Russell Rescue

Sdružení vzniklo na popud osůbek, kteří se aktivně podíleli na záchraně několika psů a taktéž na umístění v nových domovech. Po více jak dvouleté práci, založené na bázi nezávazných dohod vznikla potřeba dát naší práci punc oficiálnosti.

Členská základna Russell Rescue, z.s. -> Tým RR.

Historie práce sdružení se váže na jedno malé fórum, kde se scházelo mnoho desítek majitelů dvou úžasných plemen – Jack & Parson Russell teriérů. V moderní době sociálních sítí se postupně všichni přesunuli na Facebook, kde máme jak vlastní skupinu „Jack & Parson Russell teriér CZ & SK“ tak i stránku našeho spolku „Russell Rescue, z. s.„. Vyjma virtuální reality také pořádáme vlastní hromadné procházky, hromadně se účastníme tréninků či závodu v agility nebo třeba coursingu, atd.V začátcích jsme dvakrát ročně organizovali socializační víkend pro psy a jejich majitele a jednou ročně také celorepublikový sraz našich plemen. V roce 2013 se celorepublikový sraz oddělil od přátel sdružení a od roku 2014 pořádáme vlastní Víkendové setkání adopčních rodičů a přátel sdružení (později spolku). V roce 2014 se konalo v kempu Strážnice, v roce 2015 v kempu Heroltice a v roce 2016 jedeme opět do Heroltic. Na podzim roku 2016 plánujeme opět uspořádat také podzimní víkendovku.

Před vlastním vznikem sdružení několik členů z fóra pomohlo nechtěným russllíkům, nebo přímo zachránilo pejska v ohrožení a na fóru se rozvinul trend se o bezprizorní jacky a parsony zajímat a pokud možno jim i pomoci z nouze. Z čehož už byl jen krůček k sestavení základní členské skupiny, napsání stanov, dohodnutí prvních schůzí… A tak se 9. května 2012 narodilo občanské sdružení Russell Rescue.

Sdružení můžete finančně podpořit na těchto účtech. Bankovní spojení pro platby v CZK v ČR – 2000277017/2010  , Bankovní spojení pro platby v EUR v SR – 2000277017/8330. Děkujeme!

Facebook – Russell Rescue z.s.

Sladovní 677, 752 01 Kojetín
Russell Rescue