Staffy Day 6.-7.8.2016

První srpnový víkend se v Brně uskutečnil Staffí den spolu s I. ročníkem Karen Ford memoriálu. Staffbullíci s PP se vydali soutěžit v kráse, sportu a čekalo toho na všechny mnohem víc.

Sobotní bohatý program pro všechny

Sobotního dne jsme zúčastnili i my s Psí hvězdou.cz. Celá akce se nesla v duchu středověku, rytířů a krásných dam. Od rána byla na programu přejímka psů a mírně po deváté hodině byla zahájena výstava Stafordširských bulteriérů s průkazem původu. Paní rozhodčí Barbie Ann Beafoy byla velmi milá a profesionální. Pečlivě zkoumala všechny pejsky a do poledne vybírala ty nejkrásnější. Opravdu se bylo na co koukat.

V době výstavy probíhala soutěž pro děti v jízdě na koni a lukostřelbě. Dětem jsme poskytly lákavé terče v podobě našich firemních balónků.

Sportovní soutěžní disciplíny aneb nežer a aportuj!

Od 14 hodin probíhaly soutěže. Tento program zahájilo tahání pneumatiky. Pro Staffbullíky velmi lákavá disciplína, která jde opravdu všem. Psí hvězda.cz pomáhala s organizací při stavění trati a věnovali jsme soutěžícím lahodné odměny – domácí keksy.

Druhou, pro diváky o mnoho zábavnější disciplínou, byl aport špekáčku. Pouze jeden jediný pes přinesl 5 cm špekáčku svému páníčkovi, ostatní lahodné vůni neodolali a snědli ho dřív, než ho stihli donést. O zábavné příhody nebylo při této disciplíně nouze, jedné mladé fenečce trvalo pět minut než špekáček snědla a našli se i tací, kteří ho dokonce odmítli.

Třetí disciplínou byl Monkey track. Opičí dráha byla postavená z přeskokových překážek, kruhu, tunelu a specialitou byl bazének s vodou, do kterého pejsci museli skočit. Pejsci si s touto dráhou poradili různě, některé zajímali víc okolní pejsci, jiný naopak předvedli bezchybné výkony.

Zajímavé přednášky

Později odpoledne probíhaly přednášky s významnými osobnosti z kynologického světa. MVDr. Vladimír Steinbauer zahájil odpoledne přednáškou o první pomoci u psů. Pokračoval Mgr. Rudolf Slaba na téma Lovecký výcvik a praxe pro SBT, která se pro velký úspěch opakovala z loňského ročníku. Seminář a názornou ukázku handlingu (přípravy na výstavu) si připravili Jim a Barbara Beaufoy. Posledním přednášejícím byl Roman Záliš, který se velmi poutavě rozpovídal o sportovním výcviku. Po vyhlášení všech výsledků následovala večere a volná zábava.

V neděli proběhl první ročník Karen Ford memoriálu. Sošky stafáků od března vyráběla patronka akce Alexandra Macourková s pomocí svého manžela Tomíka.

Děkujeme, že jsme se této skvělé akce mohli zúčastnit. Mezi našimi zvířecími zaměstnanci máme také zástupce tohoto krásného plemene a proto pro nás byl Staffy den opravdu příjemným a skoro rodinným zážitkem. Jsme rádi, že takové dny plné zábavy pro pejsky jsou a dělají dobré jméno tomuto plemenu. Příští rok se opět uvidíme!

Kompletní fotogalerii naleznete zde.

Vanda Nováková

Najít znovu chuť a radost do života

Jmenuji se Amy a jsem na světe teprve pár měsíců. Pro mě je to ale jako věčnost. Všechno mě bolí a nemůžu se moc hýbat. Jeden den je jako druhý, moc tomu nerozumím. A nejvíc se bojím, že to bude ještě horší. Přijde mi, že mě nemá rád…

Jak psovi poskytnout kvalitní spánek

Koupili jste vašemu psovi drahý pelíšek a on na něm neleží? Má váš pes jedno místo na spaní dané příkazem? Víme, jak kvalitní spánek nám dokáže udělat dobře, jak moc je důležitý pro zdravou funkci těla i mozku. Stejně prospěšný je i u psů.

Základní měřitelné parametry u psa a u kočky

Teplota 37°C u psa ještě nemusí znamenat horečku, tak jak je tomu u lidí. Dnešní krátký článek poodhalí, co je pro tělo zvířete normální a co už ne.