Vakcíny pro “Kameňáčky”

Další pomoc pro týrané a nemocné pejsky z kamenické množírny jsme zajistili ve spolupráci s firmou Bioveta a.s, která je jedním z největších výrobců a dodavatelů veterinárních léčiv.

Případ týraných pejsků z množírny v Kamenici nad Lipou byl opravdu velmi smutný. Většina psů byla ve špatném zdravotním i psychickém stavu. Všichni odebraní psi byli svěřeni do péče několika útulků a postupně se dostávají z nejhoršího.  Některým z nich už se podařilo najít nové paníčky a tak půjdou po kompletním doléčení do nových domovů.

Kromě základního ošetření je třeba všechny pejsky i kompletně navakcinovat.

Proto jsme se ve spolupráci firmou Bioveta rozhodli poskytnou kompletní vakcinaci všem zachráněným psům. Jelikož není možné získat přehled o dosavadním vakcinačním statusu, každému pejskovi jsme věnovali jedno vakcinační a jedno revakcinační očkování, které zajistí kompletní ochranu proti nebezpečným infekcím.

Vakcinace si převzali jednotliví veterinární lékaři, kteří se o pejsky starají a dohlížejí na jejich zdravotní stav.

Celkem jsme společně věnovali přes 200 vakcín!

Spolek Dočasky.cz obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 16 psů.

Hospic Dejte nám šanci obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 10 psů.

Sdružení Russel Rescue obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 7 psů.

Depozitum Beruška obdrželo vakcinaci a revakcinaci pro 43 psů.

Azyl Dej Pac obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 25 psů.

Děkujeme firmě Bioveta za spolupráci a přejeme pejskům hodně zdraví a lásky v nových domovech.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Sportujeme se psy i v zimě!

Posledních pár let v zimě sněhu ubývá, přesto se najdou světlé zasněžené dny. Bílý poprašek láká k procházce, psi radostně lítají a metají tlapami sníh na všechny strany. Vyzkoušeli jste někdy vzít psa na běžkování? Víte, jak ho zabavit v teple domova, když je venku až příliš velká zima? Pokud ne, poradíme vám to v našem článku.

Unikátní projekt – karta SOS zvíře

Páníček už měl být dávno doma. Mám hlad a bojím se. Pořád nejde, už mám vážně hlad. Nemohlo se mu něco stát? Co teď bude se mnou? Žijeme přeci jen sami dva… Kde je můj páníček?

Slavte tiše! Zkuste to letos jinak…

Oslavy konce roku jsou pro Vaše domácí mazlíčky stresujícím obdobím. Psi mají mnohem citlivější uši než lidé a slyší proto i zvuky, o kterých lidé nemají ani tušení. Intenzivní hluk u nich může vyvolat silnou bolest a stres. V krajním případě může zvíře upadnout I do šoku. Výjimkou není ani epileptický záchvat. A právě Silvestrovská noc je plná takových zvuků. Podívejte se s námi, jak můžete Vašim miláčkům pomoci toto období lépe zvládnout.