Vakcíny pro “Kameňáčky”

Další pomoc pro týrané a nemocné pejsky z kamenické množírny jsme zajistili ve spolupráci s firmou Bioveta a.s, která je jedním z největších výrobců a dodavatelů veterinárních léčiv.

Případ týraných pejsků z množírny v Kamenici nad Lipou byl opravdu velmi smutný. Většina psů byla ve špatném zdravotním i psychickém stavu. Všichni odebraní psi byli svěřeni do péče několika útulků a postupně se dostávají z nejhoršího.  Některým z nich už se podařilo najít nové paníčky a tak půjdou po kompletním doléčení do nových domovů.

Kromě základního ošetření je třeba všechny pejsky i kompletně navakcinovat.

Proto jsme se ve spolupráci firmou Bioveta rozhodli poskytnou kompletní vakcinaci všem zachráněným psům. Jelikož není možné získat přehled o dosavadním vakcinačním statusu, každému pejskovi jsme věnovali jedno vakcinační a jedno revakcinační očkování, které zajistí kompletní ochranu proti nebezpečným infekcím.

Vakcinace si převzali jednotliví veterinární lékaři, kteří se o pejsky starají a dohlížejí na jejich zdravotní stav.

Celkem jsme společně věnovali přes 200 vakcín!

Spolek Dočasky.cz obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 16 psů.

Hospic Dejte nám šanci obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 10 psů.

Sdružení Russel Rescue obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 7 psů.

Depozitum Beruška obdrželo vakcinaci a revakcinaci pro 43 psů.

Azyl Dej Pac obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 25 psů.

Děkujeme firmě Bioveta za spolupráci a přejeme pejskům hodně zdraví a lásky v nových domovech.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Dětský den se psy v Račicích 31.7.2016

Poslední červencovou neděli jsme se vydali podívat a podpořit Dětský den s pejsky, který pořádalo sdružení Dreams From the Darkness.

Máte doma všežravce? Krmení masem je nový trend

V poslední době je moderní se zajímat o to, co jíme, jestli je to zdravé a jestli je to výživné. Není proto divu, že si více všímáme i toho, co žerou naši miláčci. Pryč je doba krmení zbytky od stolu nebo levnými supermarketovými granulemi. Zajímá nás podíl masa v granulích, jestli obsahují obilí či jinou vlákninu, anebo i jaké doplňky můžeme přidávat pro lepší imunitu a zdraví. A tak přišel barf, neboli krmení přirozenou stravou. Více o něm se dozvíte v našem článku.

Kvídovo novoroční předsevzetí

Starý rok nám skončil a nový začal. Rozhodl jsem se, že si po vzoru svých páníčků a přátel z týmu Psí hvězdy vytvořím svoje vlastní psí novoroční předsevzetí, které budu poctivě dodržovat. Tak tady jsou!