Psí hvězda opět pomáhala, tentokrát s přípravou útulků na zimu

Během října měla Psí hvězda čest pomoci zvířátkům, která to potřebují, a to hned dvakrát. Blíží se zima a tak bylo hodně práce s přípravou psích domečků.

Prvního října jsme jeli pomáhat do psího hospicu Dejte nám šanci na brigádu. Lidí ochotbrigáda2ných přiložit ruku k dílu se našlo téměř třicet a tak byla práce rychle hotova. Tým Psí hvězdy navíc pomohl i věnováním nové střechy na mobilní buňku.

Díky skvělé partě pomocníků se vzduchem nesla dobrá nálada a o zábavu tak nebyla nouze.

Psí hospic Dejte nám šanci vede Eliška Vafková a stará se především o ty pejsky, o které lidé obvykle nejeví zájem. Můžete u ní spatřit staré a nemocné psy, kteří by jinak trávili roky zapomenutí v kotcích.

Další skvělou akci na pomoc svým svěřencům pořádal v sobotu 21. října útulek Tibet.brigáda 3

Bětka Humlíčková se v útulku stará nejenom o psy a sto kočiček, ale jsou zde také ovce, prasata a jiná hospodářská zvířata a tak bylo práce až nad hlavu.

Jak jsme pomohli?

Ve velkém počtu dobrovolníků jsme chystali pelíšky pro zvířata na zimu a další věci, které byly v útulku potřeba. S pomocí dobrého guláše na zahřátí a velkého nadšení všech lidí se nám podařilo připravit útulek na zimu úspěšně.

Děkujeme, že jste na brigádách pomáhali s námi!

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Průjem a jeho příčiny

Průjem u malých zvířat je poměrně častým problémem. Je to příznak upozorňující na onemocnění organismu, především gastrointestinálního traktu. Může mít mnoho příčin a jejich odhalení nebývá vždy jednoduché.

Výživa psa

Pro kvalitní život a dobrou kondici Vašeho psa je mimo jiné důležitá správná výživa. Neexistuje ale univerzální vzorec, podle kterého bychom přesně vypočítali potřebnou dávku a nejlepší složení krmiva. Každý pejsek je jedinečný a my sami musíme rozpoznat, co potřebuje.

Sportujeme se psy i v zimě!

Posledních pár let v zimě sněhu ubývá, přesto se najdou světlé zasněžené dny. Bílý poprašek láká k procházce, psi radostně lítají a metají tlapami sníh na všechny strany. Vyzkoušeli jste někdy vzít psa na běžkování? Víte, jak ho zabavit v teple domova, když je venku až příliš velká zima? Pokud ne, poradíme vám to v našem článku.