spolek_new

• Mgr.Hana Janišová
  • U Obalovny 948, Klecany, 250 67
  • 728193712

Pražský spolek ochránců zvířat působí již desítky let a pod tímto názvem existuje od roku 1991. Jeho posláním je ochrana zvířat, zejména péče o opuštěná, poraněná, nemocná a týraná zvířata. Ročně se jim daří zachránit několik stovek bezprizorných koček, kterým po odchytu zabezpečí veterinární ošetření a kastraci a buď je vypouští zpět do původní lokality, čímž se zabrání jejímu zabydlení nově příchozími nekastrovanými a nemocnými zvířaty, anebo jim aktivně shání nové majitele.

Zvířata neskončí navždy v jejich depozitech: okolo 600 vyléčených a očkovaných zvířat každý rok umístí k novým, hodným lidem. Pražský spolek ochránců zvířat je dobrovolné sdružení lidí, kteří se aktivně zapojují do ochrany a péče o opuštěná zvířata.

Zvířata jsou stejně jako člověk živými tvory, schopnými pociťovat bolest a utrpení, a zasluhují si proto pozornost a ochranu ze strany člověka. Bohužel se dnes a denně setkáváme s hladovými a nemocnými zvířaty, která živoří u popelnic, vyhnáni svými tzv. pány, pokud je rovnou nezabili nebo nepřivázali v lese ke stromu, výjimkou nejsou ani krabice s čerstvě narozenými koťaty, pohozené tamtéž.

V zařízeních Pražského spolku ochránců zvířat, na rozdíl od některých městských útulků u nás i ve světě, zásadně nepraktikujeme utrácení zvířat z důvodu překročení určité doby pobytu!

Transparentní účet pro finanční pomoc  č. 2000326202/2010 (FIO banka). Děkujeme!

Facebook – Kočičí dům

U Obalovny 948, Klecany, 250 67