Vakcíny pro “Kameňáčky”

Další pomoc pro týrané a nemocné pejsky z kamenické množírny jsme zajistili ve spolupráci s firmou Bioveta a.s, která je jedním z největších výrobců a dodavatelů veterinárních léčiv.

Případ týraných pejsků z množírny v Kamenici nad Lipou byl opravdu velmi smutný. Většina psů byla ve špatném zdravotním i psychickém stavu. Všichni odebraní psi byli svěřeni do péče několika útulků a postupně se dostávají z nejhoršího.  Některým z nich už se podařilo najít nové paníčky a tak půjdou po kompletním doléčení do nových domovů.

Kromě základního ošetření je třeba všechny pejsky i kompletně navakcinovat.

Proto jsme se ve spolupráci firmou Bioveta rozhodli poskytnou kompletní vakcinaci všem zachráněným psům. Jelikož není možné získat přehled o dosavadním vakcinačním statusu, každému pejskovi jsme věnovali jedno vakcinační a jedno revakcinační očkování, které zajistí kompletní ochranu proti nebezpečným infekcím.

Vakcinace si převzali jednotliví veterinární lékaři, kteří se o pejsky starají a dohlížejí na jejich zdravotní stav.

Celkem jsme společně věnovali přes 200 vakcín!

Spolek Dočasky.cz obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 16 psů.

Hospic Dejte nám šanci obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 10 psů.

Sdružení Russel Rescue obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 7 psů.

Depozitum Beruška obdrželo vakcinaci a revakcinaci pro 43 psů.

Azyl Dej Pac obdržel vakcinaci a revakcinaci pro 25 psů.

Děkujeme firmě Bioveta za spolupráci a přejeme pejskům hodně zdraví a lásky v nových domovech.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Fena a nutnost březosti

„A pane doktore, slyšela jsem, že fena by měla mít alespoň jedenkrát za život štěňata, je to pravda?“ Přinášíme vám názor veterinárního lékaře na toto ožehavé téma…

Štědré Vánoce pro útulky

Díky vám jsme odeslali další vlnu pomoci do osmi partnerských útulků. Děkujeme, že pomáháte dopřát zvířatům v útulku bohatého Ježíška!

Převoz Sophie do Dreams From the Darkness

Ve čtvrtek 4. srpna 2016 jsme zajistili převoz slepé fenečce Sophii z dočasné péče do Račic.