vikina

Vikina

N/A

• 5 let

Malá Vikina se těší na trpělivou rodinu.

Vikinečka – jak malinečká!

A přitom v sobě nekonečný strach. To je nejvýstižnější popis malé 9-ti kilečkové cca 5-ti leté holčičky, která měsíce nevycházela z pelíšku a při kontaktu s rukou člověka, nebo jen náznaku něčeho nečekaného, se ihned počůrala, pokakala pod sebe… Panebože, raději ani nechci vědět, co musela zažít… Však také pochází od feťáka z jedné malé obce na Moravě, kde byla víc jak 4 roky (!), než se ji podařilo odebrat. Musela si prožít masakr, protože opravdu nic neznala, všeho se bála, ze strachu i kousla.

V útulku nemá takový pejsek moc šancí se spravit, ale naštěstí se jí ujal anděl na bázlivé pejsky, naše úžasná a jedinečná Jana Marekova (tu také prosím kontaktujte v případě zájmu o Vikušku; +421 911 539 579; Viki je v Trenčíně). Není lepšího človíčka na extrémní bázlivky.

Strach, zoufalství a naděje

A tak s ní Janička pracovala po dobrém, pomaloučku, občas bylo zapotřebí Vikince pomoct a ven ji prostě vynést… Její strachové reakce byly počůrání už v náručí, šoky z venkovního prostředí, nejistota… Proč mluvím v minulém čase?  Protože Janička je sama zázrak a tak není divu, že v jejích rukou se pomalu rodí další skvělý psík…

Vikinečka nebude nikdy pohodová fenečka, která si bez obav vyběhne z vodítka a zase se vrátí, nebo by si pohrála s pejsky jen tak, z radosti. Stopy “člověka” na její dušičce jsou bohužel nesmazatelné. Ale dají se překrýt. Láskou, trpělivostí, klidným přístupem, tolerancí… A takového pánečka Vikušinka hledá.

Nepotřebuje žádnou extra aktivitu, doma je tichoučká, klidná, ani o ní nebudete vědět. Občas si možná nesměle půjde říct o pohlazení, ač získat si její důvěru bude chtít čas.
Momentálně je malinká vyrovnaná na vodítku, cizích lidí ani pejsků si nevšímá, ze společnosti domácích pejsků se dokáže potěšit a další klidný psí parťák by jí mohl pomoct na její další cestě. Dokonce občas si i pohraje s míčkem, který má moc ráda :).

Pečlivý veterinární dohled

U veterináře byl diagnostikován mírný šelest na srdíčku, ale nic fatálního, jen dostane pravděpodobně doživotní léky a je tedy zapotřebí počítat s denním podáváním této meducíny (čehož se nemusíte obávat, obvykle stačí hodit prášek obalený v kousku paštiky do jídla), aby měla ještě spousty času poznat krásy světa :). Cestou k vetovi míjela klasický městský ruch, kamiony, auta, spousty lidí – statečně a hrdě to zvládla!

Ostatně podívejte se sami na fotky malinkého ustrachaného klubíčka… a nyní 🙂

Janičko, jsi pro tento typ pejsků absolutní poklad, děkuji ti za další napravenou dušinku. Vikinka už může jít v současném stavu do trvalého domova a bylo by velmi dobře, aby si začala budovat důvěru už v trvalého pána/paničku, co ji nikdy nezradí.

V případě zájmu o Viktorku můžete napsat mail na psicestafrantisek@gmail.com nebo rovnou volat Janke na +421 911 539 579.

Vikina
Krahule č.p. 100, 257 08