Spolek Buldočí naděje

Spolek Buldočí naděje vznikl z potřeby pomoci placatým psím plemenům, zejména Francouzským buldočkům a jejich bratrancům Anglickým buldokům, v nouzi. Všechny ze zakládajících členek naprosto propadly kouzlu chrochtajících čumáků a své zkušenosti s těmito plemeny získávají především ve svých vlastních psích smečkách.

Všechny jsme se již v minulosti pokoušely pomáhat buldokům a buldočkům v nouzi, nicméně nám bylo stále jasnější, že naše práce potřebuje jasné kontury a oficiální tvary. Občansky jsme se proto sdružily a 5. prosince se na půdě Ministerstva vnitra ČR narodilo Spolek Buldočí naděje (dále jako SBN).

Hned od začátku jsme si stanovily jasné cíle – nejsou sice malé, ale postupujeme k nim po krůčcích.

Kromě aktivní pomoci buldokům a buldočkům v opravdové nouzi (týraná, zanedbaná nebo nechtěná zvířata, záchrany psů z tzv. psích množíren nebo útulků) je také hlavní náplní SBN osvěta veřejnosti. Snažíme se mezi lidmi otevřít diskuzi o množírnách psů a nekontrolovaném chovu psů bez průkazu původu, snažíme se propagovat léčebnou Dornovu metodu, zpopularizovat systém tzv. dočasné péče (péče o bezprizorní psy v domácím prostředí po dobu než se najde adoptivní rodina) a v neposlední řadě ukázat anglické buldoky a francouzské buldočky takové, jací opravdu jsou – jako báječné psí společníky s velkým srdcem.

Naším největším plánem je do pěti let buldok v každé domácnosti.

Adresa pro doručení pomoci:

Buldočí naděje
Lobodice 139
Lobodice
751 01

Spolek můžete finančně podpořit na účet číslo: 2400351538/2010 FIO Banka. Děkujeme!

Facebook – OS Buldočí naděje

Koněvova 203, Praha 3 130 00