Vakcíny pro “Kameňáčky”

Další pomoc pro týrané a nemocné pejsky z kamenické množírny jsme zajistili ve spolupráci s firmou Bioveta a.s, která je jedním z největších výrobců a dodavatelů veterinárních léčiv.

Případ týraných pejsků z množírny v Kamenici nad Lipou byl opravdu velmi smutný. Většina psů byla ve špatném zdravotním i psychickém stavu. Všichni odebraní psi byli svěřeni do péče několika útulků a postupně se dostávají z nejhoršího.  Některým z nich už se podařilo najít nové paníčky a tak půjdou po kompletním doléčení do nových domovů.

Kromě základního ošetření je třeba všechny pejsky i kompletně navakcinovat.

Proto jsme se ve spolupráci firmou Bioveta rozhodli poskytnou kompletní vakcinaci všem zachráněným psům. Jelikož není možné získat přehled o dosavadním vakcinačním statusu, každému pejskovi jsme věnovali jedno vakcinační a jedno revakcinační očkování, které zajistí kompletní ochranu proti nebezpečným infekcím.

Vakcinace si převzali jednotliví veterinární lékaři, kteří se o pejsky starají a dohlížejí na jejich zdravotní stav.

Celkem jsme společně věnovali přes 200 vakcín!

Spolek Dočasky.cz obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 16 psů.

Hospic Dejte nám šanci obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 10 psů.

Sdružení Russel Rescue obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 7 psů.

Depozitum Beruška obdrželo vakcinaci a revakcinaci pro 43 psů.

Azyl Dej Pac obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 25 psů.

Děkujeme firmě Bioveta za spolupráci a přejeme pejskům hodně zdraví a lásky v nových domovech.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Bezpečné cestování se psem v autě

Jezdíte se svým psem často autem? Berte ohled nejen na své, ale také na jeho bezpečí. Poradíme vám, jak se vyhnout pokutě a dovést psa i sebe vždy v pořádku do cíle.

Pomáhejte i vy s Psí hvězda.cz!

Tři… Dva… Jedna… Jedeme naplno!

Lidské léky? Zvířatům nepatří!

Můj pejsek nebo kočka se necítí dobře, není ve své kůži. Možná ho něco bolí. Možná má i teplotu. Můžu mu dát léky z mé lékárničky?