Velké setkání špagetek v Praze 18.6.2016

Pořádající Jezevčíci v nouzi z.s. s předsedkyní spolku paní Petrou Smolkovou připravili pro návštěvníky bohatý zábavný program, různé soutěže a psí karneval.

Setkání špagetek

Marketa_Misakova6V sobotu 18. června 2016 se uskutečnil již druhý charitativní sraz majitelů a milovníků jezevčíků v Praze. Plně oplocená zahrada byla k dispozici pejskům a jejich páníčkům od desíti hodin až do pozdního večera. Všichni si setkání skvěle užili a přesvědčili se, že jezevčíci jsou nevšední plemeno plné lásky a jsou kolem nich úžasní lidé.

Psí hvězda věnovala jezevčíkům do tomboly chutné masové dorty a něco k zakousnutí.

Poděkování Všem zúčastněným na akci paní Mgr. Petry Smolkové předsedkyně spolku Jezevčíci v nouzi: „Děkujeme, že jste s námi strávili nádherný slunečný den. Děkujeme za materiální dary – kterých bylo tolik! Děkujeme za finanční dary (jmenovitě zveřejníme). Děkujeme Všem, kteří nakoupili ve stánku JVN – finance budou vloženy na transparentní účet. Děkujeme našim adoptivním rodinám, kteří za námi přijeli a ukázali nám naše pejsky – resp. již jejich pejsky. Děkujeme!”

V příštím roce se můžete opět těšit na Velké setkání špagetek, tentokrát na Moravě.

Za krásné fotky z události děkujeme Anetě Urbanové a Markétě Mišákové.

Německý ovčák

Právem patří německý ovčák mezi nejoblíbenější plemena u nás i po celé Evropě. Prakticky využitelný, snadno vycvičitelný a neuvěřitelně pracovitý pes. Nejen, že je najdeme v policejních řadách, mezi záchranáři nebo vodícími psy, ale také mezi ochránci rodin a milovníky domovů.

Toxoplasmóza – reálné riziko a prevence

V tomto článku se budu zabývat onemocněním zvaným toxoplasmóza, a to z pohledu na riziko pro člověka, konkrétně těhotné ženy. Toxoplasma je schopna, po infekci matky, proniknout přes placentu do vyvíjejícího se plodu a způsobit postižení dítěte, předčasný porod nebo potrat.

Nový domov a nová šance – zn. dočasně!

Už jste slyšeli slovní spojení „dočasná péče“? Víte, jaká zvířata ji nejvíc potřebují a co to všechno obnáší? Náš článek vám ulehčí rozhodnutí, jestli je pro vás dočasná péče tou pravou formou pomoci a co vás může s takovým pejskem potkat.