festival_hlavnifoto

Zveme Vás do Prahy na Festival zvířat!

Skvělá akce pro všechny milovníky zvířat proběhne již tento víkend 1.-2. října na výstavišti v Praze – Holešovivích a my si ji nenecháme ujít. Přidejte se i Vy! Na co se můžete těšit?  Po celý víkend bude připraven opravdu pestrý program.

Kynologické disciplíny, bull sraz nebo třeba umísťovací výstava koček

Akce připravovaná Nadací na ochranu zvířat  Světový den zvířat 2016, oslava svátku zvířat nabídne zábavný program pro odbornou i laickou veřejnost. Jeho součástí budou mimo jiné i ukázky zájmových, sportovních i volnočasových kynologických disciplín. Těšit se můžete také na ukázky pracovní i záchranářské práce se psy.

Součástí programu bude i III. Rekord Bull sraz – největší sraz bull plemen v ČR, kde se bude bojovat o pokoření rekordu z minulého roku. Kolik příznivců bullů se na výstavišti v Praze nakonec sejde se necháme překvapit. Pro milovníky koček je připravená Svatováclavská umísťovací výstava koček a 1. výstava koček pod mezinárodní oganizací TICA. Světový den zvířat společně oslavíme charitativní Procházkou s motýlky v rámci projektu ,,Motýlci sluší i pomáhají “ ve prospěch útulků v ČR. O adopci zde bude hodně řeč, podívat se můžete na první národní výstavu adopotovaných psů BEST FRIEND.

Že se bude na výstavišti na co koukat, dokazuje i souběžně probíhající výstava chovatelských potřeb a krmiv Animal Expo.

Kdy a kde?

• Program bude probíhat v Křižíkových pavilonech i na venkovních plochách a to v sobotu  i neděli od 10:00-18:00.
  • Základní vstupné je 100kč.

Vše o programu naleznete zde na oficiálních stránkách akce.

0000000807_03_maso pro psy

Jsou konzervy pro zvířata kvalitnější než ty pro lidi?

Jestli máte psa nebo kočku, pak už jste si jistě všimli, že jejich konzervy opravdu nevypadají zle. Dokonce velmi lákavě voní… Možná lépe než ty určené pro lidi. Ostatně – proč si je trochu neporovnat?

16105490_689168131264096_7901695831261908373_n

Češi vyráží na MS do Kanady!

Letos se našim sportovcům a jejich psům povedlo kvalifikovat se na mistrovství světa v skijöringu a mushingu. Závodní tým třech lidí a sedmi psů se vydal do Kanady, konkrétně do chráněné oblasti Haliburton Forest tři hodiny na sever od Toronta. Běžkovat a sáňkovat se bude na sto tisíci akrech nádherné kanadské přírody. Generálním partnerem je společnost Fitmin.

35-50-secrets-pets-chewing-shoes

Jak změnit to, co jsme psa naučili?

Není pochyb o tom, že pes potřebuje naši pozornost, když jsme s ním. Pozor však na to, jakému chování psa ji věnujeme.