Psí hvězda.cz na FOR PETS 2016

Výstava FOR PETS je ojedinělou výstavou chovatelských potřeb u nás. Již 6. ročník proběhl ve dnech 7. – 10.4. v PVA EXPO Praha. Tým Psí hvězdy.cz na něm nemohl chybět.

Výstava začala prvním dnem ve čtvrtek 7.4.2016 a my jsme se na něj plni očekávání rozjeli. FOR PETS je jediný odborný veletrh v Čechách se zaměřením na chov domácích zvířat. Návštěvníci se zde můžou těšit na novinky v oblastech krmiv, veterinárních přípravků, kosmetických přípravků a chovatelských potřeb.

Laická veřejnost se zde má možnost setkat s odborníky ve svých oblastech a získat mnoho užitečných informací na bohatém doprovodném programu. Lákadla byla opravdu veliká!

Chtěli jsme se osobně setkat s jednotlivými vystavovateli, slyšet názory návštěvníků a nasát atmosféru veletrhu. Potkali jsme tu mnoho známých i neznámých tváří, pohladili spoustu krásných psů a dalších zvířat a užili si tento nevšední zážitek.

Velice rádi jsme viděli stánky Biovety, Acany, Yoggies, dále pak například O’lala Pets, Demeven, psí pekárny Dogtown a mnoho dalších. Spokojené úsměvy na tvářích jednotlivých návštěvníků a jiskry v očích pejsků, kteří si tam mohli pochutnat na spoustě výborných dobrůtek, nám dokazovaly, že jsme cestu do Prahy nevážili zbytečně.

S vybranými vystavovateli se velice rádi setkáme i po veletrhu a budeme se těšit na případnou spolupráci. Je toho před námi hodně a věříme, že s dobrými partnery po boku to půjde ještě lépe.

A co vy, kteří jste se byli také podívat na veletrhu FOR PETS 2016? Jaké jste si odnesli dojmy? Co se vám na výstavě líbilo a je něco s čím jste nebyli spokojeni? Zjistili jste vše, proč jste přišli, nebo vám něco na veletrhu chybělo?

Děkujeme vám!

Vanda Nováková

Tlapky a drápky, aneb když pejsek stárne

Ve stárnoucím organismu dochází k mnoha degenerativním změnám. Buňky a tkáně neregenerují tak jako „za mlada“, imunita je oslabena a tělo celkově pomalu chřadne. Tyto změny a jejich dopady se mohou mimo jiné projevit také na tlapkách a drápech.

Pozor na obezitu

Méně se hýbeme, sedíme v zaměstnání, jíme ve stresu a nemáme na nic čas. Z toho pak tloustneme. Obezita není problém, který trápí jen nás. Odrazem našeho životního stylu je i styl našeho čtyřnohého kamaráda. Nejde jen o estetický problém, ale převážně zdravotní.

Nový domov a nová šance – zn. dočasně!

Už jste slyšeli slovní spojení „dočasná péče“? Víte, jaká zvířata ji nejvíc potřebují a co to všechno obnáší? Náš článek vám ulehčí rozhodnutí, jestli je pro vás dočasná péče tou pravou formou pomoci a co vás může s takovým pejskem potkat.