Kočičí oáza Holubice

Zakladatelkou azylu pro opuštěné kočky a psy je paní Irena Novotná, která se péčí o zvířata aktivně věnuje od roku 1993, kdy žila v Brně a byla svědkem bídy a strádání zvířat žijících na ulici. Těm poskytovala útočiště u sebe doma a v pronajímaných prostorách. V roce 2004 se rozhodla přestěhovat na venkov, aby zvířatům umožnila pobyt venku na zahradě a v prostorách rodinného domu. Na venkově zakoupila rodinný dům a vybudovala azyl, který můžete vidět na fotografiích. Kočičí oáza jako občanské sdružení bylo založeno 18.3.2010. Od roku 2016 fungujeme jako zapsaný spolek (z.s.).

Pro kočky je postaven na veliké zahradě rozsáhlý areál a též obývají většinu pokojů v rodinném domě. Azyl se budoval postupně, za vším stojí pouze dva lidé, kteří vše sami postavili i financovali. Na nic z toho nebyly poskytnuty žádné dotace ani drobné dary. Šlo o myšlenku pomoci, ne o peníze.

Kočičí oáza má v současné době na starosti kolem 230 zvířat, z toho 11 psů (přesný počet se mění téměř denně).

Oázu v Holubicích můžete podpořit i finančně na číslo účtu: transparentní účet č. 2300191602/2010. Děkujeme!

Facebook – Kočičí oáza Holubice z.s.

Holubice 207, 683 51 Holubice
Kočičí oáza Holubice