Převoz feneček pro Jezevčíky v nouzi

Dne 20. září 2016 jsme vyrazili z Brna pro dvě fenečky jezevčíka. O převoz nás poprosili z Jezevčíků v nouzi. Přibalili jsme pro ně dárečky, sedli do auta a jeli. Na místě nás ale čekalo malé překvapení.

O fenečky, maminku s dcerkou, se přihlásili jejich původní majitelé. Vše bude pečlivě prověřeno, ale jsme moc rádi, že obě holčičky mají svou milující rodinu a opět se našli. Více takových krásných příběhů! Obě holky jsme si tedy pomazlili, dali jim dobroty a vyrazili zpět do Brna.

Psí hvězda

Kolektiv redaktorů Psí hvězdy

Cestování se psem

Léto je zde a nás zas čeká spousta výletů a víkendů strávených v přírodě se svým čtyřnohým parťákem. Někteří jezdí na dovolené autem, jiní hromadnou dopravou. Pohled na blaženého psa s hlavou vystrčenou z okýnka auta není vzácností. Víte ale, jak se přepravovat správně a bezpečně?

U veterináře včas aneb preventivní prohlídka seniora

Jeden rok Vašeho pejska nebo kočičky představuje mnohem delší životní období než je tomu u nás, lidí. Lidé chodí na preventivní prohlídku minimálně jednou do roka a stejně tak bychom na ni neměli zapomínat u našich domácích miláčků. Především jedná-li se o staršího jedince. Co by taková preventivní prohlídka měla zahrnovat?

Rodina se mnou žije psím životem, uvádí Aneta Kuncová z chovatelské stanice Chesway

Chovatelská stanice Staffordšírských bullteriérů Chesway nese název po prvních staffbulících, které si Aneta s přítelem pořídili. Věnují se bull sportům, výcviku i lovecké kynologii a svým psům dávají veškerý svůj volný čas. Majitelku Anetu Kuncovou jsme vyzpovídali, například jak se k tomuto plemeni dostala a co pro ni život se psy znamená.