Únorové Mistrovství republiky v psích spřeženích v Jizerských horách

Letošní zima přeje zimním sportům se psy více než jiné roky. Zasněžené pláně kolem městyse Zásada v Jizerských horách o víkendu 10. a 11. února 2017 přivítaly závodníky Mistrovství České republiky psích spřežení v Zásadském sprintu. Účast byla velká, celkem se sešlo na akci přes devadesát musherů z Česka a Polska.

Špičky tuzemského mushingu včetně účastníků závodů v Kanadě

O Česku v souvislosti se zimními sporty je v posledních letech hodně slyšet. Vedeme přední příčky mezi bruslaři, biatlonisty, snowboardisty a v posledních letech také mezi mushery. Sport, který spojuje člověka s jeho psem v rychlosti, přesnosti a přírodě. V letošním roce se čtyři naši sportovci skvěle umístili na Mistrovství světa v Kanadě. Více se o výpravě Fitmin týmu v našem článku. Mistrovství republiky v Zásadě si nenechali ujít špičky českého mushingu včetně úspěšných reprezentantů z Mistrovství světa.

Mapa mistrovství republiky psích spřežení v Zásadě v Jizerských horách.Atraktivní podívaná v krásné přírodě

Diváci se měli o víkendu opravdu na co koukat. Na trati se představili čtyřspřeží až osmispřeží zejména severských plemen psů, jako například sibiřský husky, malamut nebo speciálně vyšlechtěné plemeno evropských saňových psů. Spřežení se obvykle ženou průměrnou rychlostí přes 30 kilometrů za hodinu, vytrvalci na trati dlouhé třicet kilometrů pak běží průměrnou rychlostí osmnáct kilometrů v hodině.

Letos se jednalo o čtvrtý ročník závodu, který se ovšem díky mírným zimám mohl uskutečnit pouze dvakrát. Náročné podmínky pro organizování tohoto závodu byly letos splněny všichni si mohli závod naplno užít. Na kompletní výsledky se můžete podívat přímo na stránkách Zásadského závodu.

Foto: Mapa mistrovství republiky psích spřežení v Zásadě v Jizerských horách.
Autor titulní fotografie: Sasulka (Zdroj: rajce.net)

15. Královopolský závod Brno 2016

Dne 11. června 2016 se uskutečnil v Brně Králově poli závod poslušnosti pro všechna plemena dle zkoušek ZOP, ZPU1 a ZPU2.

Říjnová materiální pomoc pro útulky

Díky našim milým zákaznicím jsme mohli odeslat pomoc pro tři útulky – Útulek Tibet , Útulek Přerov a Dejte nám šanci, z.s. v celkové hodnotě 760,-Kč. Předali jsme také spoustu plyšáků a použitý textil, který může útulek Tibet využít v pořádaném prosincovém bazárku. Děkujeme paní Lucii N. a paní Vieře V. a dalším za materiální dary a plyšové hračky.

Psí hvězda.cz na FOR PETS 2016

Výstava FOR PETS je ojedinělou výstavou chovatelských potřeb u nás. Již 6. ročník proběhl ve dnech 7. – 10.4. v PVA EXPO Praha. Tým Psí hvězdy.cz na něm nemohl chybět.