Zveme Vás do Prahy na Festival zvířat!

Skvělá akce pro všechny milovníky zvířat proběhne již tento víkend 1.-2. října na výstavišti v Praze – Holešovivích a my si ji nenecháme ujít. Přidejte se i Vy! Na co se můžete těšit?  Po celý víkend bude připraven opravdu pestrý program.

Kynologické disciplíny, bull sraz nebo třeba umísťovací výstava koček

Akce připravovaná Nadací na ochranu zvířat  Světový den zvířat 2016, oslava svátku zvířat nabídne zábavný program pro odbornou i laickou veřejnost. Jeho součástí budou mimo jiné i ukázky zájmových, sportovních i volnočasových kynologických disciplín. Těšit se můžete také na ukázky pracovní i záchranářské práce se psy.

Součástí programu bude i III. Rekord Bull sraz – největší sraz bull plemen v ČR, kde se bude bojovat o pokoření rekordu z minulého roku. Kolik příznivců bullů se na výstavišti v Praze nakonec sejde se necháme překvapit. Pro milovníky koček je připravená Svatováclavská umísťovací výstava koček a 1. výstava koček pod mezinárodní oganizací TICA. Světový den zvířat společně oslavíme charitativní Procházkou s motýlky v rámci projektu ,,Motýlci sluší i pomáhají “ ve prospěch útulků v ČR. O adopci zde bude hodně řeč, podívat se můžete na první národní výstavu adopotovaných psů BEST FRIEND.

Že se bude na výstavišti na co koukat, dokazuje i souběžně probíhající výstava chovatelských potřeb a krmiv Animal Expo.

Kdy a kde?

• Program bude probíhat v Křižíkových pavilonech i na venkovních plochách a to v sobotu  i neděli od 10:00-18:00.
  • Základní vstupné je 100kč.

Vše o programu naleznete zde na oficiálních stránkách akce.

Veronika Albrechtová

Studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně se specializací na fyzioterapii zvířat a reprodukci koní.

Jak nebezpečné může být bodnutí hmyzem?

Léto je za námi, ale krásný podzim láká se společným výletům do přírody a mnoho dalších příjemných aktivit. V létě nás hmyz velmi obtěžoval, na podzim tomu bohužel není jinak. Dejte si na bodnutí pozor, může vám, ale i vašemu psímu kamarádovi, způsobit nemalé problémy.

Artróza aneb když pohyb bolí

Zamyslete se nad tím, proč váš pejsek nechce vstát z pelíšku a řešte problém včas. Za neochotou se může skrývat velká bolest, která se časem stále zhoršuje. Osteoartróza se nedá vyléčit a s věkem se stále zhoršuje. Nabaluje se na problémy z mládí a stará zranění. Nečekejte a řešte bolest vašeho pejska!

Výživa štěněte a péče o něj

V předchozím díle Výchova a socializace jsme rozebrali základní informace jak vychovat vyrovnaného psa. V dalším díle se podíváme na péči a výživu štěněte, aby váš pejsek byl zdravý a spokojený.