elmo

Elmo

lousiánský leopardí pes

• 4 roky

Elmík je k lidem přátelský a má rád jejich společnost – je to velký mazel, je zvyklý i na děti.

Elmo je lousiánský leopardí pes s PP (chovatelská stanice již neexistuje, byla kontaktována bohužel bez odpovědi), jsou mu 4 roky.

Elmo již umí krásně reagovat na přivolání, rozumí povelům sedni a lehni, krásně a neustále dává pac  🙂 Učí se základům noseworku a pracovat na psích hlavolamech.

Elmo se již v komunikaci se psy velmi zlepšil, na vodítku zvládá cizí psy míjet v malém obloučku, je naučený nosit náhubek, takže pro zkušeného páníčka nebude Elmo představovat žádný problém. S pejsky, které zná, zvládá chodit na společné procházky.

Elmík je k lidem přátelský a má rád jejich společnost – je to velký mazel, je zvyklý i na děti.
Je to moc hodný pes, který svou rodinu bude nadevše milovat.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=9mWOsfAnh18

Na základě RTG vyšetření bylo vysloveno podezření na dysplazii loketní kloubů FPC, momentálně však Elmo nemá žádné viditelné problémy nebo snad bolesti, takže dostává pouze preventivně chondroprotektiva. Na zadních nohách byla diagnostikována hypermobolita kloubů, která však vůbec ničemu nevadí a Elmíka nijak neomezuje.

Elmo neměl asi nejrůžovější život, přišel k nám od paní, která si Elma vzala od jeho prvního majitele, ale nedostala o něm pravdivé informace a musela se ho vzdát. Přišel k nám hubený, s ošklivými otlaky a prošlapy a zvláštně prohnutou páteří. Mimo jiné téměř nic neuměl, na jméno moc nereagoval, takže výchova a socializace asi moc neprobíhala. Od paní, co k nám Elma odložila máme informaci, že pravděpodobně většinu života prožil v kotci. Dále mě Elmo problém s komunikcí se psy, neuměl je vůbec číst a tak ve strachu jednal agresivně a v přeskoku hrozilo, že kousne i pána.

Elmo je kastrovaný, čipovaný, očkovaný a ošetřený proti ektoparazitům.

Adopční poplatek 1500,-

Máte-li o Elma zájem prosím volejte Anežku 723 14 99 29 nebo pište na voriskov@gmail.com.

Budeme rádi, pokud Elma finančně podpoříte:
číslo účtu: 2500648929/2010, do poznámky napiště Elmo.

Elmo
U Homolky 124/3, Praha 5 , Motol