Kdo jsme?

Jsme nezisková organizace Pomocné ruce Olomouc zapsaná v registru ministerstva vnitra, která vznikla ke dni 2.5.2012 jako občanské sdružení (nyní dle NOZ spolek), , avšak všichni její členové se péči o opuštěná zvířata věnují již řadu let.
Naším hlavním cílem je pomáhat opuštěným, bezprizorním, poraněným, nechtěným, týraným či nemocným kočkám (ale i jiným zvířatům, např. psům), kteří se u nás ocitnou. Takovým zvířatům pak prostřednictvím tohoto webu a facebookových stránek (Pomocné ruce Olomouc z.s. a Kočky Olomouc – depozitum Pomocné ruce z.s.) hledáme nový domov. Další činností spolku je podpora kastrací toulavých a opuštěných koček a efektivní snižování jejich populace zejména v na území města Olomouc.

Snažíme se pomáhat soukromým domácím depozitům a tzv. „krmičům“ opuštěných koček žijících v různých lokalitách v Olomouci. Mezi dlouhodobý cíl sdružení patří vybudování či zřízení útulku pro toulavé a opuštěné kočky v Olomouci a vytvoření adekvátních prostor pro toulavé a opuštěné kočky, kde bude zajištěna patřičná péče i zázemí, jež v současnosti na území 100 tis. města Olomouce chybí.

Prosazujeme na Magistrátu města Olomouce zřízení nejen kočičího útulku, ale usilujeme také o schválení a zakládání oficiálních krmných míst na území města Olomouce.

Všichni naši pomocníci a dobrovolníci jsou zaměstnaní či studující a činnost vykonávají ve svém volném čase zcela bez nároku na jakoukoliv odměnu.

Naše organizace nemá žádné vlastní pravidelné příjmy, a jsme tak zcela odkázáni na dary soucitných lidí. Výdaje tvoří převážně nákup krmiva, steliva, platby za kastrace a lékařské úkony. Od vzniku naší organizace podporujeme kastrace koček zejména na území města Olomouce s cílem humánně regulovat počty koček na území našeho města.

Chceme nám finančně pomoci? Zašlete nám finanční dar na účet Fio Banky  2500266592/2010.

Děkujeme!

Dolní Novosadská 63