Voříškov, místo, kde mění psí osudy

Miniazyl Voříškov najdete nedaleko obce Chýnice kousek od Prahy. S otevřeným srdcem se zde starají dvě slečny o několik pejsků a řídí se heslem, že chtějí změnit psí osudy. Rozhodli jsme se je podpořit a poslali jsme jim začátkem dubna balíček s materiální pomocí.

voříškovKdyž chce pár lidí změnit celý svět

„Víme, že nezměníme celý svět, ale můžeme změnit život alespoň několika psům. A už to je takový malý zázrak,” tvrdí dvě odhodlané holky, Anežka a Lenka, o svém poslání a cílech. Založili přechodný domov pro pejsky, kteří to neměli lehké. Nemají žádné příjmy od obcí, měst ani státu. Dávají psům, ve spolupráci s veterinárními lékaři, maximální péči, lásku, čas a sílu.

„Neznáme nic lepšího než vidět přeměnu z nešťastného, ustrašeného, týraného, pohublého psího tvorečka v dobře stavěnou, sebevědomou bytost. Veselého psa, šťastného v novém domově, u nových páníčků,” dodávají.

Jde to i jinak

pomoc_vorskov_duben2017Jejich vize je jasná, chtějí vybudovat co nejekologičtější útulek. Na pozemku, kde miniazyl aktuálně je, není elektřina ani tekoucí voda. Zdroj elektřiny jsou solární panely a holky každý den poctivě pumpují vodu ze studny.

Psí hvězda.cz miniazyl Voříškov podpořila materiálním darem ve spojení s vámi. Věříme, že jsme jim udělali radost a podpořili jejich snahu změnit několik osudů. Balíček jsme odeslali v polovině dubna.

Pokud byste i vy chtěli azyl podpořit, můžete tak učinit na transparentní účet: 2500648929/2010 Fio banka. V případě, že byste rádi zaslali pejskům hmotné dary, můžete je zakoupit na našem E-shopu Psí hvězda.cz, v košíku zvolit Doprava zdarma pro pejsky z útulku a my jim vše zabalíme a odešleme. Pejsci nejvíce ocení granule značek Brit Care, Calibra Dog a Brit Premium. Více o Voříškovu se dočtete zde.

Děkujeme, že vám osudy pejsků nejsou lhostejné a pomáháte s námi!

Vanda Nováková

Zima a sport se psy

Zimní období je pro nás často symbolem únavy, spánku, krátkých dnů a nevlídných teplot. Změňte to! Využijte zimu jako úžasné období pro nevšední sporty se svými čtyřnohými kamarády. Ať už se sněhem nebo bez něj, užijte si zimu naplno a provozujte se psem sport jako v teplých měsících. Poradíme vám, jak běžné zimní sporty spojit se svým psem a užít si toto období společně.

Máte doma psa plného strachu. Co mu pomůže?

Možnost volby je jedna z věcí, která ho určitě naprosto podpoří v jeho důvěře v sebe. Psům příliš kontrolujeme život, mluvíme jim do všeho, kdy půjdou na procházku, co budou jíst, kde budou spát, jestli se setkají s psími kamarády, kdy se půjdou vyprázdnit… Je toho dost.

Zvířata nám bolest nedokážou říct, jak ji ale poznat?

Bolest nás trápí často, někoho víc, někoho míň. Vezmeme si prášek, jdeme si lehnout, nebo jdeme k doktorovi. Ale co když něco bolí našeho zvířecího miláčka? Snaží se nám to říct, ale my to nevidíme a nutíme ho běhat za míčkem, nebo soutěžit? Jak poznat, že vašeho psa nebo kočku něco bolí? Pár tipů vám řekneme v našem článku.