festival_hlavnifoto

Zveme Vás do Prahy na Festival zvířat!

Skvělá akce pro všechny milovníky zvířat proběhne již tento víkend 1.-2. října na výstavišti v Praze – Holešovivích a my si ji nenecháme ujít. Přidejte se i Vy! Na co se můžete těšit?  Po celý víkend bude připraven opravdu pestrý program.

Kynologické disciplíny, bull sraz nebo třeba umísťovací výstava koček

Akce připravovaná Nadací na ochranu zvířat  Světový den zvířat 2016, oslava svátku zvířat nabídne zábavný program pro odbornou i laickou veřejnost. Jeho součástí budou mimo jiné i ukázky zájmových, sportovních i volnočasových kynologických disciplín. Těšit se můžete také na ukázky pracovní i záchranářské práce se psy.

Součástí programu bude i III. Rekord Bull sraz – největší sraz bull plemen v ČR, kde se bude bojovat o pokoření rekordu z minulého roku. Kolik příznivců bullů se na výstavišti v Praze nakonec sejde se necháme překvapit. Pro milovníky koček je připravená Svatováclavská umísťovací výstava koček a 1. výstava koček pod mezinárodní oganizací TICA. Světový den zvířat společně oslavíme charitativní Procházkou s motýlky v rámci projektu ,,Motýlci sluší i pomáhají “ ve prospěch útulků v ČR. O adopci zde bude hodně řeč, podívat se můžete na první národní výstavu adopotovaných psů BEST FRIEND.

Že se bude na výstavišti na co koukat, dokazuje i souběžně probíhající výstava chovatelských potřeb a krmiv Animal Expo.

Kdy a kde?

• Program bude probíhat v Křižíkových pavilonech i na venkovních plochách a to v sobotu  i neděli od 10:00-18:00.
  • Základní vstupné je 100kč.

Vše o programu naleznete zde na oficiálních stránkách akce.

8204d462-c761-4387-a082-7b723c7860bc

Granulky pro Lukavice

V úterý 26. července 2016 jsme se vydali podívat na Psí domov Lukavice.

1465474092_dve_dogy

Elektronický obojek pro psa s handicapem

V poslednom čase sa stále častejšie stretávame s najrôznejšími diskusiami ohľadne  využitia elektronických obojkov pre výcvik psov. Nič ale nieje čierne nebo biele!

1465340160_prehraty-ctverec

Přehřátý pes

Protože se na internetu množí všemožné tipy a rady co se smí nebo nesmí dělat v případě přehřátí psa, ze kterých jsou majitelé spíše zmatení, rozhodli jsme se podat chovatelům praktická doporučení, která jsou účinná. Pojďme se na ně podívat.