Únorové Mistrovství republiky v psích spřeženích v Jizerských horách

Letošní zima přeje zimním sportům se psy více než jiné roky. Zasněžené pláně kolem městyse Zásada v Jizerských horách o víkendu 10. a 11. února 2017 přivítaly závodníky Mistrovství České republiky psích spřežení v Zásadském sprintu. Účast byla velká, celkem se sešlo na akci přes devadesát musherů z Česka a Polska.

Špičky tuzemského mushingu včetně účastníků závodů v Kanadě

O Česku v souvislosti se zimními sporty je v posledních letech hodně slyšet. Vedeme přední příčky mezi bruslaři, biatlonisty, snowboardisty a v posledních letech také mezi mushery. Sport, který spojuje člověka s jeho psem v rychlosti, přesnosti a přírodě. V letošním roce se čtyři naši sportovci skvěle umístili na Mistrovství světa v Kanadě. Více se o výpravě Fitmin týmu v našem článku. Mistrovství republiky v Zásadě si nenechali ujít špičky českého mushingu včetně úspěšných reprezentantů z Mistrovství světa.

Mapa mistrovství republiky psích spřežení v Zásadě v Jizerských horách.Atraktivní podívaná v krásné přírodě

Diváci se měli o víkendu opravdu na co koukat. Na trati se představili čtyřspřeží až osmispřeží zejména severských plemen psů, jako například sibiřský husky, malamut nebo speciálně vyšlechtěné plemeno evropských saňových psů. Spřežení se obvykle ženou průměrnou rychlostí přes 30 kilometrů za hodinu, vytrvalci na trati dlouhé třicet kilometrů pak běží průměrnou rychlostí osmnáct kilometrů v hodině.

Letos se jednalo o čtvrtý ročník závodu, který se ovšem díky mírným zimám mohl uskutečnit pouze dvakrát. Náročné podmínky pro organizování tohoto závodu byly letos splněny všichni si mohli závod naplno užít. Na kompletní výsledky se můžete podívat přímo na stránkách Zásadského závodu.

Foto: Mapa mistrovství republiky psích spřežení v Zásadě v Jizerských horách.
Autor titulní fotografie: Sasulka (Zdroj: rajce.net)

Vanda Nováková

Redaktorka a produktová manažerka, která miluje všechna zvířata. Sama je majitelkou fenky amerického pitbullteriéra a koně. Aktivně se věnuje kynologii jako koníčku a velmi ráda píše o všem možném.

12716171_974535545954674_4048276514075655790_o

Ukrytí mezi lesem a loukami se srdcem na správném místě, ForDogs z.s.

Parta mladých lidí, která se rozhodla spoustu věcí změnit. Dávají do všeho své srdce a zachraňují životy těm, kteří to nejvíce potřebují. Takové najdete kousek za vesničkou Svárov. Každého pejska vnímají jako velkou osobnost a bojují za jeho druhou šanci na tomto světě. Představujeme vám sdružení ForDogs.

Nový animal box, šance pro zraněná zvířata

První záchranný SOS animal box otevřeli na podzim tohoto roku v Karlovarském kraji. Jedná se o další způsob, jak zvířatům v nouzi pomáhat. Nebo je to jen další šance pro lidi, kam můžou odložit nechtěná zvířata?

Sedici_pravo

Pomáhejte i vy s Psí hvězda.cz!

Tři… Dva… Jedna… Jedeme naplno!