množírny v Kamenici nad Lipou. V množírně bylo v otřesných podmínkách nalezeno přes 200 zanedbaných psů moderních a malých plemen.

Všichni pejskové byli z množírny odvezeni a péči o ně si rozdělilo více než deset útulků a sdružení. Mezi nimi i šest našich partnerských útulků.

Depozitum Beruška přijalo nejvíce pejsků, celkem 43. Velkou část tvořila štěnata a kojné feny. Náš tým proto rychle zareagoval a poslal Beruškám štěněcí granule Calibra, probiotika a hygienické podložky v celkové hodnotě 3200 korun.

O.S. Russel Rescue přijalo celkem 6 fen, 4 z nich jsou březí. Sdružení trpělo nedostatkem hygienickým podložek, které jsme zajistili a začátkem týdne odeslali. Hodnota balíčku byla 804 korun.

Hospic Dejte nám šanci přijal do péče celkem 10 pejsků. Sedm fen a tři psy. Všechna zvířata byla základně vyšetřena na klinice Animed v Brně, se kterou hospic pravidelně spolupracuje. U žádné s fen nebyla prozatím potvrzena březost. Pejsci měli problémy s očima, ušima a kůží.

O.S. Buldočí naděje pečuje o 17 pejsků. Jedná se o křížence čivav, buldočků a mopsů. Jsou zablešení, mají rozsáhlé kožní problémy a silně znečištěné zuby.

Spolek Dočasky.cz poskytnul prozatímní domov a péči celkem 16 psům. Jejich stav je podobně vážný.

Všechny zachráněné psy čeká nezbytná a zdlouhavá léčba. Odblešení, očkování, odčervení a následně i kastrace. Po fyzické a psychické rekonvalescenci budou nabízeni k adopci.

Máte zájem o adopci některého z “Kameňáčků” ?

Kontaktujte prosím konkrétní spolek nebo útulek. Na FB a webových stránkách najdete podrobné informace i s fotkami.

Chcete také pomoci?

Ve spolupráci s Nadací na ochranu zvířat a útulky jsme pro Vás na našem e-shopu připravili wish-listy útulků. Vaši pomoc útulkům doručíme zdarma a přidáme něco navíc.

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Unikátní projekt – karta SOS zvíře

Páníček už měl být dávno doma. Mám hlad a bojím se. Pořád nejde, už mám vážně hlad. Nemohlo se mu něco stát? Co teď bude se mnou? Žijeme přeci jen sami dva… Kde je můj páníček?

Balíčky pomoci rozdávají radost

Během února a začátku března jsme díky vám odeslali spoustu balíčků pomoci, které potěšily zvířata v celkem osmi útulcích. Moc děkujeme všem našim zákazníkům, kteří útulky pravidelně podporují. Zvířata si naši pomoc rozhodně zaslouží.

Rozhovor s MVDr. Jakubem Pfeiferem o veterinární onkologii

Stále častěji se s tímto tématem a bohužel i onemocněním setkáváme. Při diagnóze onkologického onemocnění u zvířete většinu majitelů napadne mnoho otázek. V našem rozhovoru se pokusíme na většinu z nich odpovědět. Navštívili jsme vedoucího lékaře pro onkologii MVDr. Jakuba Pfeifra, který působí na Veterinární klinice ANIMED v Brně a zeptali jsme se ho na toto aktuální téma, aby nám přiblížil jak probíhá léčba, zda se bát zahájit léčbu a také jestli nějak trpí zvířata při chemoterapii.