Spolek na ochranu zvířat Polná

Od r. 1999 provozujeme útulek, spolek se stará o zatoulané a opuštěné psy z okolí Jihlavy, Pelhřimova, Humpolce a dalších. Psi jsou umístěni v prostorných kotcích s kapacitou 15-20 zvířat a je o ně vzorně pečováno. Během osmnácti let zde našlo útočiště více než 1950 psů.

Provádíme také odchyt psů a koček.

Od r. 2002 provozujeme psí školu, kde pomáháme majitelům psů pochopit základy výchovy a výcviku pro běžné společné soužití. Psí školou prošlo již několik tisíc psovodů.

Od r. 2003 se zabýváme záchranářským výcvikem, zúčastnili jsme se několika praktických zásahů více zde Od počátku představujeme pro širokou veřejnost na různých akcích naší kynologickou činnost ve formě ukázek, kde se pejskaři i nepejskaři mohou přesvědčit, jak důležité je, se pejskovi věnovat, vychovávat ho, zaměstnávat ho, tak aby z něho byl spokojený ovladatelný společník, který přináší radost nejen majiteli, ale i ostatním lidem

Od r. 2017 organizujeme dvou až tříhodinové besedy s praktickými ukázkami pro školy, kde si povídáme s žáky o výchově a výcviku psů, plemenech, o psech v útulcích, atd.

Vlastní psy vychováváme především jako rodinné a společenské, snažíme se využívat jejich přirozených instinktů a schopností, zejména při činnosti, která nás naplňuje a tou je záchranářský výcvik.

Rádi bychom se věnovali naší činnosti ještě intenzivněji, proto si dovolujeme oslovit nové podporovatele a stálým příznivcům a sponzorům mnohokrát děkujeme.

Pro potřeby pejsků byl zřízen účet ČSOB č.ú.: 199985037/0300

FB stránka: Spolek na ochranu zvířat Polná