Rodinný azyl Dej Pac!

Náš maličký rodinný azyl pro opuštěné psy vznikl na jaře roku 2009.

Prvním podnětem pro jeho vznik byla informace o situaci v některých karanténních stanicích na Slovensku, kterou jsem náhodně našla na internetu: v souladu s platným slovenským zákonem může být pes v karanténní stanici utracen, pokud o něj do 3 týdnů nikdo neprojeví zájem, a to bez ohledu na to, zda je to např. zdravý pes nebo štěně. V první chvíli se se mnou zatočil svět, následovalo ověření informace a ve spolupráci s občanským sdružením Toulavé Tlapky jsme vybrali tři pejsky a jednu fenku z karanténní stanice Zvolen a převzali je do péče našeho azylu. Zanedlouho se ukázalo, že fenka je březí a tak se počet svěřenců rozrostl o dalších sedm psíčků a čubiček. Do zimy našli všichni nový domov.

S rostoucí potřebou rozhodli jsme se založit vlastní občanské sdružení, sehnat potřebné finance a vytvořit podmínky pro celoroční provoz azylu s kapacitou 2 nebo 3 psi, přednostně pro pejsky nalezené v okolních obcích, pejsky po zemřelým majitelích nebo týrané psy.

V letošním roce se podařilo za finannčí podpory Nadačního fondu Pes v nouzi rekonstruovat dva venkovní kotce a malý výběh pro psy.

Nacházíme se v hospodářském stavení v malé obci Častonín na Vysočině, kde bydlíme spolu s našimi vlastními dvěma psy, králíky, kuřaty, kozami a hlavně s Aničkou, Tomáškem a Ondřejíčkem, kteří jsou autory všech kreslených obrázků.

Jak nám můžete pomoci?

Přijďte se k nám podívat a doporučte přátelům pejska od nás.
Umístěte odkaz na naše stránky na Váš web – učiníme taktéž.
Pomozte nám s prezentací azylu a inzercí pejsků k adopci.
Pomozte nám s venčením pejsků.
Poskytněte domácí péči pro pejska/fenku v nouzi – ubytujte ho u Vás doma do doby než najde trvalý domov, zajistíme krmivo a náklady na veterinární péči.
Přispějte finančně na provoz našeho azylu (nákup krmiva, veterinární péče, vybavení).
Číslo bankovního účtu: 241802557/0300, prosím, předem nás informujte, nejlépe mailem.
Přispějte hmotným darem – např. krmivo s čerstvě prošlým datem spotřeby apod.

Srdečně vás zveme k návštěvě a děkujeme za podporu!

Ing. Iva Raisová
Častonín 2