Staffy Day 6.-7.8.2016

První srpnový víkend se v Brně uskutečnil Staffí den spolu s I. ročníkem Karen Ford memoriálu. Staffbullíci s PP se vydali soutěžit v kráse, sportu a čekalo toho na všechny mnohem víc.

Sobotní bohatý program pro všechny

Sobotního dne jsme zúčastnili i my s Psí hvězdou.cz. Celá akce se nesla v duchu středověku, rytířů a krásných dam. Od rána byla na programu přejímka psů a mírně po deváté hodině byla zahájena výstava Stafordširských bulteriérů s průkazem původu. Paní rozhodčí Barbie Ann Beafoy byla velmi milá a profesionální. Pečlivě zkoumala všechny pejsky a do poledne vybírala ty nejkrásnější. Opravdu se bylo na co koukat.

V době výstavy probíhala soutěž pro děti v jízdě na koni a lukostřelbě. Dětem jsme poskytly lákavé terče v podobě našich firemních balónků.

Sportovní soutěžní disciplíny aneb nežer a aportuj!

Od 14 hodin probíhaly soutěže. Tento program zahájilo tahání pneumatiky. Pro Staffbullíky velmi lákavá disciplína, která jde opravdu všem. Psí hvězda.cz pomáhala s organizací při stavění trati a věnovali jsme soutěžícím lahodné odměny – domácí keksy.

Druhou, pro diváky o mnoho zábavnější disciplínou, byl aport špekáčku. Pouze jeden jediný pes přinesl 5 cm špekáčku svému páníčkovi, ostatní lahodné vůni neodolali a snědli ho dřív, než ho stihli donést. O zábavné příhody nebylo při této disciplíně nouze, jedné mladé fenečce trvalo pět minut než špekáček snědla a našli se i tací, kteří ho dokonce odmítli.

Třetí disciplínou byl Monkey track. Opičí dráha byla postavená z přeskokových překážek, kruhu, tunelu a specialitou byl bazének s vodou, do kterého pejsci museli skočit. Pejsci si s touto dráhou poradili různě, některé zajímali víc okolní pejsci, jiný naopak předvedli bezchybné výkony.

Zajímavé přednášky

Později odpoledne probíhaly přednášky s významnými osobnosti z kynologického světa. MVDr. Vladimír Steinbauer zahájil odpoledne přednáškou o první pomoci u psů. Pokračoval Mgr. Rudolf Slaba na téma Lovecký výcvik a praxe pro SBT, která se pro velký úspěch opakovala z loňského ročníku. Seminář a názornou ukázku handlingu (přípravy na výstavu) si připravili Jim a Barbara Beaufoy. Posledním přednášejícím byl Roman Záliš, který se velmi poutavě rozpovídal o sportovním výcviku. Po vyhlášení všech výsledků následovala večere a volná zábava.

V neděli proběhl první ročník Karen Ford memoriálu. Sošky stafáků od března vyráběla patronka akce Alexandra Macourková s pomocí svého manžela Tomíka.

Děkujeme, že jsme se této skvělé akce mohli zúčastnit. Mezi našimi zvířecími zaměstnanci máme také zástupce tohoto krásného plemene a proto pro nás byl Staffy den opravdu příjemným a skoro rodinným zážitkem. Jsme rádi, že takové dny plné zábavy pro pejsky jsou a dělají dobré jméno tomuto plemenu. Příští rok se opět uvidíme!

Kompletní fotogalerii naleznete zde.

Vanda Nováková

Lovecká plemena psů

Pes je přítel člověka už po několik století. Od počátku byli psi šlechtěni převážně k lovu, protože je k němu předurčují jejich vrozené instinkty a přirozené vlastnosti, zejména vynikající čich.

Chci víc! Aneb co jsou holistická a hypoalergenní krmiva?

Jeden název jako druhý. Člověk by někdy na zvolení správné stravy musel studovat hodiny výrobní procesy jednotlivých druhů granulí a diskutovat s předními veterináři nebo výrobci krmiv. Jak ale svému psovi nebo kočce vybrat kvalitní stravu, pokud chci řešit poměr živin, kvalitu, stravitelnost a třeba taky nějaké ty minerální látky? Pojďme se dnes podívat na holistická a hypoalergenní krmiva trošku víc zblízka.

Pomáháte s námi! Předvánoční pomoc útulkům je na cestě.

Znovu děkujeme všem našim úžasným zákazníkům za jejich pomoc. Balíčky dnes odesíláme do šesti partnerských útulků!