Psí hvězda opět pomáhala, tentokrát s přípravou útulků na zimu

Během října měla Psí hvězda čest pomoci zvířátkům, která to potřebují, a to hned dvakrát. Blíží se zima a tak bylo hodně práce s přípravou psích domečků.

Prvního října jsme jeli pomáhat do psího hospicu Dejte nám šanci na brigádu. Lidí ochotbrigáda2ných přiložit ruku k dílu se našlo téměř třicet a tak byla práce rychle hotova. Tým Psí hvězdy navíc pomohl i věnováním nové střechy na mobilní buňku.

Díky skvělé partě pomocníků se vzduchem nesla dobrá nálada a o zábavu tak nebyla nouze.

Psí hospic Dejte nám šanci vede Eliška Vafková a stará se především o ty pejsky, o které lidé obvykle nejeví zájem. Můžete u ní spatřit staré a nemocné psy, kteří by jinak trávili roky zapomenutí v kotcích.

Další skvělou akci na pomoc svým svěřencům pořádal v sobotu 21. října útulek Tibet.brigáda 3

Bětka Humlíčková se v útulku stará nejenom o psy a sto kočiček, ale jsou zde také ovce, prasata a jiná hospodářská zvířata a tak bylo práce až nad hlavu.

Jak jsme pomohli?

Ve velkém počtu dobrovolníků jsme chystali pelíšky pro zvířata na zimu a další věci, které byly v útulku potřeba. S pomocí dobrého guláše na zahřátí a velkého nadšení všech lidí se nám podařilo připravit útulek na zimu úspěšně.

Děkujeme, že jste na brigádách pomáhali s námi!

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Štefánek

Rok a půl letý pejsek je natrvalo v péči Jezevčíci v nouzi z. s. Praha.

Co obnáší vzít si psa z útulku

Tak a je tady další den. Další den bez páníčka, bez teplého pelíšku, bez pořádné procházky. Smutně koukám přes mříže kotce, i když moc toho nevidím. Víte, já už přes ten zákal špatně vidím, to tak chodí, když zestárnete. Ale nebylo tomu vždycky tak. I já jsem býval mladý, krásný a běhal jsem za míčkem, co mi páníček tak rád házel. I když jsem běhal už trochu pomaleji, ještě pořád to byla ohromná zábava.

Nesolte nám chodníky!

Mrzne a zima je v plném proudu. Silnice i chodníky pěkně kloužou a je potřeba je nejen odhrnovat, ale také solit. Je to jediná varianta? Víte, co všechno sůl udělá s přírodou a jak bolestivý je pohyb po ní pro vaše pejsky?