logo_frantisek_upravene

Psí cesta František

Žila byla jednou jedna dívčina a ta se rozhodla, že změní svět.. No dobře, tak aspoň ten svůj. Všechno o mé – naší – cestě a změně se dočtete ZDE. A tak vzniknul projekt Psí cesta František.

Proč František? Protože je tak pojmenovaný můj první senior z útulku se statusem „počítejte tak dva tři měsíce, déle s Vámi asi nebude“. Je to maskot celého projektu, protože právě se mnou prožívá třetí rok, ač se zdravotními problémy, doufám a věřím, že za duhový most se ještě nechystá. Fany dostal jméno po dědečkovi Františkovi, který mi toho do života spousta přinesl. A v neposlední řadě, když jsem se podívala na Sv. Františka, bylo mi jasné, že toto jméno pro mou cestu mě nepotkalo náhodně. Ostatně nic není náhoda. František byl celkem divoký v mládí, až později se o něm traduje legenda „že když nenalezl posluchače mezi lidmi, odešel do lesa a kázal lesní zvěři, která mu pozorně naslouchala. Je však známo, že František měl ke zvířatům neobyčejně kladný vztah a ochraňoval je před zlým zacházením ze strany surových lidí. Zvířata označoval za své bratry a sestry, věřil dokonce, že všechna zvířata oslavují svého Stvořitele a vzdávají mu chválu, např. ptáci svým zpěvem. Proto je také pokládán za patrona zvířat i ochránců přírody.“ (viz Wikipedie). Ač neoslavuji Stvořitele (má filosofie je jednoduší, oslavuji totiž život), určité části legendy jsou mi velmi blízké.

Co Psí cesta František nabízí? Majoritně se orientuji na psí dědečky a babičky, kterým poskytuji domeček na dožití. Více informací ZDE. Také se snažím pomáhat okolí s umístěním toulavých pejsků, pomůžu i s přepravou zvířátek, taková malá ZÁCHRANKA. No a v neposlední řadě, pokud časové a kapacitní možnosti dovolí, můžete u mě za drobný peníz, který stejně přijde ve prospěch psích důchodců, UBYTOVAT Vašeho mazlíčka.

Chcete pomoct nebo přijet do světa zázraků, kde slova „to se nedá“ jsou brána jako inspirace, kde je svět neomezených možností a kde se dá zastavit čas? Jste vítáni s otevřenou náručí, ale nezapomeňte prosím respektovat PRAVIDLA tohoto tak trochu jiného světa.

PSÍ HOSPIC

Ve Františkovi máme stálou základnu zvířátek, která můžete podpořit příspěvkem na otevřený účet č. 2700954154/2010 (Fio banka), nebo dle Vašich možností i nefinančně. Mezi seniory najdeme i pár juniorů, se kterými aktivně jezdíme na výcviky a podnikáme dobrodružství. Více informací o možnosti podpory najdete zde.

Po kliknutí na album najdete o pejskovi všechny informace a uvidíte, co by se mu mohlo hodit, nebo jakou povahu vlastně má, jak se mu ve Františkovi žije.

Krahule č.p. 100, 257 08
Psí cesta František